Táborské mužstvo importovalo od Labe (jen) bod, Nymburku podlehlo po prodloužení

22.12.2016 02:51, autor: Pavel Šácha

Z poslední druholigové výpravy v roce 2016 si přivezli táborští hráči bod. Na nymburském ledě prohrávali ještě ve 46. minutě 1:3, ale podařilo se jim vyrovnat. U Labe se nakonec i ve druhé vzájemném střetnutí hrálo prodloužení, ale tentokrát v něm slavili zisk druhého bodů domácí.

Táborské mužstvo importovalo od Labe (jen) bod, Nymburku podlehlo po prodloužení

NED Hockey Nymburk - HC Tábor

4:3p (0:1, 2:0, 1:2)

Středa, 21.12.2016 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 26. Kříž, 38. Kuzďas (Novák), 43. Šimek (Hes), 64. Hes (Šimek, Stehlík) - 6. Vaniš (Kanov), 46. Kýhos (Duben, Seidl), 53. Pechánek (Krätzer).

Rozhodčí: Bareš - Špringl, Potůček.   Vyloučení: 3:4   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 1:0   Průběžné skóre: 0:1, 3:1, 3:3, 4:3   Střely: 30:29   Diváci: 195

NED HOCKEY NYMBURK: Brázdil – Kříž, Hes, Pýcha, Saňa, Rittig, Novák – Loučka, Šimek, Stehlík – Eis, Bičiště, Ježek – Kuzďas, Smejkal, Barbora.

HC TÁBOR: Klestil - Liška, Kanov, Hlaveš, Duben, Heršálek, Černý, Tesař - Krätzer, Mrkvička, Vaniš - Březina, Krátoška, Seidl - Blažek, Pechánek, Kýhos.

Utkání začalo minutou ticha za náhle zesnulého vedoucího mužstva Nymburka Jaroslava Vlasáka. První výrazný herní moment zapsal do jeho kroniky hostující štírek Krátoška, ale jeho šikovný průnik zneškodnil brankář Brázdil. V polovině 6. minuty ale bylo na střídačce Kohoutů přece jen veselo, to když zapadla za Brázdilova záda nevinně vyhlížející střela Vaniše – 0:1. Jednobrankové vedení jakoby táborské hokejisty ukolébalo a po kvalitním vstupu do zápasu nebylo ani památky. Středočechům se díky tomu otevřela cesta k ofenzivním výpadům. Jediný opravdu nebezpečný byl pro hosty únik Stehlíka, se kterým si však skvěle poradil Klestil. V posledních minutách si oba celky dopřály hru  početí převaze, ale nebezpeční byli výhradně hráči Tábora Kýhos v oslabení jen těsně minul Brázdilovu klec, Blažek byl v dobré pozici faulován Šimkem a následná přesilovková teč Černého jen těsně minula odkrytou pravou tyč.

 Prostřední dějství nabídlo skupince táborských příznivcům jen slabý odvar toho, co jejich mužstvo umí. Nymburští hokejisté působili svěžejším dojmem, a přestože střelbou zrovna nehýřili, dočkali se obratu ve skóre. Už ve 26. minutě se Klestil v v početní výhodě svého týmu marně natahoval po střele matadora Kříže – 1:1. Ve 38. minutě potrestal pasivně hrající hosty Kuzďas a vyrobil pro Nymburk vedení 2:1. Soubor z Tábora mohl už před druhou sirénou srovnat krok, ale Mrkvička se ve své šanci ocitl až příliš blízko před Brázdilem a do ztracena vyzněla i další pohledná kličkovaná z Krátoškovy manufaktury.            

Táborští měli být v závěrečné části týmem, který bude udávat tempo hry a zapracuje na brzkém vymazání svého jednobrankového manka. V úvodních minutách  ale pokračovali v křečovitém výkonu a po očekávaném tlaku nebylo ani památky. Už na konci 43. minuty si navíc celek od Jordánu prožil další nepříjemnou chvilku, to když domácí parádně sehráli přečíslení dva na jednoho a kapitán Šimek navýšil jejich vedení na 3:1. O tři minuty později se ale přece jen rozhořel plamínek hostujících nadějí na bodový zisk – střela obránce Dubna se šťastně odrazila od nohy táborského forvarda Kýhose a kotouč se došoural za brankovou čáru – 3:2. V tu chvíli se Jihočeši přeceněn chopili iniciativy a byli častějšími hosty v útočném pásmu. Odměnou za zvýšené ofenzivní úsilí se pro ně stala situace z úvodu 53. minuty, kdy si Pechánek vybruslil od zadního mantinelu a z velkého úhlu procedil puk za Brázdilova záda – 3:3. Ve zbytku normální hrací doby měli Kohouti k vítězné trefě přece jen blíž, ale když se neujal ani další šikovný, leč neefektivní průnik Krátošky, sklouzlo střetnutí do prodloužení.

 První výraznou příležitost v pětiminutovém nastavení hry měl domácí Stehlík, který se prohnal kolem Kanova, ale Klestil mu parádním zákrokem zkazil radost. Jen o chvíli později už už zvedal ruce nad hlavu táborský Březina, ale jeho střela jen zazvonila na horní tyč.V čase 63:09 usedl na trestnou lavici táborský Krátoška a Nymburští mohli při následném oddechovém čase spřádat plány pro přesilovku čtyři na tři. A rozhodující okamžik na sebe nenechal dlouho čekat – o necelou půlminutu později se před Klestilem ocitl obránce Hes a přiřkl svému týmu cenný druhý bod.

 Slovo trenéra

Arpád Györi, asistent trenéra HC Tábor: „Zhruba do desáté minuty jsme hráli ten hokej, který jsme si naordinovali.dali jsme první gól, a vytvořili si řadu dalších šancí, po kterých jsme mohli získat klíčový náskok. Bohužel jsme žádnou z nich neproměnili, a pak už šel náš výkon dolů. Ve druhé třetině nám chyběl lepší pohyb, hráli jsme pasivně, a i když si domácí v podstatě žádné výrazné šance nevytvořili, podařilo se jim otočit výsledek. My jsme naopak znovu neproměnili tři nebo čtyři vyložené příležitosti. Před třetí třetinou jsme si řekli, že musíme být aktivní ale zpočátku se nám to nedařilo, a navíc jsme potřetí inkasovali. Díky šťastnému druhému gólu jsme nakonec přece jen dostali do hry a mohli utkání rozhodnout. Nakonec se hrálo prodloužení, a tam už je to vabank. Celkově musíme litovat nevyužitých šancí. Měli jsme jich dostatek na to, abychom zápas zvládli. Právě to nás venku hodně trápí.“        

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality