Táborští zvládli sobotní derby náramně, David servis si odvezl domů debakl

28.01.2017 21:28, autor: Pavel Šácha

Při jubilejním třicátém vystoupení na scéně této sezony při chystali hokejisté Tábora svým příznivcům vskutku výtečnou zábavu. Čistotou zářící vítězství 9:0 nad David servisem potřísnila jediná, leč velmi nepříjemná kaňka; zranění šikovného útočníka Dominika Točíka z první třetiny si vyžádá delší absenci.

Táborští zvládli sobotní derby náramně, David servis si odvezl domů debakl

HC Tábor - HC David servis ČB

9:0 (4:0, 3:0, 2:0)

Sobota, 28.1.2017 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 8. Severa (Seidl, Hlaveš), 14. Vaniš (Krätzer), 18. Krätzer (Severa, Havran), 20. Seidl (Hlaveš, Krätzer), 24. Vaniš (Hlaveš, Mrkvička), 27. Mrkvička (Vaniš), 40. Krätzer (Seidl), 45. Blažek (Mrkvička, Havran), 59. Mrkvička (Vaniš, Heršálek).

Rozhodčí: Hornáček - Štětina, Ovsík.   Vyloučení: 4:3 - navíc Zayml 5+OK, Chaloupka OK (oba David servis).   Využití: 3:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 47:18   Diváci: 1033

HC TÁBOR: Novák (Klestil) - Havran, Liška, Hlaveš, Černý, Heršálek, Dvořák, Tesař - Vaniš, Mrkvička, Točík - Severa, Krätzer, Seidl - Březina, Krátoška, Kellner - Blažek, Pechánek, Kýhos.

HC DAVID SERVIS ČB: Spáčil (Provazník) - Chaloupka, Žáček, Zich, Babčuk, Břečka, Pessr - Ferebauer, Bárta, Vylíčil, Suchánek, Marek, Zayml, Sumerauer, Volf, Fleischman, Čanda.

 

Od úvodních minut bavil domácí soubor diváky ofenzivním představením. Na gól si přesto museli počkat až do poloviny 8. minuty, kdy se šikovným zakončením prosadil nejvyšší muž táborské sestavy Severa – 1:0. O dvě minuty později se na ledě narodil podstatně truchlivější okamžik – domácí Dominik Točík po dohrání u mantinelu opustil led na nosítkách a putoval do táborské nemocnice. Vyšetření odkrylo pohmožděný hrudník a mladý rychlík si minimálně na pár týdnů od hokeje odpočine. Při trvale útočném herním projevu se v defenzívě Kohoutů tu a tam objevila okénka; po jednom z nich se ve skvělé střelecké pozici zjevil Ferebauer, ale Novákovu klec trestuhodně minul. Uklidnění do táborských řad přinesla 14. Minuta hry, kdy si před Spáčilovou klecí počínal důsledně Vaniš a zvýšil na rozdíl dvou branek. Českobudějovický gólman byl v neustálé permanenci a dělal, co mohl, dalším dvěma brankám ve své síti ale nezabránil. V úvodu 18. minuty ho parádní bekhendovou trefou přelstil Krätzer a pár desítek vteřin před sirénou se v početní převaze Tábora prosadil Seidl – 4:0. Možná i frustrace hostů ze ztraceného střetnutí se postarala o ošklivou tečku první třetiny. Extáborský útočník ve službách soupeře Zayml, jenž chvíli předtím otřel svou střelu o spojnici táborské klece, neudržel nervy na uzdě a za seknutí Havrana do choulostivých míst si vysloužil trest pět minut a do konce utkání. Do sprch ho nakonec po potyčce s domácím bekem doprovodil také vyhlášený bouřlivák Chaloupka, a oba tak přidělali trenérům hostů další starosti.

 Prostřední dějství se ocitlo v neochvějné moci táborské party a nejžhavější příběh utkání psala otázka, kam až celek od Jordánu konečné skóre dotáhne. Navzdory mnoha šancím se celek od Jordánu prosadil ve druhé části „jen“ třikrát. Ve 24. minutě ozdobila přesilovku Tábora čtyři na tři hezká kombinace zakončená ideální přihrávkou Mrkvičky a neomylným zakončením Vaniše. O tři minuty později si oba hráči vyměnili role a z přesné souhry Vaniše vykouzlil kanonýr Mrkvička čarokrásný blafák – 6:0. Jen sedm vteřin před koncem třetiny se už podruhé prosadil v pohodě hrající Krätzer, jenž dostal při dopravě puku do Spáčilovy branky luxusní prostor – 7:0.

 Před startem závěrečné dvacetiminutovky byli táborští příznivci v očekávání dvouciferného skóre, ale jejich tým se nakonec spokojil jen s devíti přesnými zásahy. Úderem 45. minuty prosvištěl až před Spáčila Blažek a zvýšil na rozdíl osmi gólů. Výsledek jednostranně vedené partie nakonec dostal konečnou podobu až v závěru 59. minuty, kdy se ze své oblíbené pozice nezadržitelně prosadil nejlepší táborský střelec Mrkvička. Populární „desítka“ nakonec nepadla, i tak se ale domácí hokejisté postarali více než tisícovce obyvatel Tábora o velmi příjemný sobotní večer.                       

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality