Táborští bojovníci ukradli Nymburku suverenitu a vyválčili ohromně cenné dva body

02.10.2016 01:51, autor: Pavel Šácha

Od řeky Labe dorazila v sobotu večer na jih Čech velmi příjemná zpráva. Táborští hokejisté dokázali připravit první bodovou ztrátu doposud suverénnímu vládci druholigové skupiny Střed a po zásluze si přivážejí z Nymburka cenné dva body za výhru v prodloužení.

Táborští bojovníci ukradli Nymburku suverenitu a vyválčili ohromně cenné dva body

NED Hockey Nymburk - HC Tábor

3:4p (2:0, 0:1, 1:2 - 0:1)

Sobota, 1.10.2016 17:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 6. Kříž (Šimek), 8. Stehlík (Šimek), 48. Stehlík (Pýcha) - 24. Matušík (Hlaveš), 45. Kanov (Matušík), 50. Kellner (Kýhos), 62. Kanov (Matušík).

Rozhodčí: Veselý - Potůček, Zetek.   Vyloučení: 8:4 - navíc tři trestná střílení proti Táboru, Krätzer (Tábor) 10 minut OT.   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3 - 3:4   Střely: 33:35   Diváci: 150

NED HOCKEY NYMBURK: Brázdil (Matoušek) – Loučka, Kříž, Pýcha, Knesl, Novák, Saňa, Rittig – Josefus, Stehlík, Šimek – Eis, Bičiště, Ječný – Smejkal, Arnošt, Kuzďas – Dyrynk

HC TÁBOR: Klestil (D. Novák) - Havran, Černý, Hlaveš, Kanov, Heršálek, Dvořák, Tesař - Kellner, Kýhos, Vaniš - Severa, Matušík, Seidl (21. Krätzer) - Blažek (29. Zayml), Pechánek, Březina.


I. třetina

Zahajovací dějství rozehrálo táborské mužstvo velmi slibně a domácí Brázdil byl v úvodních minutách zaměstnanějším z obou gólmanů. V polovině 6. minut ovšem poměrně nečekaně uhodilo na druhé straně ledové plochy. „Zatoulaný“ obránce Kříž si vybruslil z rohu hřiště až do ideální střelecké pozice a šikovnou akci neomylně zakončil – 1:0. Tento okamžik znovu obalil mysl i hokejky hostujících hráčů viditelnou nepohodou a v následujících minutách tahali za kratší konec hokejového provazu. Jen o pár desítek vteřin později zastavil Blažek výpad nymburského Kuzďase jen za cenu faulu a narodilo se první trestné střílení zápasu, které ovšem Klestil nymburskému forvardovi s přehledem zlikvidoval.. V tu chvíli nemohl gólman Jihočechů tušit, že podobnou situaci prožije ve zbytku střetnutí ještě dvakrát. Středočeský celek nakonec svou psychickou nadvládu přece jen zužitkoval, to když se při vyloučení Kellnera dokázal prosadit obávaný domácí kanonýr Stehlík – 2:0. Za tohoto stavu se Kohouti přece jen znovu vrátili do hry, solidní aktivitou si vynutili dva nedovolené zákroky soupeře, ale jejich hra v početní převaze nepředstavovala navzdory trvalému náporu pro Brázdilovu klec žádné nebezpečí.

II. třetina

Do druhé třetiny vyrukovala táborská družina s dvoubrankovým mankem, ale zároveň i se sympatickou touhou po jeho likvidaci. V polovině 24. minuty k tomu udělali první výrazný krok, a to díky kapitánovi Matušíkovi, který zpoza obránce zamířil přesně k tyči a mimo dosah nymburského brankáře – 2:1. Od tohoto momentu se příkladně bojující hosté dostali do sedla a v poměrně pohledné hokejové partii svírali herní otěže ve svých rukách přece jen pevněji než soupeř. K dalším zápisům do gólových statistik měli ale paradoxně blíž hokejisté Nymburka. Ve 34. minutě nařídil sudí veselý tentokrát poměrně přísné trestné střílení za Březinův faul na Stehlíka. Při exekuci domácího ofenzivního lídra však vytáhl Klestil skvělý zákrok a udržel v platnosti jednobrankový náskok. Jen o tři minut později prožili aktéři střetnutí i velice tichá stovka diváků v ochozech malé dèja vu, pouze s jinými protagonisty. Tentokrát zastavil táborský bek Havran v úniku Arnošta, ale také jeho trestné střílení „přečetl“ Klesti dokonale.

III. třetina

Obě nevyužité příležitosti mohly nymburské hráče mrzet dvojnásob jen necelých pět minut po nástupu do závěrečné periody. Před Jihočechy se otevřela výhoda další přesilové hry, kterou vůbec poprvé v nové sezoně nepohrdli a rána Kanova od modré čáry byla tvrdá i přesná zároveň – 2:2. Po vyrovnávajícím zásahu se Táborští neochvějně chopili iniciativy a domácí soubor se ocitl na vedlejší koleji. O to nepříjemnější se stala pro Kohout situace ze 38. minuty, kdy nevinně vyhlížející střela Stehlíka proklouzla mezi betony jinak výtečného Klestila a nasměrovala mužstvo od Labe vstříc vítězství – 3:2. Domácí radost měla ovšem jepičí život – v čase 49:57 se zase lehce červenal Brázdil po chytatelné, leč nepolapené střele Kellnera od levého mantinelu – 3:3. V poslední desetiminutovce utkání měly oba týmy velké příležitosti strhnout cennou výhru na svou stranu. Na straně Tábora ji obstaral dravý průnik obránce Dvořáka, kterému ovšem tváří v tvář Brázdilovi zaskotačil puk na holi. Jen o chvilku později propadli hosté na útočné modré a domácí postupovali ve třech na jediného obránce, ale Ječný si vylámal zuby na Klestilovi. Na řadu tak přišlo pětiminutové prodloužení hrané se třemi muži na obou stranách.

Prodloužení

Atraktivní nastavení hry rozhodla dravost táborského útočníka Kellnera spolu se střeleckou fazonou obránce Kanova. Po razantním průniku prvně jmenovaného hráče až před Brázdila se možná mělo pískat čtvrté trestné střílení zápasu, ale nakonec z toho pramenila táborská přesilovka čtyři na tři. Dvacet vteřin po jejím zahájení vytryskla v táboře hostů velká radost. Svižná střela Kanova od modré znovu našla místo mezi tyčí a betonem Brázdila, což znamenalo jediné – druhý bod se ocitl v držení táborských hokejistů.

Slovo trenéra


Tomáš Matušík:
„Zápas jsme nerozehráli špatně, ale pak jsme zase doplatili na chyby a prohrávali po první třetině 0:2. Ve druhé části jsme se dostali do hry a postupem času byli lepším týmem. Ve třetí části už jsme měli zřetelně navrch a podařilo se nám vyrovnat, i když jsme pak ještě inkasovali nešťastný gól na 3:2, na který naštěstí brzy zareagoval Kellner. Prodloužení rozhodla naše přesilovka právě po faulu na Kellnera, po kterém se asi mělo pískat trestné střílení i pro nás. Dva body z Nymburka, který předtím neztratil ani bod, jsou pro nás po tak složitém období hodně cenné. Nebyla to z naší strany zrovna přehlídka krásných kombinačních akcí, ale kluci ten zápas neskutečně oddřeli. Zmínit samozřejmě musím Tomáše Klestila, který nás zase držel a chytil i ta tři trestná střílení.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

Starší aktuality