Touha překvapit Bobry bleskově pohasla, na Valašsku se rozzářily domácí barvy

10.02.2019 02:48, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté se naposledy v této sezoně vydali na cestu do hájemství svého soupeře. Naděje na překvapivý bodový zisk ve Valašském Meziříčí vzaly za své už v úvodní desetiminutovce. Bruslařsky a kombinačně vyzrálí domácí hráči si i díky dvěma využitým přesilovkám vypracovali čtyřbrankový náskok. V dalších dvou třetinách už táborský tým dokázal být svým hostitelům rovnocenným i nebezpečným protivníkem, ti si ale žádné drama nepřipustili.

Touha překvapit Bobry bleskově pohasla, na Valašsku se rozzářily domácí barvy

Valašské Meziříčí - HC Tábor

8:3 (5:1, 1:0, 2:2)

Sobota, 9.2.2019 0:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 3. Seidler (Vaněk, Dvořák), 6. Báchor (Žák, Dvořák), 8. Seidler (Vaněk), 10. Dvořák (Jenáček, Hořanský), 15. Hořanský (Žák, Dalajka), 34. Žák (Seidler), 52. Seidler (Žák), 56. Brunec (Paťava) - 11. Kadilák (Pípal, Košař), 43. Košař (Březina, Duben), 45. Blažek (Drda).

Rozhodčí: Dufka - Zedník, Axman.   Vyloučení: 4:9   Využití: 3:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 4:0, 4:1, 6:1, 6:3, 8:3   Diváci: 300

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ: Šurý (Plšek) – Jenáček, Kamas, Holiš, Weintritt, Báchor, Váňa, Žák – Hořanský, Brunec, Paťava, Vaněk, Pořický, Seidler, Kuchařík, Dvořák, Martiník, Daněk, Dalajka.

HC TÁBOR: Novák (Lekeš) - Černý, Raiterman, Skočovský, Duben, Košař, Bouška - Kachyňa, Sladkovský, Březina - Škrdleta, Blažek, Drda - Kadilák, Pechánek, Pípal.

Táborští trenéři si před utkáním vyškrtli ze svých plánů útočníka Lukáše Práška, který si zkusil jen rozbruslení, ale dál ho zranění z průběhu týdne nepustilo. Do útoku se tak posunul českobudějovický obránce Ondřej Kachyňa.

V první třetině byli hosté aktéry hodně ponurého hokejového příběhu. Už v polovině 3. minuty ztratili ledabyle kotouč za vlastní brankou a dva osamocení hráči si mohli dělat s brankářem Novákem prakticky cokoliv – 1:0. Brzy po vedoucí brance Seidlera se sice prodral k první šanci kohoutů Kadilák, ale neproměnil ji a v podstatě jen o pár desítek vteřin později usedl na trestnou lavici. Domácí celek se po minutě početní výhody blýskl krásnou kombinací, po které slízl smetanu Báchor zakončující do prázdné branky – 2:0. O dvě minuty později se situace opakovala, tentokrát při plném počtu hráčů. Na jedné straně hřiště neuspěl ve slibné pozici táborský kapitán Blažek, na straně druhé si neskutečně snadno došel pro svůj druhý gól v utkání Seidler3:0. Když pak o osmdesát sekund později vytěžil ze zmatku před Novákovou klecí čtvrtý gól Bobrů Dvořák, vypadalo to na pořádně drtivý debakl jihočeské družiny. Ta se ovšem ve druhé desetiminutovce úvodní části přece jen nadechla k výraznějšímu odporu. Její prapor pozvedla do té doby nejvýraznější třetí řada, jejíž manévry v pásmu zužitkoval v gól naděje Kadilák 4:1. Hokejistům Valašského Meziříčí ovšem záhy posloužila k opětovné bohorovnosti další početní převaha, kterou sehráli bravurně a Hořanský jim vrátil čtyřbrankový náskok – 5:1. Další přesilovou hru už Valaši nevyužili, a protože se neujala ani slibná možnost hostujícího Kachyni, stav se neměnil.

Průběh druhého dějství namaloval do rámce střetnutí přece jen odlišný příběh. V jeho úvodu se Táborští ubránili dalšímu oslabení a v dalších minutách dali nabuzenému soupeři najevo, že mu na cestě k vítězství červený koberec nerozvinou. Ve 34. minutě pomohla Šurému při střele Pechánka tyč. Konstrukce domácí branky zvonila i po Drdově střele, která se stala jediným výraznějším vyústěním sice dobře hrané, leč neefektivní přesilovky pěti proti třem. V následujících minutách čelil několika nebezpečným pokusům brankář Novák, ale v klidu nezůstal ani jeho protějšek. S nástupem druhé poloviny střetnutí ho pořádně vystrašili střely Černého a o pár desítek vteřin později podržel svůj tým při Škrdletově zakončení brejku dva na jednoho. Viditelná snaha hostů o korekci výsledku a reálný návrat do utkání se ve 34. minutě rozplynula jako mlha nad Jordánem. Předchozí tutovku Martiníka ještě zneškodnil Novák, ale o chvíli později napřáhl od modré produktivní domácí bek Žák a vymetl pravý horní roh táborské branky – 6:1. V závěru to ještě na Šurého marně zkoušeli Pípal se Skočovským, a do průběžného skóre se nepromítla ani krátká početní převaha Bobrů včetně Seidlerovy vyložené šance.

Závěrečnou dvacetiminutovku rozehrálo mužstvo Tábora výborně a na chvíli nastěhovalo na střídačku favorizovaného soupeře i značný neklid. Všechno odstartovala využitá přesilová hra kohoutů – po dvou šancích svých spoluhráčů vyslal obránce Košař na Šurého klec nekompromisní projektil, který dolétl do správného místa určení – 6:2. O necelé dvě minuty později si v útočném pásmu šikovně vyměnili puk Drda s Blažkem a prvně jmenovaný ještě více rozproudil život na táborské střídačce – 6:3. Meziříčské trenéry donutil výtečný nástup Jihočechů k oddechovému času a důrazné domluvě svým svěřencům. Ta sice našla v myslích hráčů úrodnou půdu, ale protože hosté neslevili z nastoleného trendu, hrála se vyrovnaná hokejová partie. V 50. minutě zbytečně vstoupila do dění v zápase necitlivost rozhodčích. Diskutabilní test pro Sladkovského porušení pravidel na buly si sudí i přes naléhání táborské střídačky odmítli obhájit a následné emoce vyústily v další táborský trest. Celek z Tábora se i díky Novákovi dvojnásobné převaze soupeře dlouho úspěšně bránil; pak ale zapadla k pravé tyči střela Seidlera, jenž dovršil hattrick a definitivně odehnal byť jen drobné pochyby o domácím vítězství – 7:3. Poslední minuty zápasu přinesly poměrně vyrovnaný hokej. Valaši si v nich vytvořili výraznější šance a po jedné z nich Brunec definitivně uzavřel účet zápasu, který si Táborští pokazili příliš brzy na to, aby mohli bojovat o úspěšnější výsledek – 8:3.       

Slovo trenéra

Arpád Györi, HC Tábor: „O zápase samozřejmě rozhodla první třetina a její výsledek mluví za všechno. Domácí výborně bruslili a využili dvou našich oslabení a často až naivních taktických chyb. Jinak je to stále stejná písnička. Můžeme si pořád dokola říkat, že jsme v určitých fázích zápasu lepší a dokážeme si vytvořit šance, ale obvykle nám to pak zhatí další zbytečné chyby. Bylo to třeba v Šumperku, bylo to i tady a v řadě dalších zápasů. Rozhodující je výsledek, a ten je pro nás jednoduše špatný.“  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality