U Jordánu se v sobotu představí předposlední Trutnov a domácí úkol je jasný: splnit roli favorita

24.10.2014 00:49, autor: Pavel Šácha

Po dvoutýdenním půstu se na táborský Zimní stadion znovu vrací atmosféra druhé hokejové ligy. Soupeřem domácího týmu se stane v sobotu od 18 hodin nováček soutěže z Trutnova.

U Jordánu se v sobotu představí předposlední Trutnov a domácí úkol je jasný: splnit roli favorita

HC Tábor - HC Trutnov

6:1 (2:0, 4:0, 0:1)

Sobota, 25.10.2014 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 6. Černý (Seidl, Kellner), 13. Matušík (Kanov, Semrád), 24. Kellner (Havran, Seidl), 29. Hlaveš (Mařík), 30. Zayml (Hlaveš), 40. Krätzer (Mařík, Matušík) - 54. Zítka (Junek).

Rozhodčí: D. Pražák - Vavruška, Oudes.   Vyloučení: 4:8 , navíc Mašek (Trutnov) neproměnil trestné střílení   Využití: 3:0   Góly v oslabení: 0:0   Diváci: 1145

HC TÁBOR: Klestil - Černý, Havran, Kanov, Semrád, Heršálek, Hlaveš - Kellner, Mrkvička, Seidl - Krätzer, Matušík, Mařík - Kratochvíl (41. T. Bílek), R. Pechánek (41. Pejša), Zayml (41. Březina).

HC TRUTNOV: Čáp (29. M. Veselý) - Škvor, Souček, Dufek, Voženílek, Karlík, Junek, Chaloupka, Kozák - Veselý, Hemský, Březina, Bartoň, Kastner, Luštinec, Mašek, Chytráček, Zítka, Perutek, Janoušek.

Celek z Podkrkonoší se letos vrátil na republikovou hokejovou mapu po dvou letech strávených ve východočeském přeboru, ale hned na úvod prožívá poměrně krušné chvíle. Ze sedmi odehraných střetnutí vytěžil pouhé tři body za domácí vítězství nad Bílinou, a jen výsledková mizérie Klatov ho dělí od zřícení na úplné dno skupiny Západ. Naposledy padli hokejisté Trutnova v úterním duelu na nymburském ledě, kde prohráli 2:4.

 V zatím žádném z ligových utkání nedalo mužstvo ze severovýchodu Čech víc než dva góly a je v tomto ohledu nejhorší v celé soutěži. Paradoxně právě  útočných řadách „Draků“ však naleznou všímaví fandové několik jmen, která znají z nedávné druholigové minulosti, ať už se jedná o Jakuba Luštince, Jiřího Šimoníčka, Petra Chytráčka nebo Ondřeje Březinu. Ve výraznější střelecké příspěvky těchto opor doufá na trutnovské lavičce trenérské duo, které tvoří dvě ikony východočeského hokeje Jiří Malinský a Radovan Biegl. Oba exligisté dokonce figurují na oficiální soupisce týmu, spolu se Stanislavem Procházkou a sparťanským kanonýrem Jiřím Zelenkou ovšem patří spíše k „pohrobkům“ nedávné hokejové éry u řeky Úpy.

 Táborští se v minulých dnech připravovali na náročný program příštích dnů. Jen tři dny po Trutnovu je čeká ještě přetěžký duel na Kobře, v sobotu pak hostí soupeře z Nymburka. Navzdory tomu jsou si dobře vědomi, že jakkoliv je současný pohled na výsledky Trutnova truchlivý, nedostanou od soupeře vůbec nic zadarmo. Cesta k úspěchu povede jen přes maximální úsilí a stoprocentní přístup.

 Najdou hráči od Jordánu tu správnou stezku k vítězství, kterému dosavadní vývoj soutěže přisoudil ožehavou visačku „povinné“?       

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality