Táborští hokejisté jsou krok od postupu, v Klatovech vyhráli

28.02.2014 00:11, autor: Jiří Jelínek

HC Klatovy - HC Tábor

4:5 (0:3, 2:2, 2:0)

Čtvrtek, 27.2.2014 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 27. Hucl (Moravčík), 30. Pacanda (Topinka, Maxa), 47. Pacanda (Moravčík), 60. Bernad (Martinec) - 4. Matušík (Černý), 18. Hájek (Kolomý, Heršálek), 25. Mařík (Matušík, Kanov), 29. Kellner (Nedorost, Havran)

Rozhodčí: Grech, Valenta - Vavruška, Černý   Vyloučení: 5:8 navíc TS Mařík (TAB) - neproměnil   Využití: 2:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:4, 1:4, 1:5, 4:5   Diváci: 495

HC KLATOVY: Pravda (Lejsek) - Hucl, Zeman, Martinec "A", Blumentrit, Růžička, Pouska, Moravčík - Maxa "C", Topinka "A", Pacanda, Bernad, Vondryska, Čuban, Němec, Bastl, Vraný, Kodýtek, Soupír

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Havran, Kanov "A" (41. Kolomý), Heršálek "A", Černý, Hájek A., Klíma - Kellner, Nedorost, Sladký - Krätzer, Matušík "C", Mařík - Hájek T., Kolomý (41. Pechánek R.), Seidl

Souhrn

Druhé utkání souboje mezi Klatovy a Táborem začalo opět opatrně, ale i přesto šli kohouti velice brzy do vedení. Stejně jako v Táboře mířil ve čtvrté minutě do černého Jakub Matušík, ten zavezl puk do pásma, zatáhl jej na osu hřiště a vymetl šibenici za brankářem Pravdou – 0:1. Další velkou šanci měl v přesilovce Nedorost, který z mezikruží našel jen připravenou lapačku domácího brankáře. Po polovině třetiny měli početní výhodu i domácí. Od mantinelu našel Topinka přesně hůl Tomáše Pacandy, kterého výborně vychytal Tomáš Klestil. Vzápětí prolétl celým kluzištěm David Kellner, ale jeho backhandovou střelu udržel Pravda v náručí. Kohouti pak měli minutový tlak, který dokázali přetavit v branku. Několik střel pochytal brankář Pravda, ale po Kolomého nahrávce zpoza branky neměl na Hájkovu střelu nárok – 0:2. O pár vteřin později už to bylo o tři góly. Z velice ostrého úhlu překvapil domácího brankáře Matušík – 0:3. V závěrečné minutě ujížděli do přečíslení dva na jednoho táborští hráči, ale Hájkův pas srazil jeden z klatovských hráčů těsně nad vlastní branku.

V úvodu druhé části hráli domácí jednu z mnoha přesilových her, ale pláchl jim v ní Sladký, v samostatném úniku byl hákován, ale změnil se pouze počet hráčů na ledě, čtyři na čtyři. A to vyhovovalo dobře bruslícímu Táboru. Mařík dostal nahrávku na pravé křídlo, přebruslil obránce a zasunul pod betony domácího ochránce svatyně – 0:4. I domácí měli šanci, u levé Klestilovy tyče nadvakrát dorážel Vondryska, leč marně. Tlak pokračoval, kohouti nedokázali vyhodit puk z pásma a Klestila prostřelil z pravého kruhu obránce Hucl – 1:4. Ale ani pak to nevypadalo na nějaký zvrat. Seidl uháněl sám na domácího brankáře, zkusil kličku ala Hertl či Robert Kysela, jenže neuspěl, stejně jako dorážející Tomáš Hájek. Dobře pak kombinoval Nedorost s Kellnerem, druhý jmenovaný si sjel na kruh a trefil skulinku mezi chrániči brankáře Pravdy – 1:5. A pak se začaly dít věci. Za minutu po táborském gólu totiž krásně našel Topinka Pacandu a bylo to 2:5. Následovala výhoda jednoho muže v poli na straně domácích a obrovský závar před brankovištěm, který dokázali odvrátit táborští zadáci. Tři minuty před koncem třetiny znovu pláchl Mařík, byl faulován a celou situaci si mohl zopakovat. Forehandový blafák, bohužel pro Táborské, skončil jen na betonech gólmana.

Ve druhé minutě třetí periody mohl rozhodnout opět Mařík. Ten frnkl po pravém křídle, ale na Pravdu si nepřišel. Třetí třetina patřila jasně domácímu celku a jeho šance zastavoval jen vynikající Tomáš Klestil. Jihočeši byli v těchto momentech až příliš laxní a pasivní. V přesilovce střílel dobře Pacanda a hned po něm Čuban, ale pokaždé dobře zasáhl Klestil. Až na Moravčíkovo nahození od modré čáry, které nemohl vidět přes tři hráče, byl krátký – 3:5. Puk byl navíc tečován Pacandou. Rozhodčí pak daroval domácím další početní výhodu, ta tentokrát zůstala nevyužita. U pravého mantinelu byl poté zapomenutý Němec, ale dobrý zákrok ukázal Tomáš Klestil. Závěr utkání strávili kohouti v dvojnásobném oslabení, ale situaci zvládali poměrně dobře. Hodně tomu pomáhal i táborský brankář, který se blýskl hlavně proti třem dorážkám z brankoviště. Klatovy v závěru ještě dosáhli branky, ta byla sice minimálně jednu vteřinu po konci utkání, ale stejně byla uznána – 4:5.

Kohouti v utkání jasně dominovali do jeho poloviny, pak však povolili minimálně o dva rychlostní stupně a dovolili domácím utkání zdramatizovat, k tomu dopomohlo i několik nepřesných výroků rozhodčích. Přesto však Tábor slaví druhou výhru v sérii a v sobotu na domácím ledě může definitivně slavit postup do dalších bojů.

Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

Dnes jsme předvedli dobrý výkon do poloviny utkání, ale pak jsme polevili a byli laxní. Ale nechci si tu na nic stěžovat, je to play-off a počítají se tu hlavně výhry a to se nám povedlo. Do utkání bohužel nezasáhl Vojta Mrkvička pro nemoc a do třetí třetiny odstoupil Honza Kanov pro bolesti v nespecifikované části těla.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality