Táborský tým do své šatny vítěznou auru nepozval, těsnou výhru slaví Žihadla

05.09.2017 22:31, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté si v kalendáři odškrtli předposlední herní prověrku před ostrým startem druholigových bojů. Po utkání s Moravskými Budějovicemi zůstala stát vítězná pohoda znovu přede dveřmi táborské kabiny, zatímco hostující Žihadla si domů odvezla těsnou výhru 5:4.

Táborský tým do své šatny vítěznou auru nepozval, těsnou výhru slaví Žihadla

HC Tábor - Mor. Budějovice 2019

4:5 (2:3, 1:0, 1:2)

Úterý, 5.9.2017 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 7. Matušík (Raiterman), 16. Urbanec (Březina), 39. Tesař (Prokeš, Kachyňa), 49. Matušík (Březina, Seidl) - 17. Wasserbauer (Lupač, Matějka), 17. Všetečka (Sobotka), 20. Horký (Všetečka, Čermák), 53. Matějka (Pucher st.), 56. Horký (Pucher st.).

Rozhodčí: Macák - Kubíček, Šimánek.   Vyloučení: 6:6   Využití: 1:2   Góly v oslabení: 1:0   Průběžné skóre: 2:0, 2:3, 4:3, 4:5   Střely: 24:36   Diváci: 250

HC TÁBOR: D. Novák (Klestil) - Kachyňa, Tesař, K. Černý, Raiterman, Duben, Košař, Bouška - Kadilák, Prokeš, Heřman - Březina, Matušík, Seidl - Blažek, Pechánek (41. Škrdleta), Urbanec.

MOR. BUDĚJOVICE 2019: Brož (Vacek) - Kliment, Kabelka, Pelikán, Sobotka, Pucher ml., Čermák, Wasserbauer - Pucher st., Mikeš, Lupač, Krutiš, Matějka, Hačecký, Horký, Všetečka.

 

V dresu táborského celku se poprvé představili útočník Radek Prokeš a obránce Ondřej Kachyňa.

 Úvodní minuty zastihly domácí mužstvo v dlouho nevídané pohodě. V úvodu 7. minuty ji přetavilo ve vedoucí zásah. Hostující gólman Brož nezkrotil střelu obránce Raitermana a táborský kapitán Matušík už si s její dorážkou věděl rady – 1:0. V aktivní  hře pokračovali Kohouti i v následujících minutách, ale s příchodem druhé poloviny první části jakoby někdo otočil herním kormidlem o sto osmdesát stupňů. Na straně Jihočechů kvapem přibývaly nepřesnosti i taktické chyby a brankář Novák měl najednou o zábavu postaráno. Paradoxně to ale byli Táborští, kdo slavil druhý gól v utkání, navíc při vlastním oslabení. Rychlý výpad dvojice Březina – Urbanec druhý jmenovaný chladnokrevně zakončil a bylo to 2:0. Jakékoliv pozitivní dojmy ovšem smazal pokažený závěr úvodního dějství. Už v pokračující přesilové hře Moravanů dostal příliš prostoru Wasserbauer a snížil na 2:1, aby jen o dvacet vteřin později potrestal nedorozumění táborských obránců Všetečka a vyrovnal na 2:2. Čtyřicet vteřin před první sirénou dokonal táborskou pohromu Horký, jehož teč v početní převaze znamenala krutý obrat ve skóre – 2:3.

 Prostřední dvacetiminutovka se nesla ve znamení střelecké převahy hráčů Moravských Budějovic, ale brankář David Novák si se všemi dvanácti pokusy soupeře dokázal poradit. Také jeho protějšek Brož ale čelil několika velmi nepříjemným výpadům modro-bílé družiny. Už po necelých pěti minutách hry vyslal Prokeš na zteč Heřmana, ten ovšem svůj blafák ke kýženému cíli nedovedl. Jen o chvíli později se uvolnil mezi kruhy Matušík, ale gólman hostů sklapl své betony včas. Když už to vypadalo, že také jeho konto zůstane ve druhé části bez poskvrnky, snesla se za jeho záda přesilovková střela Tesaře a bylo vyrovnáno – 3:3.

 Závěrečná perioda přinesla dvojí výsledkový obrat. Domácí soubor v jejím úvodu přežil krátké oslabení tři proti pěti a v 50. minutě se za to odměnil vedoucí brankou Matušíka, jenž zužitkoval Březinovu přihrávku zpoza branky – 4:3. Pokračující seriál individuálních i týmových chyb Kohoutů ale nakonec přestěhoval radost z vítězství na střídačku Moravských Budějovic. V úvodu 53. minuty zůstal před táborskou brankou nepokrytý Matějka a o tři minuty později dovršil až příliš lacino další zvrat ve skóre Horký – 4:5. Čtyřiapadesát vteřin před závěrečným klaksonem sáhli domácí trenéři ke hře bez brankáře, ale jediná ošemetná situace před Brožovou svatyní gólem neskončila.   

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality