Ufff, to byla bitva! Nervydrásající duel rozjásal táborské barvy, Kohouti v sérii vedou

11.03.2015 22:13, autor: Pavel Šácha

Tábor vede ve čtvrtfinálové sérii se Žďárem nad Sázavou 1:0 na zápasy. Za tímto prostým sdělením se skrývá šedesát minut úporné hokejové bitvy, která nabídla mohutné výsledkové vlnobití. Na jeho vrcholu se nakonec ocitlo domácí mužstvo.

Ufff, to byla bitva! Nervydrásající duel rozjásal táborské barvy, Kohouti v sérii vedou

HC Tábor - Žďár nad Sázavou

5:4 (2:1, 0:2,3:1 )

Středa, 11.3.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 1. Matušík (Havran, Kellner), 17. Mařík (Matušík, Kanov), 41. Dvořák (Heršálek, Matušík), 54. Blažek, 59. Seidl (Kellner) - 18. Kaňka (Padělek, Staněk), 24. Kaňka (Krupka, Štěpánek), 29. Štěpánek (Beneš), 49. Krupka (Kaňka, Beneš).

Rozhodčí: Battěk - Laczko, Štětina.   Vyloučení: 9:8 - navíc Krupka (Žďár) 10 minut a OK za nesportovní chování.   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 2:0, 2:3, 3:3, 3:4, 5:4   Diváci: 1469

HC TÁBOR: Panec (Klestil) - Černý, Havran, Kanov, Hájek, Heršálek, Dvořák - Kellner, Boháč (41. Pechánek), Seidl - Krätzer, Matušík, Mařík - Zayml (24. Blažek), Kolomý, Březina.

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU: Sláma (Peška) - Staněk, Beneš, Pleva, Pilný, Smejkal, Kolda, Vítek - Krupka, Kaňka, Štěpánek - Plachý, Kunstmüller, Padělek - Vítek, Gregar, Bureš, Zídek.

I. třetina

Lepší vstup do utkání si snad táborští hráči ani nemohli přát. Už po první buly v obranném pásmu si naskočil za záda hostujících obránců Matušík, kterého našla přesná přihrávka Havrana. Následoval blafák a žďárský gólman Sláma už po šestadvaceti vteřinách hry kapituloval – 1:0. V dalším průběhu úvodní části hry ovšem Plameny od Sázavy jasně ukazovaly, jak silným a nebezpečným protivníkem budou. Už po šesti minutách zakončoval Padělek hostující výpad dva na jednoho těsně mimo. Od 8. minuty se hrálo téměř trvale v nestandardním počtu hráčů. První přesilovku si zahráli Kohouti, ale výraznější nebezpečí pro Slámovu klec to nepředstavovalo. To na druhé straně museli domácí hokejisté vyvinout podstatně výraznější úsilí, aby přečkali nápor soupeře bez úhony. Ve 14. minutě se v oslabení narodil výpad táborského kapitána Matušíka a mnoho nescházelo k tomu, aby skončil gólem. V polovině 17. minuty vytryskl mohutný pramen domácí radosti. Ještě v obranném pásmu posunul Matušík kotouč na Maříka; ten nastartoval svůj turbomotor, udělal z hostujícího obránce statistu a Sláma lovil puk podruhé ze své sítě – 2:0. Dobře hrající soupeř se ovšem ještě před první sirénou dostal zpět do hry. V jeho přesilovce vykouzlila krásnou akci dvojice Padělek – Kaňka a druhý jmenovaný si před Pancem počínal s neochvějnou rutinou – 2:1.

II. třetina

 Domácí celek na začátku pohrdl přesilovou hrou, a to jakoby předznamenalo další vývoj třetiny. Na začátku 24. minuty zatáhl kotouč do třetiny obrovitý žďárský forvard Štěpánek, ke střele se dostal volný Kaňka, a byť napoprvé neuspěl, při dorážce do odkryté branky už měl podstatně snadnější úkol – 2:2. V úvodu 29. minuty se hosté dostali na dvě přihrávky do útočného pásma a Štěpánkova přesná střela zpoza obránce jim přinesla zasloužené vedení – 2:3. Další možnosti k navýšení skóre se před Žďárskými otevřely při dvou přesilových hrách, ale tentokrát už zůstala Pancova branka nedobyta. Táborský soubor se ujal herních otěží v podstatě až v závěrečné pětiminutovce. Bezprostředně po návratu z trestné lavice se prodral do šance Kellner a Slámovi přispěchalo na pomoc i potřebné štěstí. V poslední minutě rozvířila vzduch před žďárskou klecí třetí formace, a přestože slibná příležitost Blažka vyrovnáním  neskončila, narodila se alespoň přesilová hra.

III. třetina

 Závěrečná dvacetiminutovka nabídla zhruba čtrnácti stovkám fanoušků v ochozech nervydrásající partii, ve které se nálady v obou táborech střídaly jako mraky a slunce na dubnové obloze. Pro táborské barvy začala fantasticky – už po třiceti vteřinách vypálil v přesilovce Heršálek, Dvořák tečoval jeho střelu do spojnice tyčí a ještě stihl bekhendem usměrnit kotouč do sítě – 3:3. O dvě minuty později se Plameny na chvíli vymanily z domácího tlaku a horko bylo i před Pancem, ale ten závar před svou klecí přestál bez úhony. Ve 45. minutě se Jihočechům otevřela dokořán cesta k vedoucí brance, když se na pětatřicet vteřin ocitli ve dvojnásobné početní převaze. Z ní rekrutovala tutovka Maříka, kterému ovšem tváří v tvář Slámovi střela nesedla a puk zůstal ve výstroji hostujícího gólmana, Ani ve zbytku přesilovky před žďárskou svatyní neuhodilo. A brzy poté se dostavil krutý trest. Při vyloučení Pechánka sehráli elitní útočníci výhodnou situaci skvěle a díky Krupkovi slavili už po osmi vteřinách se skupinou svých příznivců opětovné vedení – 3:4. Pro zaskočený táborský celek začal v tu chvíli plynout čas kosmickou rychlostí.V 55. minutě zahřmělo na stadionu znovu, a tentokrát na té správné straně. Domácí mladík Blažek si vybruslil na osu hřiště, odhodlal se ke střele zpoza obránce a Sláma se pokoušel zkrotit puk marně – 4:4. V závěrečných minutách rozburácelo hlediště několik výroků rozhodčího Battěka, ovšem zdaleka ne tolik, jak situace ze závěru 59. minuty. V čase 58:57 se v rohu žďárského obranného pásma uvolnil Kellner a poslal prudký kotouč před branku, kde tušil přítomnost svého spoluhráče Seidla. A ten tam skutečně byl, proto se od něj mohl puk odrazit za Slámova záda - 5:4. Hráči z Bouchalek okamžitě mohutně protestovali, ale jediné, co si z této diskuze odnesli, byl trest do konce utkání pro útočníka Krupku. V poslední minutě se hokejisté od Sázavy stihli nastěhovat do útočného pásma a zkoušeli to v šesti. V jednom případě kotouč prosvištěl brankovištěm, ale pouze zaduněl o mantinel v rohu hřiště. Je dobojováno, táborský stadion jásá a domácí družina si v pátek poveze do hájemství soupeře vedení 1:0 v sérii.             

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality