Táborští v sobotu cestují na západ Čech k bitvě s mladými klatovskými dravci

13.12.2019 17:25, autor: Pavel Šácha

Mužstvo HC Tábor pokračuje v náročném předvánočním programu. Po zápasech v Příbrami a s Kobrou Praha ho na západě Čech očekává další soupeř z vyrovnané čelní pětice mužstev: HC Klatovy. Čtvrtý vzájemný duel obou soupeřů se hraje na Šumavě v sobotu od 17.30 hodin.

Táborští v sobotu cestují na západ Čech k bitvě s mladými klatovskými dravci


Vizitka soupeře

Klatovský hokej v současnosti téměř výhradně sází na partnerství s extraligovou Škodou Plzeň a na elán mladých a mnohdy velmi talentovaných hráčů. Především na svém stadionu jsou
pro zkušenější soupeře těžko překonatelnou překážkou – v jedenácti domácích střetnutích odevzdaly své skalpy jen třikrát, a to Příbrami, Táboru a Kobře. Právě od zmiňovaného duelu
s táborským celkem (4:5 po nájezdech) zaznamenali Západočeši v šesti utkáních pět výher,
z toho tři dvoubodové. Za oběť jim padli mimo jiné i hráči Kolína a Příbrami, tedy obyvatel nejvyšších příček skupiny Střed. Naposledy dokázali svěřenci trenérů Michala Straky a Ivana Vlčka otočit nepříznivě se vyvíjející duel v Písku a v nájezdech ho strhnout na svou stranu (3:4).

Kanadskému bodování klatovského mužstva kralují čtyři dvacetibodoví útočníci v pořadí Josef Hasman (20+9), Jiří Uhlík (15+12), Jakub Procházka (11+15) a Josef Roubal (10+11), jenž ovšem odehrál jen úvodních dvanáct utkání. Mezi obránci vyčnívá herně i produktivitou někdejší mládežnický reprezentant Jan Walter (2+13).
Nejčastějším strážcem klatovského brankoviště je milevský odchovanec Kristián Kolář, připraveni zaskočit jsou Karel Čech a člen plzeňské juniorky Marek Micka.

Dosavadní vzájemné zápasy

Táborští hokejisté se zatím v konfrontaci se západočeským soupeřem těší z příznivé bilance, přestože to ani v jednom ze tří utkání neměli jednoduché. Po úvodní domácí výhře 2:0 vydřeli v Klatovech již zmiňované dva body za výhru 5:4 po samostatných nájezdech. Nejméně nervů prožili na cestě za třetím vítězstvím v poměru 5:2.

Z táborské šatny

Nálada hokejových reprezentantů Tábora připomíná aprílové počasí. Po skvěle zvládnutém a vítězném zápase v Příbrami podlehli na domácím ledě pražské Kobře 3:5, a to především vinou řady neproměněných šancí a několika individuálních selhání. Znehodnotili tím svůj jinak sympaticky a aktivní výkon.

Do Klatov se kohouti vypraví s úkolem alespoň částečně nahradit ušlý bodový zisk. Nápomocný jim k tomu nadále nebude obránce David Skočovský, který bojuje s nemocí, a pochopitelně ani na delší čas vyřazený útočník Jan Trummer. Ostatní hráči jsou trenérům k dispozici, ale ve skladbě zápasové sestavy se dají předjímat některé změny.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality