Táborské mužstvo na závěr základní části zdolalo v prodloužení Nymburk

28.02.2018 22:29, autor: Pavel Šácha

Základní část druhé hokejové ligy je u konce a už za tři dny vstoupí osmička nejlepších z každé skupiny do bojů v play-off. Táborští hráči se s účinkováním v dlouhodobé fázi soutěže rozloučili středeční dvoubodovou výhrou nad Nymburkem, který zdolali v prodloužení. V současnosti už se jejich pozornost upíná k sobotnímu startu osmifinálových bojů, který je zavede do Moravských Budějovic.

Táborské mužstvo na závěr základní části zdolalo v prodloužení Nymburk

HC Tábor - NED Hockey Nymburk

4:3p (0:1, 2:2, 1:0 - 1:0)

Středa, 28.2.2018 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 31. Blažek (Březina), 32. Severa (Heřman, Seidl), 54. Březina (Pípal), 62. Heřman (Severa, Seidl) - 4. Maršoun (Hierman), 29. Kříž (Josefus, Planý), 35. Hierman (Kedršt, Štěpánek).

Rozhodčí: Volf - Vavruška Oudes.   Vyloučení: 2:4 - navíc Tesař (Tábor) 5 + OK.   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 37:34   Diváci: 412

HC TÁBOR: D. Novák (29. Klestil) - Tesař, Havran, Raiterman, Košař, Duben, Košař, od 21. navíc T. Černý - Blažek Doktor, Šulek - Severa, Heřman, Seidl - Pípal, Kadilák, Březina.

NED HOCKEY NYMBURK: Krofta -Loučka, Mašek, Knesl, Kříž, Rittig, Hierman, Hejda - Smejkal, Arnošt, Stehlík, Štěpánek, Kedršt, Kolouch, Maršoun, Josefus, Bičiště, Planý.


Oslabený táborský celek už nemohl na své výchozí pozici pro play-off nic změnit. Naproti tomu Středočeši bojovali o udržení šesté příčky, která by jim zaručila po všech stránkách výhodnou sérii s kolínským sousedem.

Nečekaně nízkou návštěvu průběh první části hry rozhodně nepotěšil. V nepříliš hodnotné hokejové partii působil domácí tým hodně ospalým dojmem. Herní nepohodu navíc umocnila situace ze 4. minuty, kdy Maršoun nádherně umístěnou ranou zakončil přečíslení dva na jednoho a zajistil hostům vedení – 0:1. Nymburští hráči sice v četnosti střelby nedominovali, ale byli mnohem nebezpečnější.  Paradoxně to platí i o početní výhodě Kohoutů z poloviny úvodního dějství. V jeho závěru navíc stálo při domácím souboru velké štěstí, to když se kotouč opřel o tyč jejich klece za již překonaným brankářem Novákem.

Prostřední perioda nabídla divákům podstatně více vzruchu, a to především s nástupem druhé poloviny zápasu. Ještě před ním ale museli Táborští strávit další nepříjemný okamžik, to když skončil za Novákovými zády od modré vypuštěný projektil z hole veterána Kříže 0:2. Po tomto momentu sáhli domácí trenéři k rošádě v brankovišti, která měla dodat nevýrazné hře modro-bílé družiny nový impuls. Ten se nakonec skutečně dostavil. V polovině 31. minuty se vřítil do obranného pásma hostů Blažek, a sám ještě stihl dokončit důslednou práci spoluhráče Březiny na brankovišti – 1:2. V domácím táboře se po tomto momentu zvedla mohutná vlna euforie a měla téměř okamžitý efekt. Jen třiatřicet vteřin po snižujícím gólu zaúřadovala před gólmanem Kroftou trojice Seidl – Heřman – Severa a posledně jmenovaný navrátilec z Ústí zařídil Jihočechům vyrovnání – 2:2. V té chvíli byli Táborští na koni a zdálo se, že definitivně převezmou vládu nad utkáním. Hosté se ale z těžkých ran brzy vyléčili, jen na chvíli zatlačili Kohouty do defenzívy, a hned z toho byl třetí gól v táborské síti po dorážce Hiermana2:3. Závěr druhé třetiny přinesl dva výrazné momenty: nevyužitou přesilovku Tábora a trest do konce utkání pro mladého obránce Tesaře, jenž zasáhl nymburského protivníka do choulostivých míst a zatížil svůj tým dlouhým oslabením.

Jeho podstatná část se přenesla do startu poslední třetiny, ale domácí hokejisté v defenzivní hře obstáli a nepovolili hostům byť jen jednu vyloženou šanci. Několik dalších minut servírovalo lidem v ochozech neurovnaný hokej, ale závěr třetí části jim to solidně vynahradil. Spouštěcím mechanismem se stala využitá přesilovka Kohoutů z 54. minuty, ve které Březina úspěšně tečoval Pípalovu střelu od modré a Krofta jen smutně rozhodil rukama – 3:3. Závěr utkání si vzali pod patronát výrazně povzbuzení hráči Tábora, když ale Doktor těsně minul tyč odkryté nymburské svatyně, sklouzl zápas do prodloužení.

V něm stihly oba týmy odehrát jen sto sedm vteřin. Právě tolik času spotřebovali domácí na vítězný zásah, který vzešel z šikovných rukou kanonýra Heřmana – 4:3.

Slovo trenéra

Arpád Györi, asistent trenéra HC Tábor: „Vstup do zápasu z naší strany nebyl ideální. Chyběl nám pohyb a bylo to hodně ospalé. Ve druhé třetině jsme se za stavu 0:2 dokázali vrátit do hry a vypadalo to, že jsme se zvedli, jenže pak nás v podstatě z ničeho srazil třetí gól. K dobré hře jsme se dostali až po vyrovnání na 3:3, kdy jsme měli navrch a byly tam i další šance. Děláme stále hodně chyb, mnohdy vycházejí i z přemíry snahy. Rozhodně ale musíme být disciplinovanější. Je každopádně důležité, že jsme nakonec tenhle zápas vyhráli, a věřím, že to pro nás bude před těmi dalšími zápasy povzbuzení.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality