Táborští sice nekráčeli k výhře nad Děčínem rozkvetlým sadem, přesto diváci ochutnali osm sladkých plodů

28.11.2015 17:33, autor: Pavel Šácha

Druholigoví táborští hokejisté vstoupili v sobotu do druhé poloviny základní části soutěže. Na druhé straně barikády stanul patnáctý tým tabulky z Děčína, který přivezl na jih Čech nový trenérský štáb.

Táborští sice nekráčeli k výhře nad Děčínem rozkvetlým sadem, přesto diváci ochutnali osm sladkých plodů

HC Tábor - HC Děčín

8:2 (1:1, 3:1, 4:0)

Sobota, 28.11.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 16. Dvořák (Heršálek, Seidl), 24. Semrád (Kellner, Polodna), 32. Kellner (Havran, Mrkvička), 40. Matušík (Černý, Krätzer), 42. Krätzer (Vaniš, Černý), 48. Polodna (Kellner), 55. Mrkvička (Severa), 59. Seidl (Vaniš, Krätzer) - 9. Vaněk (Hašek, Volráb), 27. Faigl (Oliverius, Zika).

Rozhodčí: Hornáček - Horažďovský, Žídek.   Vyloučení: 8:7   Využití: 2:1   Góly v oslabení: 1:0   Průběžné skóre: 0:1, 2:1, 2:2, 8:2   Střely: 40:27   Diváci: 1321

HC TÁBOR: Klestil (Novák) - Semrád, Havran, Hlaveš, Klíma, Heršálek, Dvořák, Černý - Kellner, Mrkvička, Polodna - Krätzer, Matušík, Seidl - Březina (35. Severa), Zayml, Vaniš.

HC DĚČÍN: Šticha (Lavinger) - Klement, Hříbal, Kaltenböck, Zdvořáček, Procházka, Kvaček, Michajličenko - Faigl, Oliverius, Zika, Kuchynka, Volráb, Hašek, Strnad, Kment, Žďánský, Vaněk.

I. třetina

Táborský celek rozehrál zápas podle očekávání velmi aktivně a gólman Šticha se měl v děčínském brankovišti hodně co ohánět. Několik domácích střel spadalo do kategorie gólových šancí, žádná si ale cestu za brankovou čáru nenašla. Výjimkou se stala situace z úvodu 6. minuty, po které Kellner v pádu puk za brankovou čáru posunul, ale stalo se tak až po odpískání. Namísto vedoucí branky si nakonec domácí forvard zapsal do statistik dvouminutový trest za nesportovní chování. Se stavem střetnutí nakonec zahýbali jako první houževnatí hosté od Labe - po buly v pásmu Jihočechů dostal od bránících hráčů luxusní prostor Vaněk a nikým nerušenou pouť zakončil učebnicovou bekhendovou střelou pod horní tyč - 0:1. Tento okamžik se pod výraznější proměnu obratu hry nepodepsal a domácí se nadále prodírali děčínskou houšitnou k ohrožení jejich svatyně. Nebezpečnou jedovku Kellnera zlikvidovala Štichova lapačka a mimo branku zůstala po zásahu děčínského brankáře i střela Mrkvičky z ideální pozice. Zasloužený zásah paní Štěstěny do průběhu první části přinesla 16. minuta hry, kdy Šticha neviděl přes clonící hráče na Dvořákův "padající list" od modré a kotouč se snesl za jeho záda - 1:1.

II. třetina

Ráz první poloviny prostředního dějství určily využité přesilové hry na obou stranách.. Už po třech minutách udeřili v početní výhodě táborští hokejisté. Jejich blesková kombinace po vyhraném vhazování vyústila v pohotovou Kellnerovu přihrávku od zadního mantinelu, na kterou už před brankou číhal pohodlně zakončující obránce Semrád - 2:1. Radost z opětovné rozdílové trefy vzala ovšem i podruhé za své. Na konci 25. minuty usedl na domácí trestnou lavici Zayml, Severočeši se nastěhovali do útočného pásma a jejich rovněž velmi zdařilou souhru přetavil ve vyrovnávající zásah Faigl - 2:2. V čase 31:13 se skóre měnilo znovu, a také tentokrát se tak stalo při nerovnoměrném počtu hráčů na ledě. Přesilovkovou ránu táborského beka Havrana ještě Šticha v cestě do sítě zastavil, s dorážkou Kellnera už ale nemohl nic dělat - 3:2. Ve zbytku druhé třetiny pokračovala urputná, a tentokrát nepříliš strhující hra ze strany obou soupeřů. jejich brankáři byli donuceni k několika dalším úspěšným zákrokům a zabránili další změně skóre. Když už to vypadalo, že skóre 3:2 přežije druhou přestávku a Děčínští zůstanou Kohoutům na dohled, obstaral potěchu divákům další gólový okamžik z domácí dílny. Jen čtyřicet vteřin před klaksonem se odhodlal k podařené individuální akci obránce Černý; svůj počin vyšperkoval přesnou přihrávkou na Matušíka, jehož střela do protipohybu brankáře importovala do domácí šatny potřebnou porci uklidnění.

III. třetina

O tom, že se děčínská družina nehodlá vzdát, ovšem jasně vypovídal její vstup do poslední periody. Hned při prvním střídání se ocitla táborská pětice pod obrovským tlakem soupeře, a jen několik zásahů brankáře Klestila v řadě za sebou uchránilo domácí klec od pohromy. V dalších minutách už ale střílel góly jen táborský tým, který nastoupil do poslední třetiny s výrazně obměněným složením svých útočných formací. Na konci 43. minut vyvinula tlak na Štichovo brankoviště trojice Vaniš - Seidl - Krätzer a posledně jmenovaný přidal k radosti fanoušků pátou branku svého mužstva - 5:2. Na začátku 47. minuty se dokázali Táborští prosadit dokonce při vlastním oslabení, to když se Kellner po vlastní vyhrané buly natlačil před hostující branku a připravil Polodnovi půdu pro gólové zakončení - 6:2. Nad povislými plachtami děčínské bárky v tu chvíli zavládlo bezvětří a bylo jasné, že se vypraví na cestu domů s nepořízenou. Možná i proto vzápětí zaplály na ledě emoce, byť ne v takovém rozsahu, jako v prvním vzájemném duelu. Jen minutu po šesté trefě Tábora se dostali do konfliktu domácí Vaniš a děčínský Vaněk. Hostující hráč reagoval na prvotní střet nevybíravým zákrokem a vzápětí zadělal na bitku, po které se sám odebral do šatny. Šarvátka neměla dlouhého trvání, zato debata rozhodčích o rozdělení trestů se pořádně protáhla. A její vyústění bylo hodně nečekané - jen čtyři minuty pro Vaňka, šest minut pro domácího hráče, a tudíž i přesilovka hostů (při končícím trestu domácího Krätzera se na chvíli proměnila ve dvojnásobnou). V tu chvíli byla také vykázán z táborské lavičky hlavní kouč Tomáš Matušík a zbytek již rozhodnutého střetnutí sledoval zpoza mantinelu. Děčínský celek se sice v následné početní výhodě vzápětí usadil v pásmu, ale do šancí se nedostával. Přesto byl Hašek blízko ke gólu, ale jeho střela od modré jen orazítkovala z boku tyč Klestilovy branky. Naproti tomu táborský favorit stihl v závěrečných minutách udeřit ještě dvakrát. V čase 54:11 se po Severově náporu na děčínskou klec prosadil v pádu Mrkvička a o čtyři minuty později zužitkoval Vanišovu křížnou přihrávku při přečíslení dva na jednoho Seidl - 8:2.

 Táborský tým tak uložil do své pokladnice vysoké vítězství 8:2, které se sice zrodilo z mnohdy neurovnané a urputné partie, ale přesto bylo naprosto zasloužené. Už ve středu od 18 hodin půjdou táborští fanoušci na druholigový hokej znovu. Tentokrát vyzve jejich mužstvo rozjetého protivníka z Nymburka.         

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality