Táborské mužstvo si to v sobotu namíří k "nováčkovi" do Chebu. Zažene chmury?

25.09.2020 15:56, autor: Pavel Šácha

Tým HC tábor se v sobotu poprvé vydá na nejdelší sezonní pouť za druholigovým hokejem. Jeho cílem bude stadion nováčka z Chebu, kde se další bitva o mistrovské body rozhoří už v 17 hodin.

Táborské mužstvo si to v sobotu namíří k "nováčkovi" do Chebu. Zažene chmury?


Sonda do tábora soupeře

Chebský Stadion už stihl na rozdíl od kohoutů odehrát dvě utkání. V tom prvním se
v premiéře před domácími příznivci popasoval s ambiciózní Příbramí a podlehl jí hladce
2:8. Nutno dodat, že se Západočeši dostali v zápase do vedení a dlouho zkušené a nabité sestavě hostů vzdorovali. Hladkou podobu nabral výsledek střetnutí až v posledních pěti minutách, kdy domácí inkasovali tři góly.
 Ve středu mužstvo Chebu poprvé vyrazilo na druholigovou výpravu, a to do Klatov. Také v tomto duelu se na konci první třetiny dostalo do vedení, přes nezměrné nováčkovské nasazení a řadu nevyužitých šancí ale vyšlo i tentokrát naprázdno po porážce 1:3. „Kluky musím pochválit za bojovnost. Věřím, že to už v sobotu proti Táboru zlomíme v náš prospěch," nechal se slyšet asistent trenéra Stadionu David Kána.

Jakkoliv je celek z česko-německého pohraničí nováčkem v republikových vodách, o celé řadě jeho hráčů to neplatí. Početná enkláva hokejistů Chebu prošla karlovarskou a především sokolovskou líhní, kde si zahráli druhou, a někteří dokonce první ligu.
A rozhodně tam nepatřili k výplním sestavy...
 Bezesporu nejsledovanějším jménem chebské soupisky je David Hruška, produktivní matador se 737 zápasy v extralize a starty v seniorské reprezentaci. V sestavě Stadionu se ale tento borec na začátku druhé ligy ještě neobjevil. Táborští fandové odhalí v sestavě západočeského novice také jméno brankáře Daniela Vecky, slávistického mladíka, který předloni jejich týmu kratičce vypomáhal. Ryzím odchovancem Tábora je pak obránce Pavel Vápeník. Soubor, který je stejně jako před rokem Příbram nováčkem jen příslušností k soutěži, nikoliv zkušenostmi, má navíc pod svými otěžemi ostřílený kouč Michal Jäger.

Ze šatny kohoutů

Táborští hráči ze sebe museli během dvou dní setřást zklamání z pokaženého zahajovacího střetnutí s Havlíčkovým Brodem. Po dlouhé herní prodlevě a při přirozené nervozitě z prvního domácího vystoupení se daly herní nedostatky víceméně očekávat; daleko bolestnější je ovšem skutečnost, že mužstvu proteklo mezi prsty pohodlné tříbrankové vedení (4:1). Ztráta druhého bodu v prodloužení hořkou chuť utkání jen umocnila.

To všechno už je ale minulost. Modro-bílý soubor stojí před novou výzvou a do utkání v Chebu půjde s odhodláním středeční chmury vytěsnit z paměti. Duel s brodským soupeřem si v jeho kádru nevybral žádnou další zdravotní daň, a tak mohou trenéři činit v sestavě jen nevynucené a dílčí změny. 

Věřme, že bude mít v podstatě celodenní sobotní mise Cheb pro táborské hokejisty veselou tečku. Úspěch by se jim hodil už jen proto, že je v následujících kolech čeká mimořádně náročný domácí trojboj (Kobra, Písek, Příbram).          

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality