Táborští hráči důležitý duel ztratili, vítězný pokřik zněl ze šatny David servisu

14.11.2018 17:24, autor: Pavel Šácha

Středeční duel kohoutů s David servisem České Budějovice zaplavil táborský zimní stadion další vlnou zklamání. Domácím hráčům nebylo nic platné ani letmé střelecké procitnutí a v utkání plném vyloučení, dohadů a emocí nedobrovolně přenechali bodovou kořist hostům z krajské metropole.

Táborští hráči důležitý duel ztratili, vítězný pokřik zněl ze šatny David servisu

HC Tábor - HC David servis ČB

3:4 (0:1, 3:1, 0:2)

Středa, 14.11.2018 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 32. Zayml (Hrala, Kachyňa), 37. Matušík (Havran), 40. Heřman (Březina) - 16. Radoš (Hřebejk, Procházka), 37. L. Kříž (Šulčík),46. L. Kříž (Škopek, Vak), 55. Vak (Procházka).

Rozhodčí: Battěk - Ovsík, Hnát.   Vyloučení: 9:14 - navíc Hřebejk (DS) 10 minut a do konce.   Využití: 1:4   Góly v oslabení: 1:0   Střely: 36:27   Diváci: 731

HC TÁBOR: Vecka (Novák) - Havran, Hajič, Černý (od 21. Šafář), Kachyňa, Dvořák, Duben - Blažek, Matušík, Heřman - Březina, Zayml, Hrala - Prášek, Pechánek, Kadilák.

HC DAVID SERVIS ČB: Klestil (Němec) - L. Kříž, Radoš, Procházka, Škopek, Kubeš, Grauer,J. Kříž - Šulčík, Vak, Hřebejk, Sumerauer, Jiří Bárta, Ferebauer, Rolínek, Trummer st., Tejko, Kronus.

 

Do branky domácího mužstva se podruhé v sezoně postavil slávistický mladík Daniel Vecka. Proměny doznaly i obranné řady, které vyztužil již známý Ondřej Kachyňa z Motoru a osmnáctiletý mladík Matěj Šafář, který po svém konci v juniorce Motoru s Táborem už pár týdnů trénoval.

Zahajovací dějství představilo divákům již tradiční ukázku současné táborské pohody. Do utkání vstoupili svědomitě, aktivně a před brankářem Klestilem bylo neustále rušno. Solidním pohybem si Táborští dokázali vynutit čtyři přesilové hry, na 25 sekund se ocitli dokonce ve dvojnásobné početní výhodě, ale v koncovce to byl nadále velký zmar. Stejný počet střel, který mířil na Klestilovu klec, skončilo buď na výstroji bránících hráčů, nebo na zadním mantinelu. Asi nejblíže k vedoucí brance se ocitl Blažek, který se tváří v tvář Klestilovi pokusil o blafák, ale neuspěl. V 16. minutě se dostali k jediné přesilové hře hosté, a jak už je smutným zvykem modro-bílého šiku, hned z toho byla pohroma – v čase 15:40 se došourala za Veckova záda střela obránce Radoše a servismani slavili – 0:1. Od té chvíle nabrala nervozita a nepohoda táborských hráčů mohutných rozměrů a první přestávka přišla v pravý čas. Domácí navíc přišli o nejzkušenějšího obránce Černého, kterého vyřadilo ze hry přetrvávající zranění.

Stín předchozí periody ležel na táborské družině také v úvodu druhé části hry. V něm se sice bez výraznějších starostí ubránili druhému oslabení, ale i v několika dalších střídáních měli klidnější hokejisté David servisu hru ve své moci. Nad táborským ledem se vyjasnilo až s příchodem druhé poloviny střetnutí. Domácímu celku k tomu dopomohla šestá přesilová hra po faulu na Heřmana. Po minutě početní převahy vystřelil z prostoru mezi kruhy Hrala a Zayml byl u dorážky důsledný i přesný – 1:1. Další úsek hry při nestandardním počtu hráčů nabídl dva gólové momenty. Ten první měl v režii táborský kapitán Matušík, který si perfektně zpracoval přihrávku Havrana, ocitl se za zády obránce a další porci šikovnosti připojil při zakončení – 2:1. Bohužel pro domácí soubor se v závěru téže přesilovky prosadili i Českobudějovičtí. Špatného střídání kohoutů využil Šulčík, kterého sice Vecka v šanci dokázal vychytat, ale na dorážku osamoceného L. Kříže už dosáhnout nemohl – 2:2. Táborský tým si ale tentokrát dokázal vzít vedení zpět. Stalo se tak devětapadesát sekund před koncem a z podobné situace, jako při druhém gólu. Tentokrát si hostující obránci pustili za záda Heřmana, a ten po Březinově přihrávce překonal  svého loňského spoluhráče přesnou střelou mezi betony – 3:2.

Hned na začátku poslední dvacetiminutovky mohl vzít budějovickým hráčům vítr z plachet Matušík, který se po pohotové nahrávce Blažka zjevil sám před Klestilem, ale z vyložené pozice minul. O necelých pět minut později prožil domácí kapitán další zklamání, to když usedl na trestnou lavici a sledoval odtud, kterak zapadla za záda bezmocného Vecky šťastná, leč pohotová „vzdušná“ teč L. Kříže3:3. Zbytek třetí třetiny se nesl ve znamení častých, a mnohdy chybně ustanovených vyloučení, která rozbila hokejovou podívanou na malé nezáživné kousky a časové prodlevy. Metr hlavního arbitra se nelíbil žádné straně a vyslechl si své. Paradoxně více z něj dokázali těžit klidněji hrající hosté. A zatímco Táborští svými dvěma přesilovkami pěti proti třem (jednu v první části, druhou v samém závěru) pohrdli, zkušení tahouni David servisu si na svou šanci počkali a nemilosrdně ji zužitkovali. V polovině 55. minuty Vecka zlikvidoval tutovku Šulčíka, který se před něj prodral přímo z buly, ale akce pokračovala a nechytatelná rána matadora Vaka vtiskla hostům všechny trumfy do rukou – 3:4. Na odpověď měli Táborští relativně dost času, ale o to méně klidu. V závěru se jim sice při dalších vyloučeních na straně soupeře otevřela jedinečná příležitost k vyrovnání, s výjimkou šance obránce Dvořáka a několika neplodných závarů už strážce českobudějovické svatyně nevystrašili. Čtyři sekundy před sirénou se do sebe ještě pustili domácí forvard Blažek s dvougólovým střelcem hostů L. Křížem a potěšili alespoň některé diváky férově vedenou zápasnickou vložkou. Výsledek utkání už se ale neměnil a radost z vítězství se odebrala úplně jiným směrem, než by si drtivá většina z bezmála osmi stovek návštěvníků zápasu přála.

Slovo trenéra

Arpád Györi, HC Tábor: „Mysleli jsme si, že se dnes odrazíme a získáme trochu klidu. Na hráčích bylo vidět, že chtějí, a v tomhle směru jim můžeme jen těžko něco vytknout. Psychika ale samozřejmě pracuje a momentálně nemáme nikoho v té potřebné pohodě. Od začátku jsme se snažili hrát agresivně, aktivně a měli jsme tam hodně přesilovek, ale góly jsme z toho nedali. Potom jsme se přece jen dostali do hry a po dvou třetinách jsme vedli 3:2. Na začátku třetí jsme měli dvě velké šance a mohli jsme soupeři odskočit, ale opět jsme je neproměnili. Pak přišly zbytečné fauly a soupeř má ve svém středu několik hodně zkušených a kvalitních hráčů, kteří s přesilovkami dokázali naložit lépe než my. Hodně to bolí, ale musíme se z toho dostat sami. Je to těžké, ale je třeba se teď připravit na sobotní domácí zápas s Orlovou a zvládnout ho.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality