Tři body, letošní divácký rekord a první místo

24.11.2013 00:21, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - KLH Vajgar J. Hradec

6:3 (2:2, 2:1, 2:0)

Sobota, 23.11.2013 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 11. Mařík (Pechánek T.), 17. Heršálek, 24. Matušík (Seidl, Mařík), 28. Krätzer (Klíma), 48. Seidl (Kanov, Mařík), 55. Mařík - 5. Skokan (Kotrla), 6. Dvořák (Voříšek, Kocar), 23. Mavrojanidis (Mazanec)

Rozhodčí: Pražák D. - Dančišin, Metrl J.   Vyloučení: 5:9   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 2:0   Průběžné skóre: 0:2, 2:2, 2:3, 6:3   Diváci: 1542

HC TÁBOR: Panec (Drachovský) - Havran, Černý, Kanov "A", Heršálek "A", Liška, Klíma - Kellner, Krätzer, Kolomý - Seidl, Matušík "C", Mařík - Sladký, Hájek, Pechánek T., Drda

KLH VAJGAR J. HRADEC: Exner (Kudrfalec) - Jasečko, Popelka, Pekárek, Tržil, Štěpán, Maryška - Dvořák "A", Kocar "A", Voříšek "C" - Skokan, Kasalý, Kotrla - Mazanec, Mavrojanidis, Turek - Tomšík

Souhrn

Jihočeské derby odstartoval daleko lépe Jindřichův Hradec. Ve čtvrté minutě mohl jet sám na brankáře Pance Kasalý, ale zakopl o modrou čárku a ze slibné šance sešlo. O minutu později obral obránce o puk Mařík, jenže následnou hradbu těl neprostřelil. A tak udeřilo na druhé straně, při protiútoku se puk odrazil na kruhy k Aleši Skokanovi a ten vymetl šibenici Pancovy branky – 0:1. Uběhla přesně minuta hry a hosté se radovali podruhé. U mantinelu vybojoval puk Voříšek, předložil jej před prázdnou branku Dvořákovi a ten měl snadnou pozici – 0:2. Domácí inkasovaná branka nakopla a snažili se o snížení stavu, pomoci jim mohla početní výhoda. V ní vytasil nádherný zákrok brankář Exner, když Maříkovu dorážku vytáhl z prázdné branky hokejkou. Kohouti roztáčeli s hosty obrovský kolotoč a velké šance neproměnili Hájek, Seidl a znovu Hájek. Ujalo se až bleskové vytočení Martina Maříka zpoza branky – 1:2. V patnácté minutě se hrálo čtyři na čtyři a Martin Mařík ukázkově obešel dva obránce, ale tváří v tvář Exnerovi poslal puk nad branku. Kohouti pak šli do tří, ale ani to jim nevadilo. Hostující rozehru vypíchl obránce Luboš Heršálek a pelášil sám na hradeckého brankáře. Jeho tvrdá střela k levé tyči nedala brankáři naději – 2:2. Do konce třetiny měl ještě šanci Kolomý a Kellner, ale skóre se již neměnilo.

I nástup do druhé části hry vyšel lépe hostům. Eddie Turek dostal přihrávku do jízdy a jeho střelu tak tak udržel Panec pod betonem. Ještě v téže minutě přišel nešťastný moment pro táborského brankáře. Mavrojanidisovo nahození od mantinelu Michael Panec nedokázal zkrotit a puk nakonec skončil v brance – 2:3. Vedení hostům nevydrželo ani minutu. Po vyhrané buly v útočné třetině se ocitl sám před Exnerem Seidl. Ten ještě neuspěl, ale z pokračujícího tlaku vymyslel právě Seidl přihrávku na neobsazeného Matušíka a ten uklidil touš do prázdné branky – 3:3. Vzápětí měli domácí přesilovou hru, tu sice nevyužili, ale těsně po jejím vypršení nadvakrát zakončoval Jakub Krätzer a byl úspěsný – 4:3. O chvíli později si zastříleli Sladký a Hájek. Nejdříve nahrával Tomáš Hájek Sladkému, ten ale puk minul. Pak si role prohodili a táborský forvard mířil mimo tři tyče. Těsně po polovině utkání měl gigantickou šanci Mazanec. Ten jel sám na Michaela Pance, jenže táborský brankář jej vychytal. Následné minuty příliš vzruchu nenabízeli, až Kellnerova střela vypadla Exnerovi z lapačky a dokutálela se těsně vedle tyče, publikem to jen zahučelo.

Do poslední periody domácí vlétli raketově a svého soupeře nepouštěli za polovinu hřiště. Nejdříve se mezi beky protáhl Krätzer a jeho backhandová střela skončila mimo. Pak po levém křídle pláchl Kellner, golman jeho střelu vyrazil, ale jen na hůl Luboše Heršálka. Exner jeho pumelici sice vyrazil lapačkou, ale ještě dlouho poté si ruku bolestivě vyklepával. Z řady šancí se ujala až přesilová hra. Kanovovu ránu od modré čáry výborně clonil Michal Klíma a Radek Seidl dotlačil puk do brány – 5:3. Kohouti následně v pohodě kontrolovali hru a Vajgar neustále mačkali u jeho branky. V padesáté třetí minutě zachytil Kellner rozehrávku hostí a z kruhu trefil čisté břevno Exnerovy branky. V téže minutě hledal Mařík Matušíka, jeho střelu z těsné blízkosti ale zastavil beton jindřichohradeckého brankáře. Ve čtyřiapadesáté minutě hrál Vajgar přesilovou hru a znovu se v ní radoval Tábor. Martin Mařík si celý zápas dělal s hradečáky, co chtěl a vygradovalo to nyní. Geniální kličkou posadil matadora Jasečka na zadek a nádhernou střelou do šibenice pečetil na konečných 6:3.

Táborské hokejisty dnešní výhra posunula do čela tabulky. Kohouti mají sice stejně bodů jako Sokolov a Kolín, tedy 34, ale díky lepšímu skóre i vzájemným utkáním jsou první. Následující utkání odehraje Tábor ve středu na ledě Jablonce nad Nisou.

Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

Dneska jsme byli na začátku trošku nervozní, ale neřekl bych, že jsme nastoupili vlažně. Při prvním gólu byla přemotivovanost obránce, chtěl za každou cenu dohrát souboj. Druhá branka bylo šťastné vypadnutí puku ze souboje v rohu přímo na jejich hůl. Pak jsme se s tím hodně prali, nebylo to jednoduché. Oni v podstatě vůbec nehráli, jen vyhazovali puku. Bylo to těžké, padla na nás deka. Ale musím říct, že jsme to nakonec enormním úsilím otočili. Navíc jsme tam nastřelili čtyři čisté tyčky, kdy byl brankář překonán. Takže i trošku smůla, ale jsme hodně šťastní. A moc děkujeme divákům, byli báječní.

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality