Tomáš Klestil vynuloval buldoky

24.03.2013 00:39, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - HC Řisuty

4:0 (2:0, 0:0, 2:0)

Sobota, 23.3.2013 17:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 11. Matušík (Heršálek, Hájek), 15. Hájek (Matušík, Seidl), 54. Seidl (Matušík, Hájek), 56. Kellner

Rozhodčí: Jechoutek, Schmejkal - Štětina D. Štětina J.   Vyloučení: 10:3 navíc TS Tábor - neproměněno   Využití: 2:0   Góly v oslabení: 1:0   Průběžné skóre: 0:0, 4:0   Diváci: 2482

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Heršálek "A", Havran, Kanov, Černý, Trieb, Liška - Mrkvička, Pechánek T., Kellner - Seidl, Matušík "C", Hájek - Šulčík, Kolomý, Kratochvíl - Pechánek R.

HC ŘISUTY: Dlouhý (Schwamberger) - Kašák "C", Sedláček, Čermák, Babický, Fiala, Čížek, Bílek, Slánský - Landa, Kos "A", Hlusička, Kraus "A", Křepelka, Veselý, Krpata, Vlček, Hudíček, Záleský

Souhrn

První finálové utkání začalo velice opatrnou hrou z obou stran. První příležitost měl ve druhé minutě Hájek, když se snažil překvapit brankáře Dlouhého zpoza branky. Ten však udržel svůj beton těsně u pravé tyče. Na druhé straně zahrozil Tomáš Landa, ale táborský brankář byl pozorný. O minutu později mohl ujíždět sám Jakub Matušík, ale neměl dostatečnou rychlost a byl dobruslen. I následné minuty patřily táborskému kapitánovi. Ten několikrát motal řisutské obranné řady, ale spoluhráči nedokázali jeho snahu zužitkovat. Tak to vzal táborský miláček na svá bedra. V první přesilové hře nejdříve naznačil střelu, poté přihrávku ale vyrazil směrem k brance. Tam „obžulil“ obránce, brankáře a zavěsil do poloprázdné branky – 1:0. Výhodu jednoho muže v poli dostali i hosté, ale kohouti se v pohodě ubránili. Z protiútoku se pak prosadil domácí Hájek. Trojice Seidl, Matušík, Hájek předvedla krásnou přesilovkovou kombinaci. Nejdříve centroval před branku Seidl, jeho pas se snažil zužitkovat Matušík, ale Dlouhý předvedl vynikající zákrok. Na Hájkovu dorážku už ale nemohl dosáhnout – 2:0. V závěru třetiny měli další početní výhodu hosté, ale opět zůstala nevyužita.

Do druhé části vstoupili buldoci nažhaveni a velkou šanci měli hned v první minutě. Matěj Kos prověřil Klestilovu pozornost střelou z kruhu, tu táborský brankář dokázal vytlačit na tyč své svatyně! O chvilinku později měli dobrou příležitost i Táborští, nicméně z předbrankového prostoru nechali vyniknout jen Dlouhého. Ve 28. minutě dostali kohouti jedinečnou příležitost ke vstřelení branky. Unikajícího Radka Seidla fauloval skokem pod nohy Sedláček a jelo se trestné střílení. To však skvěle pokryl hostující brankář, který Seidla dokonale vybruslil. Vzápětí dostali Řisuty dvojnásobnou přesilovou hru, ale domácí se v ní skvěle ubránili a hosty k ničemu nepustili. Sedm minut před koncem druhé části trefil v dobré pozici Vlček boční síť. Z následné akce neudržel Klestil střelu od modré, ale stihl puk včas ukrýt. A i poslední minuty patřily buldokům. Ti mocně sevřeli kohouty ve své obranné třetině, ale branku z tlaku nevytěžili.

I třetí třetinu začali lépe hosté, navíc jim k tomu pomohla přesilová hra. V té předvedl zákrok večera Tomáš Klestil. Z prázdné branky vytáhl střelu lapačkou a uchránil tak kohouty od pohromy. Další hokejovou parádu pak předvedl Jakub Matušík. V situaci čtyři na dva dostal ideální přihrávku a čelil sám Dlouhému. Toho zle vykoupal a zasunoval puk do odkryté branky, kde však byl připraven jeden z hostujících obránců. Další výhodu pět na tři pak měli buldoci, ale opět selhali v koncovce a všechny jejich snahy zlikvidoval Tomáš Klestil. Nepřekonala ho ani střela Krause či Veselého. Od padesáté minuty se začínali do hry dostávat i domácí. Šulčíkovu střílenou přihrávku tečoval Seidl, ale Dlouhý byl připraven. O minutu později byl scénář stejný, jen z táborských se účastnili akce Trieb a Seidl. Teprve třetí početní výhodu v zápase měli domácí v 53. minutě. A poradili si s ní opět na jedničku. Matušík našel křížnou přihrávkou Seidla a ten ranou z první vymetl pravou šibenici hostující klece – 3:0. Poslední nadějí pro hosty měl být další faul Tábora. Ale opak byl pravdou. Vyhozený kotouč dojel David Kellner, udělal kličku obránci a vymetl taktéž pravý horní roh za Dlouhým – 4:0. Posledních pět minut utkání se jen dohrávalo a čekalo se na závěrečnou sirénu.

Kohouti si připsali první výhru ve finále a ujímají se tak vedení v sérii 1:0. Druhé utkání se odehraje v úterý ve Slaném od 19:00. Táborský fanklub pořádá na toto utkání autobusový výjezd!

Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

"Do dnešního utkání jsme vstoupili výborně. První třetinu jsme byli v pohybu, dobře jsme bruslili a soupeře přehráli. Do druhé jsme trochu polevili, kluci byli i trochu nervózní, ani nevím proč. Asi se na tom podepsala i změna v sestavě po zranění Martina Havrana. Navíc hostům hodně pomohli přesilovky, kterých měli opravdu hodně. Třetí třetina byla prakticky totožná jako ta druhá. Tenhle zápas nám vychytal Tomáš Klestil, který chytal naprosto neuvěřitelně. Zápasy se Sokolovem v porovnání s tímto nejsou ani hokej. Moc bych chtěl poděkovat fanouškům za dnešní úžasnou atmosféru!!"

 

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality