Táborští postupují a znovu čekají na soupeře!

11.03.2014 22:02, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - L. Medvědi Pelhřimov

9:3 (4:2, 2:1, 3:0)

Úterý, 11.3.2014 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 6. Matušík (Krätzer, Mařík), 8. Kanov, 20. Liška, 20. Mařík, 24. Nedorost (Mrkvička), 25. Kolomý (Heršálek), 43. Nedorost (Seidl, Kolomý), 60. Matušík (Mařík, Havran), 60. Heršálek (Hájek T., Seidl) - 2. Hadrava Marek (Adam), 4. Kopic (Pavlík), 34. Votápek (Vylíčil)

Rozhodčí: Kareš, Kopeček - Potůček, Klouda   Vyloučení: 10:8 navíc TS Votápek (PEL) - neproměněno   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 1:0   Průběžné skóre: 0:2, 6:2, 6:3, 9:3   Střely: 51:25   Diváci: 1628

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Havran, Kanov "A", Černý, Heršálek "A", Hájek A., Liška, Klíma - Kellner (41. Sladký), Mrkvička, Nedorost - Krätzer, Matušík "C", Mařík - Hájek T., Kolomý, Seidl

L. MEDVĚDI PELHŘIMOV: Brabec (21. Čekal) - Mečiar, Adam, Jelínek, Kasalý D., Beneš, Novotný, Pecen, Pavlík "A" - Kopic, Kubát "C", Hadrava Marek, Hadrava Martin, Kasalý F., Votápek, Svoboda, Vylíčil, Kadlec, Kozlík

Souhrn

Do třetího a posledního utkání vstoupili opět lépe hosté, kteří dokázali vytěžit z minima maximum. Vždyť první třetina byla na střely 32:5! Přesto ve druhé minutě promáchl před brankou Filip Kasalý a po něm Kozlík, ale i tak se Medvědi dočkali branky. Od modré nahodil Adam a jeho pokus tečoval mezi Klestilovy betony Marek Hadrava – 0:1. Vzápětí hrál Pelhřimov přesilovku čtyři proti třem, tu sice neproměnil, ale v klasické početní výhodě se už radoval. Kopicova nepovedená střela z kruhu propadla Klestilovi pod lapačkou – 0:2. Kohouti za pár okamžiků stav snížili. Nádhernou kombinaci předvedla trojka okolo Jakuba Matušíka. Ten byl na konci celé kombinace, po Krätzerově střele do tyče, mířil do odkryté klece – 1:2. Za další dvě minuty už bylo srovnáno. Jan Kanov zachytil špatné vyhození Medvědů na modré čáře, udělal dva kroky a brankáře překonal střelou k tyčce – 2:2. Kohouti i nadále přehrávali svého soka a tyčku Brabcovy branky nastřelil Kellner po Nedorostově střele do betonu. Brabec byl úspěšný i proti přečíslení dva na jednoho Matušíka s Maříkem. Výhodu dvou hráčů v poli měl Tábor. Pelhřimov se sice osvobodil, ale Tábor se vrátil rychle zpět do pásma a z pravého kruhu trefil tyč agilní Nedorost. V poslední minutě úvodní periody vstřelili Jihočeši dvě branky. Nejdříve předvedl průnik celým hřištěm sváteční střelec Ondřej Liška. U modré čáry oblafl obránce a ranou z puntíku pro vhazování rozvlnil síťku – 3:2. A za pouhých 38 sekund zachytil vyhození celku z Vysočiny Mařík, ten rovnou vystřelil a Brabec přes clonícího Matušíka nic neviděl – 4:2.

Do další části hry Pelhřimov změnil brankáře, ale ani to domácí nezastavilo. Ve 24. minutě našel Mrkvička rozjetého Nedorosta, ten povodil brankáře a dával do odkryté branky – 5:2. Kohouti hned v další minutě šli do oslabení, po levém křídle ujel Kolomý a střelou na bližší tyč překonal Čekala – 6:2. Vzápětí byl dvakrát sám u domácí tyčky Kubát, ale ani jedním pokusem neuspěl. Za minutu ujel v oslabení Jakub Krätzer, zkusil tzv. kyselovku, ale trefil jen vyrážečku golmána hostů. V početní výhodě Tábora rozehrával Klestil, pod nátlakem dvou hráčů Medvědů to měl ale těžké. Filip Kasalý tak střílel do odkryté klece, jenže včas zastoupil svého brankáře Havran. Polovina zápasu se nesla ve znamení úniku Jakuba Kadlece, který branku minul. Za čtyři minuty už se hosté prosadili. Vylíčil našel zpoza branky Votápka a ten se trefil mezi betony Tomáše Klestila – 6:3. V dalším oslabení tří proti pěti ujel domácím Votápek, Černý jej dobruslil, odpálil puk a až poté se sesunul hráč hostí k zemi, rozhodčí přesto nařídil trestné střílení, které Votápek neproměnil, výborně zasáhl Klestil. Dvě minuty před koncem třetiny dostal dva tresty David Nedorost a na lavici pro viníky měl sedět čtyři minuty.

Ani toto hostům nepomohlo a hned na začátku periody se prosadili domácí. Další pěknou kombinaci totiž předvedl Kolomý, který zblokoval hostující střelu, vyjel do útoku a nahrál Nedorostovi, ten mu puk vrátil. Filip Kolomý pokračoval v nahrávkách, přihrál Seidlovi a ten puk vrátil před odkrytou klec Davidu Nedorostovi – 7:2. Zbytek třetí části byl provázen další spoustou vyloučení, podobně jako celá série. Všechny přišly vničeč a to od obou celků. Až v poslední minutě odtlačil vlastního brankáře jeden z ostujících beků a Matušík měl před sebou odkrytou klec - 8:2. Kohoutům to ještě nestačilo a osmnáct vteřin před poslední sirénou mířil do černého Luboš Heršálek – 9:2. Stadionem se začal ozývat pokřik „deset, deset“, ale na to měli Kohouti příliš málo času.

Poslední utkání čtvrtfinálové série tak vyznělo jasně pro Tábor 9:3 a Jihočeši tak postupují do dalšího kola. V něm je bude čekat buď Kolín, nebo Žďár nad Sázavou. První utkání je na programu v pondělí 17. března.

Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

Do utkání jsme vstoupili naprosto strašně, prakticky sami jsme si dali dva góly a museli jsme dotahovat. Hodně jsme přidali a otočili zápas, stejně pokračovala i první polovina druhé třetiny. A pak zase šup jak na horské dráze dolů a sami jsme si vypouštěli rybník pohody a sebevědomí, ale děláme si to jen sami. Na začátku třetí části nás uklidnil sedmý gól, ale i přesto hra nebyla uplně ideální. Samozřejmě jsme spokojení s výhrou 9:3, ale hra v určitých chvílích neměla patřičná měřítka. Klobouk dolů před Pelhřimovem, který sice tahal nohy z medu a přesto bojoval, nevzdával se. Před semifinále si nebudeme nic nalhávat, u některých hráčů bychom potřebovali lepší formu. Dnes zahrál výborně David Nedorost a Ondra Liška, ten si hru nekomplikoval, hrál jednoduše a přidal krásný gól.

 

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality