Táborští hráči v sobotu hostí silný Kolín. Úkol? Ukončit nepříjemnou sérii

05.01.2018 19:48, autor: Pavel Šácha

Před nesmírně těžkým úkolem stanou v sobotní novoroční premiéře na domácím ledě hráči HC Tábor. Los 26. kola soutěže jim postavil do cesty aktuálně pátý tým tabulky z Kolína. Úvodní vhazování zápasu padne v 18 hodin.

Táborští hráči v sobotu hostí silný Kolín. Úkol? Ukončit nepříjemnou sérii

 

Pohoda v Kolíně a silná defenzíva

Středočeský celek aktuálně ztrácí na domácí Kohouty osm bodů a má na kontě jeden odložený zápas k dobru. Především se ale Kolínští nacházejí v podstatně lepší psychické pohodě. Z posledních pěti utkání vytěžili čtyři výhry; postupně bodovali v Českých Budějovicích (4:3), v derby s Nymburkem (4:2), v Pelhřimově (3:1) a ve středu s třetími Moravskými Budějovicemi (3:2 v prodloužení). Jedinou porážku jim ve zmiňovaném období připravil Havlíčkův Brod (3:5), také u favorita v Kotlině ale zanechalo mužstvo od Labe velmi dobrý dojem.

 Pozoruhodné je celkové skóre, kterým svěřenci trenéra Martínka momentálně disponují. Díky velmi kvalitní defenzívě řízené výtečně chytajícím Martinem Sejpalem se pyšní druhým nejnižším počtem inkasovaných branek. Nemusí jim proto až tak vadit skromný příspěvek střelců, který je naopak druhým nejhorším mezi účastníky skupiny Střed (78 gólů).

 Vedle obranné práce je velkou devízou Kozlů skladba současného kádru – matadora Jiřího Kadlece (46 let) a zkušeného kapitána Josefa malého (36) doplňuje řada hráčů středního hokejového věku. K nim se v tomto ročníku řadí i táborský obránce Ladislav Hlaveš, který to bude mít v sobotu na soupeřův stadion jen pár desítek vteřin chůze.

Vzájemné zápasy pro hostující týmy

Na mistrovské scéně se Tábor s Kolínem v této sezoně utkaly dvakrát a v obou případech odcházely z ledu spokojenější hostující týmy. Na táborském stadionu slavili Středočeši výhru 3:2 v prodloužení, v odvetě na břehu Labe pak táborský soubor zaskočil své hostitele vítězstvím 4:1.

Z táborské šatny

Domácí mužstvo si v posledních týdnech s obvyklou pohodou příliš nepotykalo. Za sebou má tři neúspěšná utkání s Havlíčkovým Brodem (1:4), v Moravských Budějovicích (1:2) a především ve Žďáru nad Sázavou (1:9). Znepokojující je po nich nejen nula na kontě získaných bodů, ale také skutečnost, že v žádném z těchto vystoupení nevstřelili Kohouti víc než jeden gól.

Ani v kádru táborského celku není situace dvakrát růžová. Proti Kolínu nemohou trenéři počítat se „zápasníkem“ Davidem Blažkem, který ve středu inkasoval u Sázavy druhý trest do konce utkání. V jejich plánech nefiguruje ani zkušený Josef Urbanec, jenž ve Žďáru odstoupil ze hry s už předtím bolavým kolenem. Také obranné řady doznají změn – na Kolín nevyrukuje Ondřej Kachyňa, do sestavy se naopak po zdravotních potížích vrací Marcel Dvořák.
 A diváci, kteří do ochozů na sobotní duel dvou tradičních druholigových soků dorazí, se mohou těšit i na jedno zajímavé překvapení v domácí sestavě…     

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality