Táborští hokejisté si v letošní derniéře s houževnatými servismany srovnali účet

28.12.2019 15:58, autor: Pavel Šácha

Druholigoví táborští hokejisté zapečetili své účinkování v končícím kalendářním roce úspěšně. V urputném jihočeském derby se jim před domácími fandy podařilo srazit do kolen tradičně nepříjemný celek David Servisu. V bilanci vzájemných střetnutí si díky tomu s houževnatým protivníkem srovnali účty, a v tabulce se mu vzdálili na rozdíl patnácti bodů.

Táborští hokejisté si v letošní derniéře s houževnatými servismany srovnali účet

HC Tábor - HC David servis ČB

6:2 (2:1, 2:1, 2:0)

Sobota, 28.12.2019 16:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 3. Šulek (Bárta, Havran), 15. Dančišin (Zayml, Černý), 21. Březina (Bárta (Šulek), 30. Černý, 47. Černý (Havelka, Matušík), 57. Radoš (Řepík, Prášek). - 20. Tejko (Krcho), 24. Ferebauer (Dudáček)

Rozhodčí: Maršálek - Horký, Vašíček.   Vyloučení: 3:2 - navíc Šulčík (David Servis) neproměnil trestné střílení, Vak (David Servis) 5+OK.   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 36:24   Diváci: 936

HC TÁBOR: Šorf (M. Novák) - Havran, Dvořák, Hajič, Havelka, Černý, Radoš, Skočovský - Březina, Bárta, Šulek - Seidl, Matušík, Heřman - Řepík, Zayml, Dančišin - Prášek.

HC DAVID SERVIS ČB: Hauser - Sičák, Svach, Dudáček, Škopek, Doktor, Krtek - Šulčík, Vak, Marek, Hřebejk, Ferebauer, Tejko, Krcho, Silný.

Táborské mužstvo rozehrálo duel s nepříliš oblíbeným soupeřem velmi slibně. Už na konci 4. minuty zachytil vyhození hostů obránce Havran, posunul puk na Bártu, a ten připravil dobrou palebnou pozici pro Šulka, jenž pohotově otevřel skóre – 1:0. Na inkasovaný gól mohl najít brzkou odpověď Marek, ale brankář Šorf jeho výpad ustál. O necelou minutu později se zjevil ve stoprocentní šanci domácí Prášek, ale zamířil nad horní tyč. Ještě před dovršením úvodní desetiminutovky bylo na ledě pořádně rušno. V 7. minutě pykal za podražení Řepíka hostující kapitán Šulčík a v následné přesilovce si zhluboka oddechl poté, co Havran orazítkoval horní tyč Hauserovy klece. Budějovický hříšník nakonec strávil na trestné lavici celé dvě minuty a přímo z ní si naskočil do samostatného úniku, který mu ale chladnokrevně zneškodnil Šorf. Už předtím ale viděl sudí Maršálek faul Černého a oba aktéři předchozí situace si svůj souboj zopakovali, tentokrát při exekuci nařízeného trestného střílení. K úlevě téměř tisícovky diváků byl znovu úspěšnější táborský gólman a uchoval pro svůj tým jednobrankový náskok. Na další důležitý moment první části si příznivci kohoutů počkali až do začátku 15. minuty, ale udělal jim velkou radost. Zayml stihl na útočné modré čáře v pádu posunout kotouč na Dančišina, jehož blafák skončil druhým gólem Tábora – 2:0. Vzápětí si domácí soubor vytvořil ještě další příležitosti, ale buď mu selhala muška, nebo zasáhl Hauser. Závěr třetiny patřil servismanům. Tutovku Škopka ještě Šorf akrobaticky vytěsnil, ale v čase 19:31 využili hosté propadu v táborské defenzívě a Tejko přidal parádní střelou svůj osmnáctý přesný zásah v sezoně – 2:1.

Jak špatně skončila pro domácí hokejisty úvodní perioda, tak dobře začala ta druhá. Už po jednadvaceti sekundách hry se prodral k bekhendové střele Březina a svým druhým gólem v aktuálním ročníku znovu ustanovil dvoubrankový rozdíl ve skóre – 3:1. Jak už si ale táborští diváci v této sezoně zvykli, namísto klidu a elánu vstoupily do hry jejich mužstva všemožné neduhy, které také tentokrát otevřely soupeři dveře zpět do zápasu. Nejprve sice musel hostující brankář Hauser likvidovat šance Seidla a Dančišina, v čase 24:00 ale Táborští selhali v defenzívě a zcela osamocený Ferebauer snížil na 3:2. Další nepříjemnosti spojené s jeho kontaktní brankou ovšem tentokrát domácí celek minuly. V polovině utkání navíc rozjásal fanoušky v ochozech Černý, který si dojel vlastní dělovku odraženou od zadního mantinelu a z opakované střely nedal Hauserovi ani tu nejmenší šanci zasáhnout – 4:2. Brankový účet druhé třetiny tím byl vyčerpán, byť se i v následujících minutách událo mnoho zajímavého. V polovině 31. minuty postihla David Servis citelná ztráta. Střet matadora Vaka s domácím Dančišinem ohodnotil rozhodčí Maršálek trestem 5 minut a do konce utkání. Hostům tak zbylo do hry jen sedm útočníků, a navíc museli čelit dlouhé táborské přesilovce. Domácím hráčům se v ní ani zdaleka nevedlo podle představ a radost jim nepřinesla ani šance Práška, ani průnik Šulka. Bezprostředně po skončení přesilovky se kohouti ocitli ve svízelné situaci; po boku vyloučeného Matušíka brzy usedl Zayml (odseděl trest za údajnou domácí hru v šesti) a jejich spoluhráči se bránili dvojnásobné početní převaze soupeře. Jejím hrdinou se stal brankář Šorf, který díky několika skvělým zákrokům ustrážil pro Tábor dvougólový náskok.

Bojovný hokej bez oslnivé krásy, ale s řadou rušných okamžiků před oběma brankami pokračoval i v závěrečné dvacetiminutovce. Domácí mužstvo se v ní obešlo bez výrazného náporu, přesto ale definitivně nabralo vítězný kurs. Ve 47. minutě předvedli povedenou ofenzivní akci obránci Havelka s Černým – prvně jmenovaný se neukvapil se střelou a přesnou přihrávkou vyzval svého spoluhráče k pohodlnému zakončení – 5:2. O dvě minuty později si vynutil pozornost diváků dravý průnik budějovického Hřebejka a vzápětí měl na druhé straně kluziště práci Hauser po dělovce Seidla. O pár minut později nedotáhl hostující mladík Silný do úspěšného konce svůj odvážný přesilovkový průnik a vzápětí ztroskotal domácí Bárta na Hauserovi. Tečku za utkáním nakonec udělala 57. minuta, kdy se Řepík protáhl kolem levého mantinelu a jeho nabídku přetavil obránce Radoš v neomylnou střelu ustanovující vítězství HC Tábor v poměru 6:2.

Slovo trenéra

Arpád Györi, trenér HC Tábor: "Vstup do utkání byl z naší strany povedený a podařilo se nám odskočit do vedení 2:0. Bohužel jsme si situaci znovu zbytečně zkomplikovali. Gól na 2:1, tak i další kontaktní branku soupeře na 3:2 jsme inkasovali z předbrankvého prostoru po našem nedůrazu, a to i přesto, že jsme na to hráče upozorňovali. Důležité bylo, že se nám pak znovu podařilo odskočit na rozdíl dvou gólů, a pak už jsme zápas zvládli. Mrzet nás může, že jsme právě za stavu 4:2 nesehráli dobře pětiminutovou přesilovku, protože mohlo být o výsledku rozhodnuto dřív. Každopádně jsme za vítězství rádi, tři body jsou pro nás důležité. Chtěl bych poděkovat divákům za podporu, a zároveň jim popřát do nového roku hodně zdraví, štěstí a úspěchů. Budeme rádi, když nám zachovají přízeň, a věřím, že si ještě společně užijeme hodně radosti." 

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality