Táborský tým opouštěl stadion Pelhřimova v příjemném rozmaru a bohatší o tři body

21.11.2018 23:40, autor: Pavel Šácha

Hráčům táborského HC se po středě dýchá znovu o trochu volněji. V tradičně nepříjemném druholigovém střetnutí na pelhřimovském ledě přehráli domácí Lední Medvědy 7:4, čímž se přiblížili čtvrtému Písku na tři body a zbavili se bezprostřední hrozby pádu ke dnu tabulky. Klíčovou položkou v cestě za potřebným bodovým ziskem se staly tři využité přesilové hry. Role vůdce táborské ofenzívy se ujal kapitán Jakub Matušík, který v závěru střelou do opuštěné domácí klece zpečetil první sezónní hattrick.

Táborský tým opouštěl stadion Pelhřimova v příjemném rozmaru a bohatší o tři body

L. Medvědi Pelhřimov - HC Tábor

4:7 (1:2, 2:3, 1:2)

Středa, 21.11.2018 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 9. Kopic, 22. Vysloužil (Mejzlík), 23. F. Kasalý (Pospíchal), 46. Mejzlík (Vysloužil, Krtek) - 8. Blažek (Matušík, Březina), 16. Zayml (Dvořák, Kachyňa), 27. Matušík (Havran, Duben), 32. Blažek (Hajič, Matušík), 36. Matušík (Kachyňa, Blažek), 51. Drda (Hrala, Pechánek), 59. Matušík (Březina).

Rozhodčí: Maršálek - Urubčík, Kleprlík.   Vyloučení: 4:4   Využití: 0:3   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 26:40   Diváci: 280

L. MEDVĚDI PELHŘIMOV: Holík (Urban) – Kříž, Hráček, Krtek, Port, Oščádal, Pospíchal, Kasalý – Martin Hadrava, Kaminski, Vysloužil, Kopic, Votápek, Siřiště, Mejzlík, Kasalý, Marek Hadrava.

HC TÁBOR: Řehoř (Novák) - Havran, Duben, Kachyňa, Raiterman, Dvořák, Košař - Blažek, Matušík, Hajič - Březina, Zayml, Hrala - Kalaš,. Pechánek, Prášek - od 21. navíc Drda.

 

Úvod střetnutí zastihl podstatně lépe připravené hráče Pelhřimova. Už v 1. minutě musel Řehoř řešit jejich nebezpečně vyhlížející přečíslení a hodně práce měl i při následující početní výhodě domácího týmu. Táborský celek si vypracoval první příležitost až ve 4. minutě, ale Pechánek měl před brankářem Holíkem málo prostoru k zakončení. V 6. minutě ještě vyzkoušel F. Kasalý z výtečné střelecké pozice pevnost Řehořovy masky, ale v dalších minutách už se dostali hosté do potřebné provozní teploty. Využít navíc dokázali hned první šanci ke skórování, která se jim naskytla. V polovině 7. minuty fauloval domácí Votápek Práška a po necelé minutě z trestné lavice smutně sledoval, kterak se Blažek opřel do křížného pasu Matušíka a pohotovou přesnou střelou poslal Jihočechy do vedení – 0:1. Radost na střídačce Tábora ovšem neměla dlouhého trvání. V čase 8:29 dali kohouti po prohrané buly luxusní prostor Kopicovi ke střele a následné dorážce, na kterou byl Řehoř krátký – 1:1. Ve druhé desetiminutovce úvodní periody byl hostující celek aktivnější a po zásluze si vzal vedení zpátky. Dopomohla mu k tomu další přesilovková akce, která začala ranou Kachyni a skončila důslednou prací Zaymla před soupeřovou klecí – 1:2. Navýšit těsný náskok mohl následně hbitý Hrala, v prvním případě ale zamířil těsně nad a jeho druhé zakončení Holík reflexivně vytěsnil ramenem.

Začátek druhé třetiny si Táborští rozhodně za rámeček dát nemohou a řádně v něm prověřili nervovou soustavu svých trenérů. Už po sedmadvaceti vteřinách se odebral na trestnou lavici obránce Duben. Lední Medvědi v přesilovce iniciovali ohromný závar před táborskou klecí a u Řehořem vyraženého puku byl nejblíže Vysloužil 2:2. Jen o půl minuty později bylo s modro-bílou družinou ještě hůř – nechala si totiž ujet F. Kasalého a jeho dělovka z hranice kruhu skončila za zády táborského gólmana – 3:2. Z hrozivého startu do třetiny se ale táborské mužstvo brzy dokázalo oklepat a domácí nápor postupem času ochabl. V úvodu 28. minuty se na hráčskou lavici Tábora vrátily bojovný duch i víra v dobrý výsledek. O jeho procitnutí se postaral Matušík, který ve skrumáži před Holíkem tečoval Havranovu střelu a dostal stav zápasu do rovnovážné podoby – 3:3. Toto potřebné uklidnění zapůsobilo na hostujícího družinu jako dobře namíchaný povzbuzující elixír. Odrazilo se to i ve skóre. Ve 32. minutě našla Blažkova střela nehájený prostor mezi betonem a lapačkou Holíka a Pelhřimovští byli nuceni znovu dotahovat – 3:4. Jen o čtyři minuty později vytáhli táborští hokejisté ze svého arzenálu doposud málo využívanou zbraň zvanou přesilová hra. Ve středečním duelu ale zafungovala znamenitě a Matušíkova dorážka u pravé tyče znamenala už třetí využitou početní výhodu – 3:5. Tento stav si také oba celky přenesly do závěrečné části.

Nebyla by to však letošní táborská družina, aby si zdánlivě komfortní situaci sama zkomplikovala. V závěru 45. minuty byl za zbytečný faul ve středním pásmu vyloučen Prášek a v následné pelhřimovské přesilovce oživila domácí naděje bezproblémová dorážka Mejzlíka4:5. Kontaktní branka měla být pro reprezentanty města rekordů a kuriozit signálem k další ofenzívě, táborští hráči se ale tentokrát nehodlali o body s nikým dělit. Ve 47. minutě ještě kapitán Matušík ztroskotal při svém úniku na pozorném Holíkovi; o čtyři minuty později ale druhá formace uhájila útočné pásmo a pomocník Drda přetavil přihrávku Hraly zpoza branky na šestý táborský gól – 4:6. Od té doby plynul čas vyhrazený zápasu pro Pelhřimov velice rychle. Dvě minuty před třetí sirénou odvolal nový domácí kouč Libor Bezděk z branky Holíka, ale hra bez brankáře měla opačný efekt, než si vysnil. V čase 58:49 se ve středním pásmu zmocnil puku Matušík a seřídil svá mířidla přesně na střed opuštěné branky – 4:7. Hattrick, hotovo, vybojováno…!

Slovo trenéra

Arpád Györi, HC Tábor: „Úvod utkání se nám vůbec nevydařil a Milan Řehoř nás musel podržet při dvou domácích velkých šancích. Pak se naše hra zlepšila, byli jsme aktivnější i pilnější ve střelbě a zaslouženě jsme se získali vedení. V té druhé jsme ale vůbec nezachytili začátek a soupeř se díky dvěma gólům dostal na koně. Naštěstí jsme se brzy dostali do hry a výsledek otočili. Sice jsme pak ještě inkasovali na 5:4 po zbytečném faulu, ale závěr jsme si zkušeně pohlídali. Utkání rozhodla četnost naší střelby a tři využité přesilovky. Jen nás mrzí, že nás nadále sráží naprosto zbytečné chyby a děláme si to těžké. Za tři body jsme v naší situaci samozřejmě velmi rádi; nebylo to jednoduché, ale kluci to zvládli a radujeme se z vítězství.“          

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality