Ufff! Spravedlnost s Táborskými rozverně laškovala, ale nakonec se na ně usmála

17.10.2018 17:37, autor: Pavel Šácha

Diváci, kteří ve středu zavítali na duel táborského týmu s Pelhřimovem, rozhodně nemuseli litovat. Užili si souboj nečekaných situací, rušných momentů i výsledkových zvratů, který navíc náležitě prověřil pevnost jejich nervové soustavy. Pro většinu z nich se stalo odměnou vydřené vítězství domácí družiny, která opět ukázala, že se umí se svízelnou situací náležitě porvat.

Ufff! Spravedlnost s Táborskými rozverně laškovala, ale nakonec se na ně usmála

HC Tábor - L. Medvědi Pelhřimov

6:5 (2:3, 0:1, 4:1)

Středa, 17.10.2018 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 4. Blažek (Heřman, Havran), 12. Březina (Hrala), 44. Točík (Hajič, Březina), 45. Prášek, 52. Matušík (Černý), 59. Točík (Zayml, Březina) - 7. Marek Hadrava (Heinrich), 18. Heinrich (F. Kasalý, Pospíchal), 18. Mejzlík (Martin Hadrava), 24. Kadlec (Vysloužil), 47. D. Kasalý (Kohút, Kadlec).

Rozhodčí: Šperl - Žídek, Šimánek.   Vyloučení: 2:3   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 31:25   Diváci: 1437

HC TÁBOR: Dudáček (21. Novák) - Havran, Duben, Černý, Hajič, Pechánek, Dvořák - Blažek, Matušík, Heřman - Březina, Zayml, Hrala - Prášek, Kadilák, Točík, Škrdleta.

L. MEDVĚDI PELHŘIMOV: Holata - Vrátný, Kohút, Port, Rašín, Pospíchal, Slabý, D. Kasalý - F. Kasalý, Marek Hadrava, Martin Hadrava, Vysloužil, Votápek, Kadlec, Heinrich, Kaminski, Mejzlík, Oščádal, Siřiště.


Táborské mužstvo se muselo vypořádat s absencemi studentů Tesaře, Raitermana a Kalaše, ale jeho odhodlání potvrdit výhru z David servisu to nikterak neoslabilo.

Domácí trenéři naordinovali svým svěřencům aktivní a nátlakovou hru, což bylo od úvodních minut viditelné. Po čtyřech minutách hry se to odrazilo i do skóre. Rychlou kombinaci po ose Havran, Heřman, Blažek přetavil posledně jmenovaný ve vedoucí gól a v hledišti bylo veselo - 1:0. Optimismus táborských hráčů vzal ale brzy za své. V polovině 7. minuty táborští nedůsledně hlídali své brankoviště a Marek Hadrava toho využil k vyrovnávající trefě - 1:1. Od té chvíle domácí tým přece jen slevil na aktivitě a Pelhřimovští srovnali krok. Ve druhé polovině úvodní části se výsledkový kotrmelec ještě jednou opakoval. Na konci 12. minuty Hrala prodral až do zakončení; Holatu sice nepřekonal, ale v pádu pohotově posunul puk na hůl Březiny, a ten už si se zakončením věděl rady - 2:1. Také tentokrát ale vystřídalo radost kohoutů z vedoucí branky zklamání, a to hned tuplované. V čase 17:13 otevřelo špatné domácí střídání cestu k zakončení Heinrichovi a na jeho střelu z kruhu Dudáček nedosáhl - 2:2. O pětatřicet vteřin později zmrazil táborskou střídačku i diváky v ochozech Mejzlík, který tváří v tvář Dudáčkovi vykouzlil povedený blafák a poslal Lední Medvědy poprvé do vedení - 2:3.

Do druhé třetiny nastoupil Tábor s Michalem Novákem v brance a touhou po brzkém vyrovnání. Hned po minutě hry dostali Jihočeši soupeře pod obrovský tlak a kotouč skutečně dopravili za brankovou čáru, sudí Šperl ale viděl, že se tak stalo kopnutím nohou a gól neuznal. Jen o několik desítek vteřin později prožili Táborští další ledový šok. Zcela nevinná situace v obranném pásmu vyústila v nešťastný odraz kotouče od Blažkovy brusle na hůl Vysloužila, který promptně vyzval k zakončení do prázdné branky spoluhráče Kadlece - 2:4. Tento nelichotivý výsledek rozhodně nezobrazoval reálný průběh třetiny. Domácí hokejisté vyslali směrem na pelhřimovskou klec 23 střel,ale hned 15 z nich skončilo buď ve výstroji obětavě a konsolidovaně bránících hostů, anebo v prostoru mimo Holatovu branku.

Navzdory krutému vývoji utkání nabádali domácí trenéři své hráče k trpělivosti a časté střelbě. A obě tyto věci jim nakonec dopomohly k úspěchu, který se jim souhrou řady nešťastných momentů vzdaloval. Příznivý směr udal průběhu třetí části Točík, jenž vystřelil ze zdánlivě nevýhodné pozice od mantinelu a Holata zaregistroval puk až v době, kdy zahýbal sítí za jeho zády - 3:4. jen o minutu a půl později vybuchly ochozy s výjimkou ostrůvku pelhřimovských fanoušků nadšením znovu, to když se za zády hostujících obránců ocitl Prášek a navzdory časové nepohodě stihl procedit puk mezi betony brankáře Holaty - 4:4. V tu chvíli byl táborský celek na koni a diváci ho hnali k dokonání obratu. Osud zápasu měl ale pro domácí hokejisty přichystanou ještě jednu krajně nepříjemnou zápletku. V čase 46:09 se hosté dostali do bezprostřední blízkosti Novákovy svatyně a domácí forvard Blažek ve snaze dostat puk do bezpečí přizvedl poskakující touš nad beton vlastního brankáře. Gól byl připsán kapitánovi hostů D. Kasalému - 4:5. O dvě minuty později udeřila nepřízeň osudu domácí hráče naposledy, to když po Matušíkově úniku a blafáku celýstadion už už jásal, ale Holata čarodějnickým zákrokem na brankové čáře většinu přítomných zklamal. Právě v tu chvíli jakoby se ale spravedlnost nad táborskými bojovníky přece jen slitovala. Na začátku 51. minuty hráli kohouti přesilovku a Matušík se nádhernou dělovkou do pravého horního rohu pelhřimovské branky vykoupil za předchozí nevyužitou příležitost - 5:5. V době, kdy už oba tábory zvolna pustily do svých myslí slovíčko prodloužení, přišlo rozuzlení celého zápasu. A ve vší úctě k výkonu Ledních Medvědů je nutné podotknout, že zasloužené. V čase 58:09 adresoval Zayml šikovnou střílenou přihrávku do brankoviště a Točík byl dostatečně rychlý a důrazný na to, aby zajistil Táboru nesmírně cennou tříbodovou výslužku - 6:5.

Hodnocení trenéra

Arpád Györi, HC Tábor: "Chtěli jsme doma už od začátku soupeře zlomit útočnou hrou, což se nám i poměrně dařilo a dostali jsme se do vedení. Pak jsme bohužel dostali dva znovu dost smolné góly a spolu s tradičně nevýraznou střeleckou potencí to náš výkon negovalo. To samé platí pro druhou třetinu, kdy jsme hned na začátku hodně nešťastně inkasovali čtvrtý gól. Pelhřimov jsme pak výrazně přestříleli, ale většina střel byla buď zblokovaná obětavě hrajícím soupeřem, anebo mířila mimo. Přesto jsme si šance vytvořili a mohli výsledek otočit už v té druhé části. Těší nás, že se v poslední třetině stejně jako v sobotu ukázala vnitřní síla mužstva a nezlomil ho ani další hodně smolný gól na 4:5. Takové vítězství je možná cennější než jasná výhra; ukázalo se, že je na čem stavět, i když musíme na hodně věcech dál pracovat. Kluci šli každopádně za svým a musím jim poděkovat."

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality