Tisícovka diváků viděla krásnou hokejovou podívanou s dobrým koncem

18.11.2012 13:27, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - HC Klatovy

5:4 (1:1, 4:3, 0:0)

Sobota, 17.11.2012 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 9. Nedorost (Heršálek, Seidl), 22. Hájek, 26. Kolomý (Havran, Nedorost), 27. Matušík (Seidl, Hájek), 32. Matušík (Hlaveš) - 16. Topinka (Nauš), 25. Kocman (Vondryska, Vizinger), 34. Topinka (Martinec), 40. Vondryska (Nauš)

Rozhodčí: Mertl - Matějček, Dančišin   Vyloučení: 6:4 navíc Steiner, Hobl (oba KLA) 10 min NESP   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 1:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 5:2, 5:4   Střely: 32:35   Diváci: 1050

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Hlaveš, Heršálek (A), Havran, Škulina, Černý - Mrkvička, Nedorost, Kolomý - Seidl, Matušík (C), Hájek Tomáš - Pechánek R. (od 21. Perník) Kratochvíl Šulčík

HC KLATOVY: Pravda (32. Smejkal) - Mrázek, Herr, Martinec, Hucl, Blumentrit, Fiala, Pouska (A), Maxa (C), Steiner, Pitel, Hájek Radek, Nauš, Topinka, Pavlis (A), Vizinger, Hobl, Kocman, Čuban, Vondryska

Reportáž

Poprvé v této sezoně se návštěvnost zápasu přehoupla přes tisíc diváků a bylo se na co dívat. Úvod střetnutí byl v režii táborských hokejistů, kteří dostali výhodu jednoho hráče v poli hned v první minutě. Dobrou šanci měl Vojtěch Mrkvička, jenž najížděl z úhlu sám na brankáře Pravdu, ten však jeho střelu vyrazil. Další příležitost vytvořil Jakub Matušík, který vybojoval kotouč v rohu a předal jej na kruhy osamocenému Radku Seidlovi, toho však opět vychytal hostující brankář. V dobré příležitosti se ocitl opět Vojtěch Mrkvička, který měl po střele prázdnou branku, ale kotouč mu zajel za brusle a nedokázal zakončit. Na řadu tak přišla další přesilová hra Tábora, domácí v ní byli v optickém tlaku, ale dlouho se jim nedařilo ohrozit branku. Poté Radek Seidl minul puk před prázdnou brankou, ale kotouč se dostal na modrou čáru k Luboši Heršálkovi. Ten vyslal bombu na Pravdovu branku a do šibenice ji tečoval David Nedorost – 1:0. Ihned po obdržené brance se probudili i Klatovy. Jeden z jejich hráčů ujel po křídle a dostal se až ke střele a dorážce, vše si však pohlídal Klestil. Okamžitě přišla další šance Klatov. Na Tomáše Klestila uháněl osamocený Vizinger, ale domácí brankář předvedl pěkný zákrok. Pak dostal Ondřej Steiner desetiminutový osobní trest za neustálé komentování výroků sudího. To však hosty nesrazilo a vytvořili si optickou převahu, která byla ještě podpořena výhodou jednoho muže v poli navíc. V té se však dvakrát vyznamenal domácí brankář. Nejprve v rozštěpu předvedl krásný semafor a později reflexivně vyrazil tečovanou střelu od modré čáry. Domácí sice přečkali oslabení, ale špatně rozehráli. Od mantinelu si vybruslil Topinka a zavěsil nekompromisně pod horní tyčku – 1:1. Poslední šanci první třetiny měly opět Klatovy. Přihrávku z rohu kluziště mezi kruhy však nezužitkovaly.

Druhá třetina probíhala ve strhujícím tempu a oba týmy pokračovaly v ofenzivním výkonu. Hned ve druhé minutě se dostal za obranu hostů Tomáš Hájek a byl jasně faulován. Jelo se tedy trestné střílení, které faulovaný hráč proměnil kličkou do forhendu a střelou do šibenice – 2:1 - Odkaz.Tábor se však z vedení neradoval dlouho, za tři minuty totiž domácí propadli ve středním pásmu a hosté jeli dva na jednoho. Vyřešili to znamenitě, Kocman střílel do polo odkryté branky – 2:2. Za minutu však byl opět ve vedení Tábor. Po zemi vystřelil Havran a jeho střelu tečoval mezi Pravdovy betony Kolomý – 3:2. Táborským hokejistům jednobrankové vedení nestačilo a dál se hrnuli do útoku. Čímž si vynutili faul hostů, ale k přesilové hře nedošlo, protože ponechanou výhodu využil Matušík. Ten dostal pěknou přihrávku v situaci dva na dva před poloprázdnou branku – 4:2. Šanci měli i Klatovy, v situaci dva na jednoho však byl úspěšnější domácí brankář. Přesně v polovině zápasu dostal osobní trest další klatovský hráč, tentokráte to byl Hobl. Ihned však následovala přesilová hra hostů, ale šanci si v ní nevytvořili. Naopak udeřil Tábor, Ladislav Hlaveš vystřelil od červené čáry, Jakub Matušík puk tečoval na modré a brankář Pravda dílo dokonal, když si hodil plachtící kotouč do své branky – 5:2. Za minutu však šli domácí opět do oslabení, protože se faulem provinil Nedorost. Tuto výhodu už hosté využili, střelou z kruhu po zemi k tyči se prosadil opět Topinka – 5:3. Od této chvíle se táborští soustředili na obranu a málo stříleli. Příležitost tak měl Maxa, který dojel puk v rohu kluziště, předložil jej před branku, ale střelu opět pokryl domácí brankář. Na řadu přišla další přesilová hra na straně Klatov, ale zůstala nevyužita. Přesto však ještě stihli hosté snížit na rozdíl jediné branky. 15 vteřin před druhou sirénou vyjel z rohu Vondryska a zasunul puk k tyči – 5:4.

Třetí třetina se odehrávala v klidnějším tempu, hra se sice přelévala ze strany na stranu, ale vyložených příležitostí bylo poskrovnu. První šance přišla až v šesté minutě, další přihrávku z rohu a následnou střelu však pokryl výborně chytající Tomáš Klestil. Za minutu měl možnost přesilové hry Tábor, ale nepodařilo se mu dostat do pásma. Po přesilovce se dvakrát sám před Smejkalem zjevil Hájek, ale ani jednou neuspěl. Ihned z protiútoku dosáhly Klatovy branky. Rozhodčí ji však neuznal pro jasnou hru vysokou holí. Ve dvanácté minutě dostali hosté další výhodu přesilové hry. V té se opět vyznamenal Tomáš Klestil. Klatovští hokejisté pak měli optickou převahu, ale bez výraznějších příležitostí a domácí se relativně v pohodě bránili. Až dvě minuty do konce zápasu předvedl zbytečný faul Tomáš Černý a dal tak hostům naději. První polovina přesilovky však západočechům vůbec nevyšla a tak přišel oddechový čas na obou stranách. Zbývající půl minutu zápasu domácí odehráli výborně takticky a připsali si tak důležité tři body.

Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

Do poloviny zápasu jsme se dostali do vedení 5:2, pak jsme trošku polevili. Přestali jsme se trochu věnovat obranné hře a oni se dostali do hry. Klatovy jsou vynikající mužstvo a my jsme od druhé třetiny hráli na čtyři obránce, to pak bylo hrozně těžké s nimi bruslit. Ve třetí třetině jsme s nimi už jen bojovali, ikdyž také jsme tam měli své šance, ale oni jich měli víc. Nedostávali jsme se úplně do střelby, soupeř měl hrozně velké obránce a těžko se tam přes ně dostávalo. Né náhodou jsou na čele tabulky. Ondřej Liška intenzivně cvičí s fyzioterapeutkou a v podstatě počítám s tím, že příští sobotu bude hrát. Co se týče kluků z béčka, tak bych jim chtěl hrozně moc poděkovat za to, že do takových zápasů šli prakticky bez tréninku, vážně jim za to moc děkuju, bez nich bychom tuhle sérii zápasů nezvládli, ne, úplně stoprocentně bychom to nezvládli. Jsou to pro mě velcí frajeři, ukázali velké srdce. U těchto kluků je prakticky jasné, že už nenastoupí. Petr Škulina mi říkal, že už to nejde a Láďa Adamec na tom není dobře fyzicky (zranění). Snažíme se ještě nějaké dobré obránce sehnat, ale je to těžké.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality