Táborští bojovníci byli u Labe pod palbou, přesto vyválčili nesmírně cennou kořist

30.11.2017 00:50, autor: Pavel Šácha

Fantazie! Táborští hokejisté jsou po středečním druholigovém střetnutí v Kolíně bohatší o tři body. Za jejich ziskem stála v duelu s herně dominantním soupeřem obrovská týmová dřina podpořená skvělým výkonem brankáře Davida Nováka.

Táborští bojovníci byli u Labe pod palbou, přesto vyválčili nesmírně cennou kořist

SC Kolín - HC Tábor

1:4 (0:1, 0:1, 1:2)

Středa, 29.11.2017 18:07 - Muži

 

Branky a nahrávky: 57. Barták (Morkes, Voženílek) - 6. Heřman (Havran, Matušík), 27. Seidl (Urbanec, Pechánek), 49. Heřman, 60. Dvořák (Březina).

Rozhodčí: Velčovský - Marek, Ovsík.   Vyloučení: 2:5 - navíc Kozák (Kolín) a Blažek (Tábor) 5 + OK   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:1   Průběžné skóre: 0:3, 1:3, 1:4   Střely: 37:15   Diváci: 742

SC KOLÍN: Sejpal (Martínek) – Kadlec, Pýcha, Voženílek, Hlaveš, Barták, Březina, Havelka, Sladký – Malý, Semirád, Panna – Morkes, Zumr, Pipek – Kozák, Prokop, Kysela – Černý, Pilný, Veselý.

HC TÁBOR: D. Novák (M. Novák) - Tesař, Havran, Pípal, K. Černý, Duben, Dvořák, Raiterman - Blažek, Matušík, Heřman - Seidl, Pechánek, Urbanec - Březina, Kadilák, Škrdleta.

 

Táborský celek odcestoval do Kolína bez obvyklých pomocníků, a nově také bez útočníka Tomáše Rouska, jenž se rozhodl hledat své hokejové štěstí v jedné z nižších rakouských soutěží.

 První ostré zákroky si hned na úvod připsal domácí gólman Sejpal, pak se ale kolínští hráči chopili iniciativy a zaměstnanějším z obou mužů byl strážce táborské svatyně David Novák. Ten musel mimo jiné zasahovat i proti dravému sólu extáborského obránce Hlaveše, ale kýžené vedoucí trefy se Kozlové nedočkali. Naopak od poloviny 5. minuty pykali za hru v šesti a hosté nabídnutou příležitostí nepohrdli. Po vyhrané buly Matušíka a následné přihrávce Havrana si Heřman vylepšil palebnou pozici a Sejpal prožil první smutnou chvíli – 0:1. Téměř vzápětí si Středočeši vypracovali dvě vyložené šance, ale poprvé zamířili mimo a ve druhém případě zasáhl pozorný Novák. Když pak domácí celek nedokázal zužitkovat dvě dobře hrané přesilovky, odnášeli si Táborští do kabin těsný náskok.

 Prostřední dějství se odvíjelo podle téměř totožného scénáře. Po vcelku vyrovnaném úvodu třetiny usedl ve 24. minutě za katr táborský bek Raiterman a brankář Novák se ocitl pod ostrou palbou, ale kotouč za svá záda nepropustil. A tak se znovu radovali hosté – ojedinělý, leč úspěšný výpad nastartovala dlouhá přihrávka Pechánka na Urbance, jenž nadýchanou přihrávkou od mantinelu oslovil najíždějícího Seidla a po jeho střele k tyči se kolínský gólman natahoval marně – 0:2. Druhý gól Kohoutů nakonec zůstal ve druhé části hry „sirotkem“. Kolínský soubor sice na táborskou defenzívu zle dotíral, ale když už se prodral k nebezpečnému zakončení, zasáhl Novák, který se rozchytal do ohromné pohody. Při vyloučení obránce Pípala ze 36. minuty už dokonce domácí hráči i diváci jásali, ale táborský gólman jim skvělým zákrokem radost pokazil.

Závěrečnou dvacetiminutovku otevřela obrovská šance Kysely, ale Novákovo konto zůstalo bez poskvrnky. Kolínští hokejisté poté přežili své druhé oslabení a vzápětí se sami ocitli v početní výhodě, ale namísto kontaktní trefy prožili pořádně mrazivou chvilku. Po téměř minutovém pobytu v útočném pásmu se vydal do brejku Heřman, a přestože byl tísněný jedním z kolínských obránců, stihl usměrnit puk nad ležícího Sejpala – 0:3. Tento moment s kolínskými hráči pořádně zacloumal, přesto si v příštích minutách vytvořili místy až drtivý tlak. V brance obětavě hrajících Jihočechů ale čaroval Novák a dlouho držel kolínské střelce na uzdě. O své kouzlo přišel táborský brankář až v polovině 57. minuty, kdy se z bezprostřední blízkosti prosadil Barták1:3. Tento moment měl být pro kolínskou ofenzívu impulsem k vystupňování jeho náporu, ale opak byl pravdou. Největší práci měli ve zbytku zápasu rozhodčí; došlo totiž na nefalšovanou bitku domácího Kozáka s Blažkem, kterou řečeno judistickou terminologií ukončil ukázkový vítězný ippon táborského hráče. Oba sokové dostali trest do konce utkání, který se ostatně nezadržitelně blížil. V čase 59:05 sáhli domácí ke hře bez brankáře, ta ale neměl dlouhého trvání. Jen pár vteřin po vyhrané buly táborského Březiny nasměroval Dvořák puk do opuštěné kolínské klece a naděje týmu od Labe na bodový zisk definitivně odpluly – 1:4.         

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality