Táborští připravili svým fandům příjemný večer, Havlíčkův Brod odjel s nepořízenou

20.08.2020 21:44, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejoví fandové opouštěli ve čtvrtek večer domácí zimní stadion spokojení. Jejich kohouti je potěšili přesvědčivou výhrou nad soupeřem z Havlíčkova Brodu, kterému tak splatili dluh z prvního vzájemného střetnutí v Kotlině.

Táborští připravili svým fandům příjemný večer, Havlíčkův Brod odjel s nepořízenou

HC Tábor - BK Havlíčkův Brod

5:0 (1:0, 3:0, 1:0)

Čtvrtek, 20.8.2020 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 8. Šulek (Prášek), 33. Škoda (Přibyl), 33. Heřman (Dvořák, Černý), 35. Matušík (Šulek, Hajič), 45. Dvořák (Zayml, Březina)

Rozhodčí: Květoň - Lang, Kubíček.   Vyloučení: 6:5 - navíc Přibyl (Tábor) neproměnil trestné střílení.   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 38:28   Diváci: 400

HC TÁBOR: Kolář (41. D. Novák) - Černý, Bouška, Havran, Radoš, Skočovský, Hajič, Dvořák - Volf, Zayml, Heřman - Seidl, Matušík, Tejko - Prášek, Škoda, Šulek - Přibyl, Březina.

BK HAVLÍČKŮV BROD: Nedvěd (32. Št. Vácha) – J. Ludvík, J. Vácha, Věžník, Zvěřina, Krejčí, Benák – Košťál, Čejka, Kalač, Mlynář, Cachnín, Voříšek, Tecl, T. Ludvík, Holenda, Kuchta.


Táborští hokejisté zahájili utkání mimořádně aktivně a po celou první třetinu svírali otěže pevně ve svých rukách. Z osmnácti střel na brodskou klec pohříchu vytěžili jediný gól, o který se v polovině 8. minuty postaral tvrdou ranou z hranice kruhu Šulek - 1:0. Brankář hostů byl po celých dvacet minut nejvytíženějším mužem na ledě a ze všech dalších klíčových soubojů s domácími střelci vyšel vítězně. Jeho protějšek se nejvíc zapotil při jediné početní výhodě Havlíčkova Brodu, za pomoci spoluhráčů však ohromný závar před svou brankou ustál.

Po druhé části hry zvýraznili táborští hráči svůj náskok o tři vstřelené góly, jejich výkon v první polovině druhé části s tím ale rozhodně nekorespondoval. Havlíčkobrodští přidali na důrazu i pohybu, domácí celek naopak ze svého úsilí slevil, a obraz hry se rázem proměnil. Táborský brankář Kolář musel řešit více ošemetných situací před svou brankou než jeho protějšek Nedvěd. K možnosti vstřelit gól si přesto hostující bruslaři jen letmo přičichli. Situace se proměnila až s blížícím se příchodem druhé poloviny utkání. Předcházela tomu situace z úvodu 29. minuty, kdy se za zády brodských beků ocitl Přibyl a Benák ho vyvedl z klidu zákrokem, po kterém nařídil sudí Květoň trestné střílení. Faulovaný táborský útočník si dokázal brankáře Nedvěda položit, ale v koncovce nezvedl puk přes jeho ruku a odjel na střídačku smutný. Diváci si užili chvilku nefalšované radosti až o tři minuty později. Právě Přibyl nádherně načasoval přihrávku na zkušeného novice Škodu, a ten zblízka uklidil puk za záda extáborského mladíka Váchy, který v polovině utkání střídal v brance Havlíčkova Brodu Nedvěda – 2:0. Brodský gólman vůbec neprožil zrovna příjemné entrée do utkání. Po nevyužité šanci spoluhráče Mlynáře se až do blízkosti jeho svatyně prodral domácí obránce Dvořák a jeho akci přetavil Heřman ve třetí táborský gól – 3:0. O čtyřiasedmdesát sekund později dostali hosté z Kotliny další ostrý úder – Šulek na útočné modré uvolnil Matušíka, ten si vylepšil palebnou pozici a střelou pod vyrážečku Váchy zvýšil už na rozdíl čtyř branek – 4:0. V posledních minutách si ještě oba týmy vyměnily po jedné velké šanci. Na straně Brodu vystrašili Koláře Cachnín s Holendou, aby se minutu před koncem ocitl blízko k páté trefě agilní táborský obránce Dvořák.

Do závěrečné dvacetiminutovky nastoupil celek Tábora s Davidem Novákem v brance a s cílem nepokazit si lichotivý výsledek. To se jim díky opětovné zlepšené hře podařilo. Ve 45. minutě přispěchal Dvořák s milým bonusem, když si našel ideální prostor ke střelbě a nedal Váchovi šanci zasáhnout – 5:0. Na začátku 49. minuty si domácí vybrali i potřebný kus štěstí, když dravý útočník Kalač trefil tyč. Dovršit příjemný půltucet v síti bruslařů mohli táborští hokejisté v 57. minutě, Vácha byla ale proti. Nejprve uspěl tváří v tvář Volfovi, kterého nádherně vyslal do úniku Matušík a jen o chvilku později vychytal Černého, kterému připravil šanci další debutant Tejko.

Slovo trenéra

Arpád Györi, HC Tábor: „První třetina vyzněla poměrně jednoznačně v náš prospěch, a že jsme po ní vedli jen 1:0, za tím je řada nevyužitých šancí. Vůbec se mi naopak nelíbila zhruba desetiminutová pasáž ve druhé části, kdy jsme byli ve hře nekoncentrovaní a soupeři jsme i zbytečnými vyloučeními nabídli, aby se dostal do tlaku. Postupem času se naše hra opět obrátila k lepšímu a zlomovým momentem byl náš druhý gól. Zbytek zápasu jsme měli ve své režii, i když se stále jedná o přípravu a byly tam i chyby, které v naší hře nechceme vidět. Je škoda, že si umíme během zápasu vytvořit hodně šancí, ale prozatím nejsme dostatečně produktivní.“     

   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality