Táborští hokejisté ve středu navštíví "nový" Sokolov a jejich cíl je jasný: vymazat barážový stín

07.10.2015 00:15, autor: Pavel Šácha

Na horký led do Sokolova zavane táborské hráče středeční program sedmého kola druhé hokejové ligy. Zápas, který proti sobě svede dva účastníky poslední baráže o první ligu, začne na západě Čech v 18 hodin.

Táborští hokejisté ve středu navštíví "nový" Sokolov a jejich cíl je jasný: vymazat barážový stín

HC Baník Sokolov - HC Tábor

1:7 (0:1, 0:2, 1:4)

Středa, 7.10.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 54. Vrána (Krejsa) - 9. Kellner (Mrkvička), 23. Vaniš (Boháč, Severa), 40. Seidl (Matušík, Kříž), 43. Severa (Heršálek), 47. Severa (Boháč, Vaniš), 54. Seidl (Havran, Vaniš), 54. Mrkvička (Březina).

Rozhodčí: Sýkora - Hrubec, Marek.   Vyloučení: 7:8   Využití: 0:2   Góly v oslabení: 1:1   Průběžné skóre: 0:7, 1:7   Střely: 30:42  

HC BANÍK SOKOLOV: Fečo (Hruška) - Říha, J. Truhlář, Michálek, Priškin, Binias - Kuběna, Račanský, Tvrdek, Vrána, Beránek, Zikmund, Krejsa, Kašpar, Jirušek, V. Truhlář.

HC TÁBOR: Novák (Petřík) - Semrád, Havran, Kříž, Kanov, Heršálek, Dvořák - Kellner, Mrkvička, Blažek - Březina, Matušík, Seidl - Severa, Boháč, Vaniš - od 41. navíc Dudák.

Domácí Baník byl ještě před pár měsíci jen krůček od vpádu o druhé nejvyšší soutěže v republice, v současnosti ho ovšem časy hojnosti míjí obloukem. Nečekané odstoupení generálního partnera klubu se málem podepsalo pod odchod sokolovského hokeje z druholigové scény, za ten se ale postavilo město a svou podporou umožnilo pokračování tradice Baníku, který ovšem pochopitelně musel slevit ze svých smělých plánů a ambicí.

 Podstatně skromnější podmínky, konec spolupráce s karlovarským extraligovým klubem a s tím související odchod řady kvalitních hráčů se nutně musel podepsat pod dosavadní výsledky Západočechů. V šesti dosud odehraných kolech  dosáhli hokejisté Baníku na pouhých pět bodů, které vybojovali na konci díky dvoubodové výhře s Havlíčkovým Brodem (4:3 po prodloužení) a plnohodnotném svátečním zisku s Děčínem (6:4). Naproti tomu ze zápasů v Klatovech, s Trutnovem, v Bílině a v Nymburce odešli Žluto-černí poraženi.

Z táborské šatny

 Táborský tým si podobným starostmi přes léto neprošel, a tak znovu naplňuje roli jednoho z nejsilnějších účastníků skupiny Západ.  Jediný bod mu zatím vzaly Řisuty a vino toho je nucen dívat se v tabulce na záda Kolínu, ovšem ostatní soupeře má za sebou. Přestože už je v plném proudu nový druholigový ročník a ambice obou středečních soupeřů sídlí v odlišných rovinách,  bude mít duel v Sokolově pro Kohouty zvláštní náboj. Aby také ne – barážová porážka 3:16 patří k největším kuriozitám historie soutěže a vrhla na hokejový Tábor nezasloužený, ale viditelný stín, ať už to bylo s tehdy nesmyslně hraným střetnutím jakkoliv.

 Případný úspěch ve středečním utkání by tedy byl pro táborské hokejisty hodně sladký, navzdory současnému postavení soupeře je však nečeká jednoduchý úkol. Na nejnepříjemnější cestu v soutěži se Kohouti vydají bez několika zdravotně indisponovaných opor týmu. Proti Žďáru nad Sázavou se museli nově obejít bez služeb brankáře Tomáše Klestila a obránce Michala Klímy. Zranění nepustí oba hráče ani do středečního zápasu, navíc se k jejich absenci nově přidali další zraněný obránce Ladislav Hlaveš a nemocný útočník Stanislav Polodna. K dispozici trenérům stále nebudou ani rekonvalescenti Jakub Krätzer s Patrikem Zaymlem, přestože už oba začali s tréninkem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality