Útočník Tomáš Andres: "Na prvním místě jsme zaslouženě a užíváme si to“

11.10.2017 22:15, autor: Pavel Šácha

Přišel, viděl… a zatím vítězí. Útočník Tomáš Andres se k táborskému týmu připojil těsně před startem nového druholigového ročníku a okamžitě se zařadil k jeho ústředním oporám. Jednoznačným důkazem jsou i jeho dva góly v sobotním šlágru na ledě Žďáru nad Sázavou.

Útočník Tomáš Andres: "Na prvním místě jsme zaslouženě a užíváme si to“


Šikovný jednadvacetiletý forvard má za sebou úspěšné angažmá v pražské Slavii, kde okusil extraligu i druhou nejvyšší soutěž. Tu si zahrál i v barvách mateřského Ústí nad Labem, odkud se vydal na pozoruhodnou zkušenou do finského týmu KeuPa HT.
 Zahraničí láká Tomáš Andrese i nadále, ale čekání na zajímavou štaci se přehouplo přes start nové sezony. V současné době si tak s chutí užívá působení na jihu Čech. „Nechtěl jsem jen tak ležet na gauči a čekat, co bude,“ poznamenal s úsměvem k příchodu do táborské druholigové kabiny.       

Do Tábora jste přišel těsně před sezonou. Jakými cestičkami se vaše cesta ze severu na jih ubírala?
 „Čekal jsem na nějakou vhodnou nabídku a preferoval jsem zahraničí. Třikrát v týdnu jsem trénoval s druholigovým Děčínem, ale samozřejmě bylo potřeba, abych co možná na nejvyšší úrovni hrál zápasy. Nechtěl jsem prostě jen tak ležet na gauči a čekat, co bude. Volal jsem si s Davidem Novákem, a díky tomu postupně došlo ke kontaktu s Táborem. Spojili jsme se s trenéry, domluvili se na dalších věcech a teď jsem tady. K mému rozhodnutí přispělo i to, že je tady Radek Prokeš, se kterým jsem hrál v reprezentaci a sedli jsme si. Bylo fajn tuhle spolupráci oživit.“

Byl jste zvyklý na působení ve vyšších soutěžích a máte za sebou angažmá ve Finsku. Věděl jste, co vás s táborským týmem ve třetí nejvyšší tuzemské lize čeká?
 „Rozhodně jsem šel do Tábora s pokorou. Nejen od Davida, ale i z jiných míst jsem o mužstvu věděl, že hraje už několik let na špičce soutěže. Navíc musím říct, že se ve skupině Střed hraje opravdu kvalitní hokej, který bych rozhodně nezatracoval. Jsem rád, že jsem se tak rozhodl a můžu tady být.“

Mužstvu vyšel start do soutěže na výbornou a po sedmi kolech se probojoval do čela tabulky, což je jistě příjemné a povzbudivé. Souhlasíte?
 „Je to tak a užíváme si to. Zatím jsme prohráli jenom se silným Havlíčkovým Brodem. V tom zápase jsme navíc postrádali dva klíčové obránce, což dělá hodně. Jinak jsme ve všech dalších zápasech zvítězili a na prvním místě jsme proto zaslouženě. Mužstvo šlape, kabina je v pohodě… Myslím si, že takhle nějak má správný tým fungovat.“

Na výsluní tabulky jste se dostali sobotní výhrou 4:2 ve Žďáru nad Sázavou. Vy sám jste k ní přispěl dvěma góly. Jaký to byl podle vás zápas?
 „Žďár má velké a silné hráče, takže jsme věděli, že bude hrát hodně agresivní a nepříjemný hokej. To se potvrdilo, ale nakonec jsme soupeře přehráli svou hokejovostí, a samozřejmě i díky výbornému výkonu brankáře. Navíc jsme si na ledě plnili pokyny trenérů. Podle mne to bylo naprosto zasloužené vítězství.“

Před sebou máte dva domácí zápasy s Kolínem a Nymburkem, tedy se soupeři, kteří zatím obývají spodní polovinu tabulky. Bude to pro vás v něčem odlišné?
 „Na tabulku se nesmíme v žádném případě koukat. O tom jsme se jasně přesvědčili třeba v utkání s David Servisem a podobné to bylo i proti Klatovům. Musíme se soustředit sami na sebe a připravit se na ty zápasy úplně stejně poctivě jako na Havlíčkův Brod nebo Žďár nad Sázavou. Doufám, že nám zase pomůžou diváci. Chtěl bych jim touto cestou poděkovat, protože jsou skvělí. Na zápasy tady chodí víc lidí než třeba v Edenu na Slavii nebo na jiných stadionech WSM ligy. Je vidět, že mají hokej rádi, a my se budeme snažit, abychom se jim odměnili co nejlepšími výkony.“

       

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality