Táborští míří na další druholigové bitevní pole: v neděli je čeká na Braníku první semifinálový boj s Kobrou

21.03.2015 00:34, autor: Pavel Šácha

Na pražském Braníku se v neděli rozhoří první bitva semifinále play-off druhé ligy, ve které proti sobě stanou hokejisté Kobry Praha a HC Tábor. Pro úvodní duel celé série přichystali pražští hostitelé naprosto nečekaný termín – střetnutí začne už ve 13 hodin.

HC Kobra Praha - HC Tábor

4:3 (3:0, 1:1, 0:2)

Neděle, 22.3.2015 13:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 10. Paris (Čurda, Evan), 16. Malý (Půlpán), 18. Jakeš (Boroovanský, Kocman), 31. Novák (Malý) - 29. Matušík (Hlaveš, Mařík), 52. Matušík (Kanov), 60. Černý (Havran, Matušík).

Rozhodčí: Orlický, Hlinka - Mašek, Hynčica.   Vyloučení: 11:9 - navíc Matušík (Tábor) 10 minut OT   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 3:0, 3:1, 4:1, 4:3   Diváci: 394

HC KOBRA PRAHA: Bílek - Evan, Šteiner, Švaříček, Ton, Pohl, Cafourek, R. Verbík - Čurda, Slanina, Borovanský, Jakeš, Novák, Kocman, Paris, Půlpán, Malý, Kalla, Strnad.

HC TÁBOR: Panec (21. Klestil) - Havran, Černý, Kanov, Hlaveš, Heršálek, Dvořák, Hájek - Kellner, Krätzer, Seidl - Kolomý, Matušík, Mařík - Březina, Boháč, Blažek - od 32. do 42. Zayml.

 

Po základní části

Do série, která určí jednoho z účastníků kvalifikace o první ligu, půjde táborský tým poprvé z té méně výhodné pozice. Pražané skončili v tabulce základní části na druhé příčce a třetí Jihočeši na ně v konečném účtování ztratili čtyři body. Právě proto zítra odstartují semifinálové boje v Praze a celek Kobry bude mít výhodu domácího prostředí i v případném pátém rozhodujícím klání.

 Druholigové semifinále proti sobě postaví nejúdernější ofenzívu a nejpevnější obranu. Domácí hráči stihli zatížit konta svých soupeřů úctyhodnými 170 brankami. Kohouti v tomto směru až tak úspěšní nebyli, na druhé straně se ale pyšní nejnižším počtem inkasovaných branek (71).

 V základní části ctili oba soupeři výhodu domácího ledu. Zatímco táborské mužstvo dokázalo ukořistit v hájemství svého soka alespoň bod, hokejisté z hlavního města vyšli u Jordánu zcela naprázdno.

 Výsledky vzájemných střetnutí: Kobra – Tábor 3:2 po prodloužení (0:1, 2:1, 0:0, 27. Novák z trestného střílení, 36. Slanina, 62. Pohl – 3. Krätzer, 24. Mrkvička), Tábor – Kobra 4:2 (2:1, 2:1, 0:0, 2. Kanov, 20. Boháč, 32. Krätzer, 38. Blažek – 3. Cafourek, 30. Evan).

Play-off

Do play-off vstoupily oba celky podle očekávání a bez výraznějšího nervového vypětí si proklestily cestu vstříc čtvrtfinále. Pravdou je, že Táborští měli nakonec s Trutnovem více práce, než Pražané s jindřichohradeckým Vajgarem.

 V následujících sériích už provázel oba favority přece jen rozdílný osud, jedno je ovšem opět spojovalo – oba to měli pekelně těžké! Táborská družina sice vyřadila Žďár nad Sázavou ve třech zápasech, ale daleko víc než herní nadvládu měla na své straně paní Štěstěnu. A Kobra? Ta ukončila dramatické boje s podceňovaným, ale výtečně hrajícím Děčínem až ve čtvrtečním pátém rozhodujícím střetnutí.

 VÝVOJ PLAY-OFF – OSMIFINÁLE: Tábor – Žďár nad Sázavou 5:4, Žďár nad Sázavou – Tábor 1:4, Tábor – Žďár nad Sázavou 3:2. Kobra Praha – Děčín 2:3 po prodloužení, Děčín – Kobra 2:3 po prodloužení, Kobra – Děčín 3:1, Děčín – Kobra 6:5 v prodloužení, Kobra – Děčín 5:1).

Z domácí šatny

Táborský soubor měl týden na to, aby se na start semifinálové série co nejlépe naladil. Delší prodleva bez herního vytížení samozřejmě není příjemná, na druhé straně se ale mužstvu vyhnula únava z náročného programu. Tým nepronásledují žádné další výrazné zdravotní potíže, ovšem mimo hru bohužel zůstávají obránce Jan Kanov s útočníkem Vojtěchem Mrkvičkou. A jaké hlasy znějí před zahájením série přímo z táborské šatny?

Zdeněk Šťastný, asistent trenéra HC Tábor: „Očekávám samozřejmě nesmírně těžký boj. Podle mého se bude hrát hodně fyzicky a bruslařsky náročný hokej. Bude to o kontaktní hře a důrazu v soubojích, hlavně pak před oběma brankami. Záležet bude samozřejmě na výkonech brankářů. Pro nás je důležité, aby měli kluci v sérii optimální pohodu a dali do hry potřebné nasazení.“

 

Tomáš Černý, obránce HC Tábor: „Myslím si, že to bude naprosto vyrovnaný souboj. Uvidíme, jak se na všem podepíše dosavadní vývoj play-off. My jsme měli týden pauzu. Kobra je naopak rozehraná, ale na druhé straně se na ní zase může podepsat únava. Rozhodovat budou zdánlivé maličkosti, disciplína a momentální forma.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality