Tři body bez radosti… Táborští „uvařili“ domácí výhru nad Jabloncem z nevábné hokejové náhražky

14.01.2015 22:03, autor: Pavel Šácha

Pokud by si někdo ve středu večer otevřel před zimním stadionem stánek s kapkami proti bolavým očím, šly by jistě na dračku…! Ve čtyřiadvacátém kole druhé ligy odehráli táborští hokejisté svůj nejhorší sezónní zápas a zisk tří bodů je pro ně spíše půjčkou z hokejových nebes než odměnou za předvedený výkon.

Tři body bez radosti… Táborští „uvařili“ domácí výhru nad Jabloncem z nevábné hokejové náhražky

HC Tábor - HC Vlci Jablonec n/N.

2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Středa, 14.1.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 1. Kanov (Seidl), 43. Mrkvička (Seidl) - 39. Tondr (Bříška).

Rozhodčí: Jechoutek - Vavruška, Oudes.   Vyloučení: 10:11 - navíc Heršálek (Tábor 10 minut OT.   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 2:1   Diváci: 972

HC TÁBOR: Panec (Klestil) - Černý, Havran, Kanov, Hájek, Heršálek, Dvořák - Kellner, Mrkvička, Seidl - Kolomý, Matušík, Mařík - Březina, Zayml, Blažek.

HC VLCI JABLONEC N/N.: Stejskal (Bouška) - M. Tondr, Pilař, Čechura, Pulec, Zeman, Abraham - Šulc, Bříška, L. Tondr, Mulač, Brokeš, Nevyhoštěný, Homolka, Peřina, Frk, Žďárský, Maďar, Vařecha.

I. třetina

Středeční duel začal pro táborský tým znamenitě. Už po jednapadesáti vteřinách se v útočném puku zmocnil puku Seidl, nabil Kanovovi a táborský obránce si díky přesně mířené střele zapsal do statistik svůj první sezónní zásah - 1:0. V té chvíli jakoby ovšem někdo zamkl hokejovou krásu na tisíc západů…

 Domácímu celku se sice v první části otevřely možnosti navýšit skóre při některé ze svých  přesilových her, ale naložil s nimi prachbídně. Naopak Severočeši ve své jediné početní převaze pořádně zahrozili, kotouč ale nakonec skončil v bezpečí u brankáře Pance. V závěru si Táborští zahráli téměř půl minuty v pěti proti třem, ani tuto výhodu ovšem kloudně nevyužili.

II. třetina

 Herně zcela nevýrazná první část měla být rozbuškou pro výrazné zlepšení Kohoutů v prostředním dějství. Místo toho ovšem naservírovali téměř tisícovce diváků bezkrevný a utrápený hokejový odvar plný chyb, nepřesností, a také zbytečných vyloučení. Těch bylo celkem pět a jabloneckým hráčům se díky tomu otevřel široký bulvár vedoucí k výsledkovému obratu. Dlouho po něm jen nesměle klopýtali, a když už některá z jejich dvanácti střel zavoněla gólem, zasáhl pozorný Panec. Domácí favorit zahrozil v podstatě jen výpadem dvojice Matušík – Mařík, který však prvně jmenovaný nedokázal zakončit.

 Herní projev táborského mužstva se nakonec neobešel bez spravedlivého trestu. Minutu a půl před druhou sirénou spustili Vlci v početní převaze mohutnou kanonádu; dva ostré projektily ještě dokázal táborský brankář v cestě do sítě zastavit, na třetí dorážku v podání Lukáše Tondra už byl ale bezmocný – 1:1.

III. třetina

Z třetí periody neodkrojili aktéři středečního duelu ani dvě a půl minuty, když tmavě šedá táborská mračna prořízl jasný paprsek světla. Při střídání první domácí formace našel Seidl Mrkvičku, který nádhernou střelou v ten pravý čas ukončil svou dlouhotrvající střeleckou nepohodu – 2:1.

 Konec trápení? Ale kdepak! K tříbodovému zisku Tábora vedla ještě dlouho cesta s mnoha překážkami. Téměř vzápětí po inkasované brance Jablonečtí zazvonili na horní tyč Pancovy klece, načež rozzlobeně a marně reklamovali, že puk vylétl z branky. Na domácí družině byla sice ve třetí části hry viditelná výrazná snaha dovést zápas ke kýžené výhře, nadále ji však provázela křeč, a především chyby. Ta nejvýraznější otestovala nervovou soustavu diváků v 51. minutě, kdy se v oslabení svého týmu řítil sám na Pance útočník Vařecha, domácí gólman ovšem sklidil potlesk za zákrok večera. Také jeho protějšku Stejskalovi bylo na rozdíl od druhé třetiny několikrát pořádně horko, ale šance Heršálka, Mrkvičky a Maříka vyzněly do ztracena.

 V samém závěru normální hrací doby se narodila další série vyloučení a drama vrcholilo. Minutu a dvě vteřiny před koncem šel pykat za nešťastné podražení táborský kapitán Matušík, hosté si vzali oddechový čas a po něm vyslali do obranného pásma Kohoutů šest svých hráčů. Při hře bez brankáře se v něm sice dokázali nadvakrát zabydlet, ale domácí odvedli svou defenzivní práci příkladně a skóre 2:1 udrželi v platnosti.         

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality