Táborští hráči u lídra v Kotlině nebodovali, favorit ale zadarmo body nedostal

01.02.2018 00:32, autor: Pavel Šácha

V jubilejním 30. kole základní části druhé ligy se táborští hokejisté vypravili do Havlíčkova Brodu. Do utkání s vedoucím týmem tabulky si nesli touhu po překvapivém bodovém zisku, po kterém se v jednu chvíli slibně natahovali, nakonec ale odjeli domů s nepořízenou. Velmi solidní herní projev Kohoutů se bohužel pro ně neobešel bez zbytečných chyb, které zkušený a ambiciózní soupeř dokázal potrestat. Dvě ze šesti branek inkasovali hosté ve dvojnásobném oslabení.

Táborští hráči u lídra v Kotlině nebodovali, favorit ale zadarmo body nedostal

BK Havlíčkův Brod - HC Tábor

6:3 (2:0, 2:3, 2:0)

Středa, 31.1.2018 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 9. Voříšek (Třetina), 17. Třetina (T. Semrád, Vala), 26. Endál (Kulhánek), 28. Vala (Beneš), 48. Endál (Přidal, Kříž), 59. Šuhaj (Voříšek, Milfait) - 26. Škrdleta (Šulek, Seidl), 34. Seidl (Šulek), 38. Doktor (K. Černý).

Rozhodčí: Maršálek - Urubčík, Kleprlík.   Vyloučení: 5:6 - navíc Seidl (Tábor) 10 + OK.   Využití: 3:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 42:31   Diváci: 735

BK HAVLÍČKŮV BROD: Č. Novák (od 41. Marek) – T. Semrád, M. Semrád, Kulhánek, Vala, Balgalvis, Kříž – Endál, Milfait, Přidal – Šuhaj, Třetina, Voříšek – Kozlík, Kuchta, Chlubna – Křehlík, Ludvík, Beneš.

HC TÁBOR: D. Novák (Klestil) - Tesař, Havran, K. Černý, Kachyňa, Dvořák, T. Černý, Duben - Blažek, Doktor, Heřman - Seidl, Škrdleta, Šulek - Březina, Pechánek, Syrovátka.

 

Táborský gólman David Novák se hned od úvodních minut v brance nenudil a úspěšně hasil nebezpečí po chybách svých spoluhráčů. Také Kohouti ale dokázali několikrát výrazně zahrozit, a především střely Březiny s Blažkem brodského brankáře Č. Nováka pořádně vystrašily. Slibný start táborského týmu ale nekompromisně zmrazila 9. minuta, kdy hosté pustili vinou špatného střídání favorita do přečíslení a Voříškova pohotová dorážka obstarala první změnu skóre – 1:0. Po jeho přesném zásahu se promítla do průběhu třetiny série vyloučení, ze které později vzešla dlouhá brodská přesilovka pěti proti třem. A právě v ní udeřila silná sestava Bruslařů podruhé. Ránu T. Semráda od modré čáry lehce nadzvedla hokejka bránícího hráče, a před branku ji navíc stihl tečovat Třetina, takže byl D. Novák zcela bez šance – 2:0.       

Úvod druhé části strávili táborští hráči v pokračující početní převaze, šance vedoucí ke kontaktnímu gólu ale nepřišly. V polovině 26. minuty se poprvé výrazněji ukázal domácí ofenzivní lídr Endál, a hned z toho byl gól. Navzdory ataku obránce se prodral kolem mantinelu až do zakončení a bekhendem našel skupinku v postoji D. Nováka – 3:0. Tříbrankové vedení ale Bruslařům dlouho nevydrželo. Jen o půl minuty později totiž našel Šulek zpoza brodské klece mladíčka Škrdletu a jeho zakončení gólman Č. Novák v cestě do sítě jen přibrzdil – 3:1. Také domácí hráči ovšem přispěchali s brzkou reakcí na inkasovaný gól. Po dalších osmdesáti vteřinách zůstal u levé tyče táborské branky zapomenutý obránce Vala a dostal luxusní časový prostor k tomu, aby v duelu s D. Novákem vykouzlil povedený blafák – 4:1. V tu chvíli se zdálo, že už havlíčkobrodské mužstvo žádné další komplikace nepřipustí. Stal se však pravý opak. Ve 34. minutě všechno nastartoval výpad Šulka se Seidlem, který zakončil druhý jmenovaný pohotovou střelou pod horní tyč – 4:2. Opětovné snížení táborské hokejisty zdravě nabudilo a ve zbytku druhé části hry uvrhli lídra tabulky do svého žaláře. Vyloučení Beneše ještě ztrestat nedokázali, ale bezprostředně poté propálil Č. Nováka z dálky Doktor a červeno-bílí se dostali do úzkých – 4:3. Jen pár desítek vteřin po kontaktním zásahu měl navíc dobrou příležitost Škrdleta, ale puk z jeho hole branku minul a domácí už těsný náskok do druhé sirény uhájili.

Zahajovací minuty třetí periody, do které vyslali domácí trenéři náhradního brankáře Marka rozehráli Jihočeši velmi slibně, ale po pěti minutách hry se karta obrátila. Náporu elitní brodské letky ještě výtečně chytající D. Novák za pomoci horní tyče odolal. Když se ale vzápětí Bruslaři ocitli v početní výhodě, nepohrdli jí a zkušený Endál jim přesnou střelou do horního růžku dodal uklidňující injekci – 5:3. Od tohoto momentu už znovu získali svěřenci trenéra Adama  pevnou půdu pod nohama a táborský gólman měl podstatně více práce než jeho protějšek. Další parádní zákroky D. Nováka i konstrukce jeho branky udržely brodské střelce na uzdě. Na druhé straně mohl vykřesat jiskérku naděje Seidl, ze slibné pozice ale Markovu klec minul. Pro téhož táborského útočníka nakonec skončil zápas předčasně, to když se po svém vymyšleném vyloučení nevyhnul komentářům na adresu rozhodčího a po dvou „desítkách“ musel pod sprchy. Neviděl tak poslední gólový okamžik zápasu, o který se postaral havlíčkobrodský soubor. Střelu Voříška ještě D. Novák zlikvidoval, puk ale zůstal ležet za jeho zády a nejblíže stojící Šuhaj přišel velice snadno k šestému gólu svého týmu – 6:3.

Slovo trenéra

Arpád Györi, as. trenéra HC Tábor: „Vstup do zápasu se nám nepovedl, udělali jsme několik chyb a domácí nám po první třetině odskočili na 2:0. Ve druhé třetině jsme poměrně brzy inkasovali třetí gól, ale pak jsme si vedli vcelku dobře a podařilo se nám dostat k soupeři na rozdíl jediného gólu. Solidně jsme vstoupili i do poslední třetiny a hned v úvodu jsme si vytvořili šance na vyrovnání, které se nám ale nepodařilo proměnit. Navíc pak přišel vymyšlený faul a my dostali v oslabení gól na 5:3, který zápas definitivně rozhodl. V utkání jsme tentokrát měli šanci uspět, v některých fázích jsme Brodu i trošku zatápěli, ale ve hře nás srážejí nás individuální chyby."  

                     

.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

Starší aktuality