Táborští odehráli s elitním prvoligovým týmem Dukly Jihlava hodnotnou partii, byť nakonec padli

24.02.2016 16:42, autor: Pavel Šácha

Středeční večer na táborském zimním stadionu servíroval fanouškům domácích Kohoutů zajímavou hokejovou delikatesu: duel s prvoligovou Duklou Jihlava. A rozhodně se bylo na co dívat…!

HC Tábor - HC Dukla Jihlava

2:4 (1:1, 1:2, 0:1)

Středa, 24.2.2016 17:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 19. Březina (Matušík, Kellner), 28. Matušík (Březina, Kanov) - 18. Jergl (Prokš, Kolář), 32. Bilčík (Kolář), 33. Prokš, 60. Kolář.

Rozhodčí: Macák - Dančišin, Kreuzer.   Vyloučení: 7:8   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 36:37   Diváci: 1249

HC TÁBOR: Klestil (Novák) - Klíma, Havran, Hlaveš, Kanov, Heršálek, Dvořák, Kolomý - Vaniš, Boháč, Polodna - Kellner, Matušík, Březina - Seidl, Zayml, Blažek.

HC DUKLA JIHLAVA: Honzík (41. Škarek) - Zadražil, Bilčík, Dobrovolný, Grebenyuk, Šafář, Šimek, Štebih, Parýzek - Diviš, Prokš, Beránek, Jergl, Mrňa, Anděl, Seman, Kolář, Melenovský, Kohout, Harkabus, Skořepa.

.

I. třetina

Úvodní dějství atraktivní prověrky diváky rozhodně zklamat nemohlo. Hrál se rychlý a kombinační hokej nabízející celou řadu rušných momentů před oběma brankami. Hosté se hned v úvodu dostali do přečíslení dva na jednoho, ale domácí brankář Klestil zasahovat nemusel. Vzápětí se zablýsklo na druhé straně hřiště, ale Blažek nemířil z prostoru mezi kruhy přesně a pokus Boháče zastavila konstrukce branky. Táborský celek si ani v dalších minutách s výtečným soupeřem v ničem nezadal. Ve 12. minutě ho navíc výrazně podržel Klestil, který zastavil „gólovou“ střelu Anděla. Ve zbytku první třetiny se museli Kohouti dvakrát bránit oslabení. Vyloučení Polodny ještě přečkali bez úhony, při trestu Matušíka ale ztratil jeden z domácích hráčů hůl a Jihlavští toho zásluhou tvrdé rány Jergla z první využili – 1:0. Odpověď táborského mužstva všakm byla blesková. V čase 18:10 zatáhl puk do třetiny Matušík a důrazný Březina ho nadvakrát procedil za záda jihlavského gólmana Honzíka – 1:1.

II. třetina

V úvodu prostřední části hry se jihlavský tým chopil iniciativy, dostal se do několika zajímavých palebných pozic, ale Klestil v domácí brance byl stoprocentní. V době rostoucí herní převahy týmu z Vysočiny ovšem nastal nečekaný zlom. Hosté se dopustili dvou nedovolených zákroků a Jihočeši se v krátkém sledu po sobě propracovali ke dvěma přesilovým hrám. V té první Honzíka výrazněji neohrozili, ale při vyloučení Jergla putoval rychle puk po ose Kanov – Březina – Matušík a posledně jmenovaný přetavil početní výhodu ve vedoucí gól – 2:1. Jednobrankový náskok ovšem neměl dlouhého trvání. Série táborských vyloučení otevřela před hokejisty Dukly poměrně dlouhou hru v pěti proti třem. Navzdory trvalému pevnému zámku jihlavské družiny se Kohouti v čele s Klestilem jejímu náporu dlouho úspěšně bránili. Vyrovnání ale nakonec přece jen přišlo, a paradoxně se tak stalo v době, kdy už hrály oba celky ve čtyřech. Obránce Bilčík nahodil kotouč od modré a táborský gólman na něj přes učebnicovou clonu jihlavského hráče nedohlédl – 2:2. O minutu a půl později se měnilo skóre popáté, a opět zásluhou hostů – nedůrazně bráněný útočník Prokš si zpoza branky vybruslil až před Klestila a šťastnou dorážkou vlastní střely překlopil skóre na stranu prvoligového týmu – 2:3. Na konci 35. minuty dostali Táborští jedinečnou příležitost k odpovědi, když si také oni zahráli minutu a půl dlouhou přesilovku pěti proti třem. Do největší příležitosti se v ní po střele Vaniše dostal Polodna, ale brankář Honzík Duklu podržel.

III. třetina

Do poslední dvacetiminutovky vyrukoval hostující soubor s šestnáctiletým brankářským talentem Škarkem. Potěšitelné je, že ho domácí hráči nenechali v brance mrznout a svedli se soupeřem více než důstojnou partii. Z vyrovnaného průběhu třetiny vyhlédly dvě táborské přesilové hry po prohřešcích Semana a Šafáře, potřebný efekt ale modro-bílým nepřinesly. Asi nejblíže k vyrovnání měli Táborští v 55. minutě, kdy jejich protivník pokazili slibné přečíslení a pustil domácí do kontru tři na jednoho; jeho zakončení vyšlo na Boháče, ten však Škarkovu klec těsně minul. Čtyřiašedesát vteřin před koncem odvolali táborští trenéři brankáře Klestila a vyrukovali do ofenzívy se šesti hráči. Očekávaný tah ovšem nevyšel, a naopak expardubický forvard v jihlavském dresu Kolář přidal do opuštěné domácí branky pečetící čtvrtý gól – 2:4.

 Velmi slušně vedené a kvalitní utkání tak skončilo vítězstvím favorita, ale pozápasové „Hoši, děkujem“ si domácí hráči vysloužili od fanoušků plným právem.                

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality