Táborští bojovníci otočili duel na ledě Řisut, uhájili třetí místo a v sobotu vyzvou poprvé Trutnov

25.02.2015 09:40, autor: Pavel Šácha

Druholigoví hokejisté Tábora vyválčili na domovském ledě Řisut dva body za vítězství 5:4 v prodloužení. Díky tomuto výsledku zakončili dlouhodobé boje ve skupině Západ na třetí příčce a v prvním kole play-off vyzvou na souboj Draky z Trutnova. Přesně to jsou nejpodstatnější informace, které vzešly z průběhu středečního závěrečného kola základní části.

Táborští bojovníci otočili duel na ledě Řisut, uhájili třetí místo a v sobotu vyzvou poprvé Trutnov

HC Řisuty - HC Tábor

4:5p (1:2, 3:0, 0:2 - 0:1)

Středa, 25.2.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 2. Krpata (Brém), 25. Kraus (Vlček), 30. Šubrt (Sedláček), 33. Babický (Sedláček) - 18. Černý (Matušík), 20. Krätzer (Kolomý), 43. Březina (Dvořák, Boháč), 51. Mařík (Matušík, Heršálek), 65. Dvořák (Krätzer).

Rozhodčí: Battěk - Luczko, Střelka.   Vyloučení: 8:14 - navíc Klestil (Tábor) 10 minut OT.   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:2   Průběžné skóre: 1:0, 1:2, 4:2, 4:5   Střely: 27:39   Diváci: 123

HC ŘISUTY: Schwamberger (Černý) - Dostál, Bílek, Sedláček, Babický, Raclavský, Tomáš - Landa, Kos, Náprstek - Záleský, Brém, Kraus - Krpata, Vlček, Vodička - Vyšín, Šubrt.

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Černý, Havran, Kanov, Hlaveš, Heršálek, Dvořák - Kellner, Mrkvička, Seidl - Krätzer, Matušík, Mařík - Kolomý, Boháč, Zayml (32. Březina).

I. třetina

V úvodních minutách prvního dějství jakoby na táborské mužstvo stále vrhal stín nepovedený sobotní duel s Pelhřimovem. S jejich ospalým začátkem úzce korespondoval i první inkasovaný gól. Už na konci 2. minuty si hosté neporozuměli po buly v obranném pásmu, kotouč nabral podivnou trajektorii a gólman Klestil ho zaregistroval, až když doklouzal do jeho branky. Za autora gólu byl označen Krpata, puk ale zamířil za čáru od brusle táborského obránce Heršálka. V dalším průběhu první třetiny už se ujal hlavní role rozhodčí Battěk a hru rozbila řada vyloučení. Podstatně více času strávili v oslabení táborští hokejisté, téměř dvě minuty se museli bránit i ve třech, ale soupeři toho příliš neumožnili. V závěrečných minutách se navzdory rozdílnému metru v posuzování zákroků hra vyrovnala a na konci 18. minuty se dostalo do rovnovážné podoby i skóre. Matušík posunul za řisutskou brankou puk na Černého, ten si od mantinelu vybruslil do střelecké pozice a krásně vymetl levý růžek Schwambergerovy klece 1:1. V samém závěru třetiny byli Kohouti nuceni čelit dalšímu oslabení, ale paradoxně jim to přineslo vedení. V útočním pásmu Buldoků se zmocnil puku Kolomý, křížnou přihrávkou vyzval Krätzera, a ten pohotově zamířil do odkryté domácí klece – 1:2.

II. třetina

Jak šťastně skončila pro táborský tým první třetina, tak smolně začala ta druhá. V úvodních minutách se sice sympaticky ujal herních otěží a měl navrch, po pěti minutách hry a neproměněné šanci Matušíka ale vyrobili Středočeši první závar před Klestilem a z něj se rekrutoval druhý vlastní gól hostů – 2:2. V úvodu 30. minuty se vedení znovu překlopilo na stranu Řisut. Na počátku byl výpad táborského Mrkvičky, po kterém zvonila boční tyč domácí klece. Z protiútoku se dostal ke střele od modré Sedláček a Šubrt měl dostatek prostoru k tomu, aby tečoval puk mimo dosah hostujícího gólmana – 3:2. Zbytek druhé části hry trávili hokejisté od Jordánu téměř vesměs v oslabení a na více než tři minuty se dokonce ocitli ve třech proti pěti. V této situaci si vedli velmi dobře a dokázali udržet soupeře na uzdě, už ve čtyřech ale přece jenom kapitulovali. Ve 33. minutě zapadla k tyči Klestilovy branky Babického rána od modré čáry a domácí celek rázem získal dvoubrankový náskok, který si po druhé siréně odnesl do šatny.

III. třetina

Při vzpomínce na třetí dějství předchozího duelu s Pelhřimovem možná nebylo hostujícím fanouškům v ochozech dobře po těle. V táborských hráčích ovšem tentokrát bušila srdce bojovníků a nepřízni osudu i sudích se postavili čelem. Do sedla jim pomohla situace z úvodu 43. minuty. Projektil obránce Dvořáka ještě Schwamberger vyrazil, na pohotovou akrobatickou dorážku mladíka Březiny už ale dosáhnout nemohl – 4:3. Další nápor Kohoutů sice o chvíli později zabrzdilo jejich v pořadí už třinácté vyloučení, po něm se ovšem znovu pustili do ofenzívy. Dva úniky Maříka se ještě gólové tečky nedočkaly, potřetí už se ale tento táborský forvard dočkal. Gólový úder hostů přišel už podruhé v tomto střetnutí při jejich oslabení, to kdy se ocitla na zteči dvojice Matušík – Mařík a druhý jmenovaný přetavil přihrávku svého parťáka ve vyrovnávající trefu – 4:4. Další zápis do statistik utkání už v závěrečné dvacetiminutovce nepřibyl. Táborský soubor sehrál závěr zápasu velmi zodpovědně a bod potřebný k uhájení třetí pozice byl na světě. Na střídačce propukla velká radost  a z hlediště nad ní zněl potlesk coby odměna za odmakaný duel.

Prodloužení

Ve hře byl ovšem ještě druhý bod. Když už to vypadalo, že vítěze střetnutí určí až samostatné nájezdy, prožili Řisutští nepříjemný šok. Táborský šikula Krätzer umotal za soupeřovou brankou dvojici domácích hráčů, předložil puk najetému obránci Dvořákovi, jehož střela do horní části branky stanovila konečné skóre utkání.

 O pár desítek vteřin později už znali hokejisté obou mužstev své soupeře pro první kolo play-off. Táborští hráči budou nuceni položit na lopatky houževnatého soka ze vzdáleného Trutnova. Kompletní rozpis série, která začíná už v sobotu od 18 hodin na táborském ledě, najdete v sekci Zápasy a výsledky.                  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality