Úžasná kořist! Lovci od Jordánu se uštknutí silné Kobry vyhnuli a slaví vítězství

21.01.2015 22:11, autor: Pavel Šácha

Na táborském zimním stadionu vytryskl ve středu večer mohutný gejzír hokejové radosti. Domácí druholigové vojsko donutilo ke kapitulaci zatím neohroženou mocnost z pražského Braníku a s téměř patnácti stovkami diváků v zádech mohlo slavit nesmírně cenné vítězství.

Úžasná kořist! Lovci od Jordánu se uštknutí silné Kobry vyhnuli a slaví vítězství

HC Tábor - HC Kobra Praha

4:2 (2:1, 2:1, 0:0)

Středa, 21.1.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 2. Kanov (Krätzer), 20. Boháč (Dvořák, Ferebauer), 32. Krätzer (Březina, Matušík), 38. Blažek (Dvořák, Boháč) - 3. Cafourek (Kocman), 30. Evan (Slanina).

Rozhodčí: Hornáček - Špringl st., Špringl ml.   Vyloučení: 9:8 navíc TS Šteiner (KOB) - neproměnil Krätzer   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2   Střely: 26:27   Diváci: 1482

HC TÁBOR: Panec (Klestil) - Havran, Černý, Kanov, Hlaveš, Heršálek, Dvořák - Kellner, Mrkvička (41. Zayml), Kolomý - Krätzer, Matušík, Březina - Ferebauer, Boháč, Blažek.

HC KOBRA PRAHA: Bílek (Zapletal) - Evan, Šteiner, Švaříček, Ton, Cafourek, Verbík - Čurda, Kučera, Pohl, Půlpán, Slanina, Novák, Borovanský, Kocman, Strnad, Malý, Kalla.

Duel čtvrtého týmu tabulky s jejím vládcem přilákal ve středu večer do ochozů parádní návštěvu (oficiálně 1482 diváků). Svého rozhodnutí strávit všední lednový večer ve společnosti druholigového hokeje nakonec fanoušci táborských barev určitě nelitovali.

I. třetina

Začátek střetnutí se jako vejce vejci podobal týden starému utkání s Jabloncem. V něm se domácí obránce Kanov trefil do soupeřovy klece už po dvaapadesáti vteřinách hry. Tentokrát se mírně opozdil, ale stálo to za to…! V čase 1:13 se na kruhu opřel do nezištné přihrávky navrátilce Krätzera a nádhernou ranou nedal brankáři Bílkovi ani tu nejmenší šanci zasáhnout – 1:0. Dál už to naštěstí bylo úplně jiné utkání. Nepohlednou partii s Vlky vystřídal nemilosrdný a divácky velmi atraktivní souboj. Pražané v něm každým svým počinem na ledě ukazovali, proč kralují pořadí soutěže, Táborští zase viditelně toužili zahnat mračna po dvou nevýrazných výkonech v řadě za sebou.

Jen minutu po úvodní trefě střetnutí se tváří v tvář domácímu gólmanovi Pancovi ocitl Půlpán, ale neuspěl. Hned po následné buly ovšem střídačka hostů přece jen vybuchla nadšením, to když Cafourkova střela od modré nečekaně změnila směr a zapadla k pravé tyči táborské klece – 1:1.

 V polovině 6. minuty rozburácel ochozy výpad Matušíka s Březinou, jenž se ocitl sám před odkrytou hostující brankou, ale přihrávku svého spoluhráče minul. V následujících minutách se oba soupeři vystřídali v početní převaze, ani jeden z nich ji ovšem ke změně skóre nevyužil. V 8. minutě se při oslabení svého týmu prodral do úniku exkladenský forvard Čurda, ale Panec mu k nadšení diváků pokazil radost.

 Závěr úvodního dějství odehráli domácí hokejisté fantasticky. Při jejich další přesilovce měl gól na hokejce Matušík, ale prováhal správný okamžik k zakončení. Mohutný nápor Kohoutů ovšem pokračoval a z dalšího závaru už se vyloupla zasloužená odměna v podobě pohotové gólové dorážky Boháče2:1.

II. třetina

První polovina prostředního dějství se odehrála pod taktovkou hostů. Na svědomí to měla především série několika domácích vyloučení, která dokonce poslala Tábor na více než minutu do tří. Hráči Kobry si v početní převaze počínali brilantně a někooikrtá rozpoutali v táborském pásmu hotové peklo, domácí bojovníci v čele s Pancem ovšem horké chvíle přečkali. V případě tutovky Kučery, jenž minul zcela odkrytou klec, jim přišlo na pomoc i potřebné štěstí. O to víc je musel mrzet moment z úvodu 30. minuty. Už při plném počtu hráčů nahodil hostující obránce Evan kotouč směrem na Pance, pro něhož se stal na osudný moment neviditelným a zastavil se až o síť jeho branky – 2:2.

 S nástupem druhé poloviny utkání přišly na řadu chvíle táborského rekonvalescenta Krätzera. Ve 31. minutě prosvištěl až před Bílka, při zakončení byl faulován a sudí Hornáček bez váhání nařídil trestné střílení. Jeho exekuce se nejlepšímu domácímu střelci nepovedla; v tu chvíli ale netušil, že si jen o pár desítek vteřin později spraví náladu. V čase 31:25 ho po usilovné dřině celé formace našla před brankou krásná přihrávka mladíčka Březiny a Táborští potřetí odskočili Pražanům na rozdíl jedné branky - 3:2. Rychlou odpověď na vedení domácího mužstva hledala Kobra navzdory dalším nebezpečným výpadům marně. Místo toho ji pouhou minutu před koncem druhé třetiny postihla další, a tentokrát už klíčová nepříjemnost. Zkušený táborský centr Boháč vybídl svou přihrávkou ke střele Blažka a benjamínek domácí sestavy obstaral další nádherný okamžik zápasu – jeho „jedovka“ se odrazila od tyče do zad nešťastného gólmana Bílka a neomylně nabrala gólový směr – 4:2.

III. třetina

Závěrečnou dvacetiminutovku měli domácí hokejisté rozehrát v početní převaze, porada v šatně se však příliš protáhla a ještě před zahájením hry vyfasovali dvouminutový trest. Hned na úvod této periody se zjevil ve vyložené pozici Krätzer, puk ale tentokrát našel azyl v Bílkově lapačce. S přibývajícím časem na ledě přece jen ubylo temperamentu. Reprezentanti hlavního města mírně slevili na pohybu, domácí celek se zase snažil vměstnat do hry co nejvíce jednoduchosti. Rozhodčí navíc rozdali v krátkých intervalech dalších šest dvouminutových trestů. První z nich postihlo domácí a Kobra při přesilové hře několikrát zahrozila, Panec ovšem vyšperkoval své výborné zápasové vystoupení dalšími úspěšnými zákroky.

Další vyloučení už padla na stranu hostů a před Kohouty se otevřela i více než minutová přesilovka pěti proti třem. Tu sice nesehráli podle představ trenérů, alespoň však odkrojili další významnou porci času. Když se pak v závěru příkladně ubránili další početní výhodě soupeře, bylo o jejich nesmírně hodnotném úspěchu definitivně rozhodnuto.

Hodnocení trenéra

Tomáš MATUŠÍK: „Jsme samozřejmě šťastní, že jsme tak těžký zápas takhle výborně zvládli. Soupeř hrál super hokej, a když se dostal k nám do třetiny, byl strašně nebezpečný. Navíc má hodně silné a kvalitní beky. Naše mužstvo ale odvedlo špičkový týmový výkon a hrálo nesmírně obětavě. Výrazně nám pomohl návrat Jakuba Krätzera a skvěle zachytal Michael Panec. Ukázalo se, že pokud se jde úspěchu poctivě naproti, tak nám ho může hokejový Pánbůh dát. V Trutnově to tak nebylo a prohráli jsme, tentokrát kluci makali nadoraz a můžeme se radovat.“

                

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality