Táborský soubor ve Slaném doklopýtal ke svému devátému vítěznému příspěvku

30.10.2021 14:06, autor: Pavel Šácha

Táborští druholigoví hokejisté jsou po sobotním střetnutí ve Slaném bohatší o další tři cenné body. Na jejich štítě zůstalo ve dvanáctém sezonním utkání mužstvo Řisut. To je ta nejdůležitější, leč jedna z mála pozitivních informací z tohoto zápasu.

Táborský soubor ve Slaném doklopýtal ke svému devátému vítěznému příspěvku

HC Řisuty - HC Tábor

1:2 (0:2, 0:0, 1:0)

Sobota, 30.10.2021 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 52. Patyk (Matula) - 1. Zayml (Kříž, Hajič), 8. Endál (Hasman, Dančišin).

Rozhodčí: Kosnar – Zimmermann, Sýkora   Vyloučení: 3:3   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:2, 1:2   Střely: 22:47   Diváci: 150

HC ŘISUTY: Stahl (Novotný) – Matula, Malovický, Zich, Potěchin, Flachs – Janeček, Patyk, Rendla – Řepka, Fortelka, Formánek– Pokorný, Čermák, Výrut.

HC TÁBOR: Kolář (Dvořák) – Hajič, Kříž, Havelka, Černý, Radoš, Mazanec, Pařízek – Prášek, Zayml, Škoda – Šulek, Matušík, Seidl– Endál, Dančišin, Hasman – Chocholoušek.


Táborské mužstvo rozehrálo zápas přesně tak, jak si předsevzalo v nejsmělejších plánech. Už pětatřicet vteřin po úvodní buly podnikli jeho hráči první výpad do útočného pásma a hned to mělo pro domácí tým zničující následky. Střela obránce Kříže ještě zazvonila na spojnici Stahlovy branky, pak se ale puku zmocnil Zayml a dopravil ho na správné místo určení – 0:1. Od tohoto okamžiku měli hosté hru ve své režii, efekt jejich nadvlády byla ale mizivý. Na konci 5. minuty dokonce z ojedinělé akce zahrozili i domácí hráči, ale Fortelku dokázal i v nekomfortní pozici vychytat Kolář. Když pak na konci 8. minuty vyslal Hasman na zteč Endála, jenž zaskočil Stahla nečekaným bekhendovým zakončením a zvýšil na rozdíl dvou branek, vypadalo to na pohodovou vycházku vstříc hladké výhře. Jenže ta se jaksi nekonala…

Ve zbytku první části i v průběhu celé druhé třetiny sice měli kohouti trvalou střeleckou i herní převahu, k definitivnímu sražení houževnatě bojujícího soupeře však potřebovali podstatně více svědomitosti a důslednosti. Utkání se tak proměnilo v neatraktivní podívanou plnou soubojů a nepřesností, která z pohledu hostů ani zdaleka nekorespondovala s jejich postavením v tabulce. I přesto se Jihočeši dvakrát výrazně přiblížili k navýšení svého náskoku, ale střely Šulka ze 31. minuty a Hasmana z minuty 38. pouze orazítkovaly tyče řisutské branky.

Skupinka táborských příznivců věřila před třetí částí v procitnutí svého mužstva a jeho posun k hladké výhře, nic z toho se ale na ledě neudálo. Ba naopak. V držení puku i četnosti střelby sice Středočeši nadále zaostávali, když už se ale dostali k zakončení, byla z toho slibná šance. Dvě z nich ještě pozorný gólman Kolář zneškodnil (podruhé s přispěním konstrukce své branky), z té třetí už ale buldoci liknavě působícího lídra ztrestali – nahozený kotouč směřující do táborského obranného pásma rozverně proskákal přes obránce Pařízka až na hůl Patyka a domácí kapitán zvládl koncovku znamenitě – 1:2. V tu chvíli zbývalo do konce třetí třetiny devět minut, a jak se ukázalo, pro favorizované hosty to byl pořádně dlouhý časový úsek. Namísto pohodového vítězství, které by se při minimálně standardním výkonu Táborských jistě dostavilo, dospělo střetnutí do dramatické koncovky. V čase 58:40 – už při řisutské hře bez brankáře – se narodila obrovská domácí šance, ale gólman Kolář i s potřebnou dávkou štěstí pro svůj tým uchoval potřebný tříbodový zisk.

ARPÁD GYÖRI, trenér HC Tábor:

"Po utkání mě těší jen zisk tří bodů, ale to je všechno. Jednoznačně jsme měli zápas rozhodnout mnohem dřív, bohužel naše hra sklouzla do průměru a podepsala se pod to, že byl výsledek takto vyrovnaný až do konce. Vítězství je nakonec opravdu jediným pozitivem."  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality