Táborští byli navzdory zoufalé koncovce blízko vítězství, nakonec ale prohýřili dva body

06.12.2014 22:38, autor: Pavel Šácha

Na táborském stadionu bylo v sobotu večer pořádně rušno. Zápasu domácího týmu s hokejisty Řisut se nuda vyhnula obloukem a o rozdělní bodů se nakonec rozhodovalo až v samostatných nájezdech. Šťastnějším týmem byli po jejich skončení velmi dobře hrající Středočeši, zatímco mužstvo Tábora může dvojnásob litovat bezpočtu zahozených vyložených šancí.

Táborští byli navzdory zoufalé koncovce blízko vítězství, nakonec ale prohýřili dva body

HC Tábor - HC Řisuty

2:3sn (0:0, 1:1, 1:1)

Sobota, 6.12.2014 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 33. Kellner (Dvořák), 45. Krätzer (Seidl) - 35. Krpata (Kraus, Šroubek), 59. Kraus (Kos), rozhodující nájezd Kos.

Rozhodčí: St. Mertl - Matějček, J. Mertl.   Vyloučení: 4:8 navíc Vlček (Řisuty) 10 minut OT   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:0   Diváci: 1182

HC TÁBOR: Panec (Klestil) - Černý, Semrád, Kanov, Hlaveš, Heršálek, Dvořák - Kolomý, Boháč, Mařík - Krätzer, Matušík, Seidl - Kellner, Mrkvička (41. Zayml), Blažek.

HC ŘISUTY: Černý (Štěpánek) - Dostál, Babický, Sedláček, Bílek, Velčovský, Tomáš, Raclavský - Landa, Kos, Vodička, Kraus, Krpata, Vlček, Šubrt, Náprstek, Šroubek, Wszolek.

Táborský tým vyrukoval do zápasu v sestavě, která končila středeční vydařené vystoupení v Moravských Budějovicích.

1. třetina

 Už začátek sobotního střetnutí předznamenal, že se fanoušci v ochozech nudit nebudou. Nejprve zahrozili hosté a donutili brankáře Pance k prvnímu ostrému zákroku. Na druhé straně roztleskal diváky šikovný průnik Maříka, který ovšem skončil na výstroji řisutského gólmana Černého. Tento moment jakoby otevřel brány festivalu zahozených táborských příležitostí. Tyč nastřelená Kellnerem, tutovka Boháče, závar druhé táborské formace i další příležitost Kellnera, to všechno vyznělo do ztracena. Nutno však dodat, že i Středočeši vedení zkušeným koučem Janem Nelibou dokázali být už v první třetině nebezpeční a využili každou možnost k ohrožení Pancovy klece. Stav utkání přesto nedoznal byť jen jediné proměny.

2. třetina

 Úvodní minuty prostředního dějství strávili domácí hráči v početní převaze, ale trápili se v ní a ani jedno ze dvou vyloučení hostů nedokázali potrestat. V dalším průběhu druhé části se hrála hodně živelná partie. Celek Řisut nebyl aktivnější, ale až příliš často se dostával do přečíslení a Panec měl s jeho výpady hodně práce. Zaskvět se musel především ve 33. minutě při dvou slepených šancích v podání Landy a Krpaty. Vzápětí ale táborský gólman slavit – jeho spoluhráč Kellner pronikl kolem mantinelu do útočného pásma, snažil se najít před branku najíždějícího spoluhráče a od brusle bránícího Dostála se puk odrazil za Černého záda – 1:0. Radost z tohoto šťastného okamžiku setrvala v domácím táboře jen necelé dvě minuty. V čase 34:03 totiž Buldoci využili propadu v táborské defenzívě a Krpata měl při své dorážce snadný úkol – 1:1. Ve zbytku třetiny ještě pořádně vystrašili soupeřovy brankáře domácí Kellner a řisutský Kos, skóre střetnutí ovšem rovnovážnou polohu neopustilo.

3. třetina

 Očekávání pokračujícího dramatu třetí dvacetiminutovka bezezbytku naplnila. Kohouti ji rozehráli s velkým elánem a už  po dvou a půl minutách se narodila jejich první vyložená šance. Její hlavní aktér Kellner mohl ovšem spolu s diváky jen kroutit hlavou nad tím, proč se mu nepodařilo posunout puk za bezmocného řisutského brankáře. Podstatně více štěstí měl o dvě minuty později Krätzer, jenž se za brankou krásně zbavil dotírajícího obránce a bleskurychlé vytočení před branku mu nakonec naservírovalo radost z dalšího vstřeleného gólu – 2:1. V 51. minutě bylo pořádně horko před Pancem, který ovšem dvěma stoprocentním šancím soupeře odolal. Podobný okamžik přinesl chvíli slávy i jeho protějšku, který zlikvidoval gólem vonící blafák Seidla. A pak už přišel pozoruhodný závěr třetí třetiny. V polovině 58. minuty zkomplikovalo domácím situaci vyloučení Heršálka. Otevřel ho paradoxně dvě obrovské šance (kolikáté už!) z táborské dílny. Nejprve se řítil úplně sám na svého jmenovce obránce Černý a chvíli poté se ocitl v jedinečné střelecké pozici Krätzer. Výsledek? Nula…! A tak přišel trest – po zbytečné zpětné přihrávce v útočném pásmu se hosté zmocnili kotouče, pronikli s ním do blízkosti táborské klece a gól jejich kapitána Krause obstaral utkání další dějství – 2:2.

Prodloužení

V průběhu pětiminutového nastavení měl suverénně nejblíže ke gólu domácí Černý, který se nádherně uvolnil přes obránce, ale brankář Buldoků ho už podruhé pořádně rozesmutnil. A protože už žádná jiná šance prodloužení neozdobila, překlopil se zápas až k samostatným nájezdům.

Nájezdy

Na definitivní rozdělení bodů si nakonec museli diváci počkat až do páté série. Ve druhé sérii přiblížil hostům vítězství Kos, ale „mečbol“ soupeře chladnokrevně odvrátil Boháč. Vlček a Náprstek si vzápětí vylámali zuby na Pancovi, a napodruhé neuspěl ani táborský Boháč. Řisutská družina poté znovu vsadila na Kose, ten se rozjel na Pance a podobně jako v prvním případě našel skulinu mezi jeho betony. Dobojováno – bonusový bod se přestěhoval na konto Buldoků.          

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality