Turnaj O pohár města Tábora ovládla Slavie, domácí bojovníci skončili pátí

26.08.2020 15:47, autor: Pavel Šácha

Zimní stadion v Táboře se o víkendu ponořil do atmosféry startovního ročníku turnaje O pohár města Tábora. Určený byl hráčům ročníku 2006 a mladším a pochlubit se mohl výtečným obsazením i skvělou organizací. Na pomyslný trůn nakonec usedli mladí hráči Slavie Praha, druzí skončili mladíci Komety Brno a bronz si odvezl českobudějovický Motor. Domácí mužstvo se muselo spokojit s pátou příčkou.

Turnaj O pohár města Tábora ovládla Slavie, domácí bojovníci skončili pátí


Pořadatelé z HC Tábor původně naplánovali tuto parádní přehlídku hokejového mládí na jaro, do cesty se jim ale postavila koronavirová krize. Její vinou pozbyl turnaj plánovaného mezinárodního statutu. Jak ale prohlásil trenér domácího týmu Jan Boháč, o kvalitu bylo jaksepatří postaráno. „Moc lepších mužstev tohoto ročníku už v České republice není, proto jsme byli moc rádi, že se nám je podařilo do Tábora přivést,“ pochvaluje si.

Jeho tým vstoupil do domácích klání velmi slibně a už v prvním utkání s Motorem České Budějovice vyválčil 4 body (hrálo se na dvě periody a každá se hodnotila jako samostatný zápas). Vítězství v jeho první části se ovšem pohříchu stalo posledním a v dalším průběhu turnaje už kohouti dosáhli jen na tři body za remízové výsledky. Několikrát měli přitom blízko i k bohatší kořisti. Také další soupeři – snad s výjimkou jedinkrát poražené Slavie – ovšem častokrát ztratili body v utkáních, do kterých vstupovali povzbuzeni předchozím úspěchem. „Bylo zajímavé sledovat, jak je každý zápas úplně jiný,“ upozornil Jan Boháč. „Týmu, který hrál v jednom utkání velmi dobře, najednou o tři hodiny později vůbec nic nešlo,“ zmínil.

Jakkoliv mohlo konečné páté místo domácího celku zavonět zklamáním, jeho lodivod ladil své hodnocení do pozitivní roviny. „Z celkového pohledu si myslím, že jsme obstáli se ctí. Po herní stránce jsem byl spokojený se zápasy s Motorem a Kometou, naopak naprosto hrůzostrašná byla první polovina posledního utkání se Spartou,“ rekapituluje Jan Boháč. „Při troše štěstí jsme mohli hrát i o medaile. Věřil jsem, že si třeba z duelu proti Zlínu odneseme více bodů, ale
ten se nám vůbec nepovedl. Z velice dobrého výkonu s Kometou jsme vytěžili jenom bod. Klidně tam mohli být i čtyři, ale na kdyby se nehraje,“ dodal.

Podle názoru Jana Boháče ovšem odpovídá konečné umístění současné realitě. „Máme v týmu několik hráčů, kteří v sobě hokej bezpochyby mají, ale největší rozdíl mezi námi a soupeři byl ve fyzické vyspělosti. Naši kluci těch mužských hormonů na cestě k vyspívání ještě moc nepotkali,“ prohlásil s úsměvem. “Je to znát v osobních soubojích, které nás stojí hodně sil, v tvrdosti střelby i dalších aspektech. I proto byly našimi nejlepšími zápasy v obou dnech ty první. Rozhodně ale nechci, aby to vyznívalo, že jsme turnaj nevyhráli jen proto, že nemáme centimetry a kila. I z hokejového hlediska byla na některé naše hráče úroveň zápasů moc těžká a budou muset přidat, aby se na ni dostali. Všeobecně jsme třeba nezvládali klíčové a vypjaté situace ke konci zápasů,“ přiznal Jan Boháč.

Cestu k vyšším metám vidí kouč žáků HC Tábor v poctivé práci a trpělivosti. „Každý vyspívá jinak, tak to je. My musíme neustále pracovat na herních dovednostech a dalších hokejových věcech. Tam je stále obrovský prostor pro zlepšení,“ je i vědom. „Celkově musím klukům za turnaj poděkovat. Každý tomu dal v ten daný moment maximum toho, co v něm právě bylo, a to je základ,“ přispěchal na závěr s pochvalou Jan Boháč.

HC Tábor – Motor České Budějovice 2:0, 0:0

Branky: 8. Křepelka (Lang), 11. Bouška (Eremiáš).

HC Tábor – Slavia Praha 0:2, 0:4

Branky: 9. Hubinka (Wolf), 15. Sander (Chudil), 24. Nestrašil (Kucharčík), 32. Hubinka, 33. Kucharčík (Nestrašil), 40. Kucharčík (Sander).

HC Tábor – PSG Berani Zlín 1:1, 1:1

Branky: 10. Lang (Mohyla, Sokol), 27. D. Fábera (Vlček) – 14. Vaculík (Klimek), 29. Vaculík (Lukaštík).

HC Tábor – Kometa Brno 0:2, 2:2

Branky: 23. D. Fábera (Lang, Šťastný), 28. D. Fábera (Bouška, Eremiáš) – 8. Smrž, 17. Zduba (Ross), 27. Pavlík (Antony, Florýk), 38. Zduba (TS)

HC Tábor – Sparta Praha 1:4, 1:1)

Branky: 8. Křepelka (Šťastný), 28. Eremiáš (P. Fábera) – 3. Poláček (Žemlička, Hašek), 8. Hrubý (Žemlička, Poláček), 8. Skuratov, 16. Žemlička (Poláček), 24. Poláček (Hrubý, Byakov).

Sestava HC Tábor: Šrámek, Ostrý – Sokol, Lukeš, Bouška, Jirášek, Šťastný, P. Fábera – P. Pospíchal, J. Pospíchal, Eremiáš, D. Fábera, Vlček, Sochůrek, Lang, Mohyla, Křepelka, Pěček, Šilháb.

OSTATNÍ VÝSLEDKY: Slavia Praha – Sparta Praha 1:0, 1:1, Kometa Brno – Zlín 2:0, 3:0, Zlín – Motor ČB 0:1, 0:6, Sparta Praha – Kometa Brno 2:0, 0:3, Kometa Brno – Slavia Praha 1:3, 2:1, Slavia Praha – Motor ČB 2:2, 2:2, Sparta Praha – Zlín 0:1, 1:1, Motor ČB – Kometa Brno 1:0, 0:1, Zlín – Slavia Praha 2:3, 1:4, Motor ČB – Sparta Praha 1:0, 0:0.
KONEČNÉ POŘADÍ TURNAJE: 1. Slavia Praha 15 bodů, 2. Kometa Brno 13, 3. Motor ČB 12, 4. Sparta Praha 8, 5. Tábor 7, 6. Zlín 5.
All Star Team: Uherek (Zlín) – Hubinka (Slavia), Marton (Sparta) – Pavlík (Kometa), Drančák (Motor), Zduba (Kometa).

Poděkování na závěr

Lukáš Cícha, hlavní organizátor turnaje: „Moc rád bych na závěr poděkoval městu Tábor, zejména starostovi Štěpánu Pavlíkovi, místostarostce Olze Bastlové, náměstkovi Jihočeského kraje Pavlu Hrochovi, ale i všem ostatním velkým i malým sponzorům. Samozřejmě velkou zásluhu mají i mediální partneři. Navíc musím vyzdvihnout pár jmen, protože bez nich bych tento turnaj nemohl uspořádat. Letošní turnaj byl připraven pro kategorii U15, tedy kluky ročníku 2006. Zde se našly maminky paní Šrámková, Fáberová, které vzaly do svých rukou hledání sponzorů, ale postaraly se také o V.I.P. stan. Laťka byla posazená opravdu vysoko. Na závěr díky za velkou organizační pomoc Štěpánu Kadilákovi staršímu, Štěpánu Kadilákovi mladšímu, Radkovi Pechánkovi, Pavlu Kratochvílovi, Janu Boháčovi, ale i kvartetu kluků Cícha, Šindelář, Kupka a Lutovský z dorostu.

Táborští pořadatelé se pro spokojenost aktérů turnaje postaví klidně vzhůru nohama...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

Starší aktuality