V Brně se Táboru nedařilo

18.04.2013 12:00, autor: Jiří Jelínek

Reportáž

Domácí Technika začala utkání velice aktivně a vynutila si dvě přesilové hry. Kohouti však dobře bránili a Brněnské do větší příležitosti nepustili. Až po oslabení chybovali na modré táborští obránci a za jejich zády byl osamocený Odehnal, proti němu předvedl jeden ze svých skvělých zákroků Tomáš Klestil. I další šance měla Technika. Zblokovaná střela se odrazila k Brzobohatému, ale ten nedokázal skákavý puk dopravit do odkryté klece. Další šance byla obdobná, ale Látalovi sebral z hole vyrovnání Tomáš Klestil. Vzápětí Tábor špatně střídal a sám na Klestila se řítil Rajnoha. Udělal backhandový blafák a naštěstí pro Táboráky přestřelil. V poslední minutě úvodní periody měl šanci i Tábor. Sám uháněl Patrik Zayml, ale byl zahákován. Rozhodčí se však rozhodl nevylučovat. Technika byla v první části jednoznačně lepším týmem. Kohoutům dělal velké problémy pohyb Brňanů, úzké kluziště a vlastní nedůraz.

Druhou část hry začínal Tábor v přesilovce a vytvořil si jednu stoprocentní příležitost. V přečíslení tři na dva dával přihrávku před prázdnou branku Zayml Pechánkovi, ten ale těsně minul domácí svatyni. Následovala další přesilovka Tábora, ve které se však radovala Technika. Po chybě na modré ujel Brzobohatý a procedil puk mezi brankářovými betony – 1:0. O dvě minuty později bylo s kohouty ještě hůře. Špatného odrazu v táborské třetině dokázal využít Odehnal, jenž dostal přihrávku před prázdnou klec od Šedého – 2:0. Ve zbytku třetiny byla Technika aktivnější, největší příležitost měl Bělohlávek, ten se zjevil sám před Klestilem, který jeho střelu dokázal vyrazit a puk se projel po horní tyčce.

Hned v úvodu poslední periody nastřelil brněnský Rajnoha tyč, když střílel přes obránce. Vzápětí měl šanci Mrkvička, jeho střelu po přihrávce však dokázal zastavit domácí Novák rychlým přesunem. Následovaly dvě přesilovky Brna, ale jedinou šanci měl Štindl, jenž si sjel od modré mezi kruhy a těsně minul Klestilovu klec. Po ubráněných početních nevýhodách měl příležitost znovu Mrkvička, jeho dobrá střela z mezikruží byla ke smutku táborských fanoušků ztečovaná nad branku. Brno mělo i další přesilovku, ale bylo znát, že oběma celkům již docházejí síly. Jedna z posledních akcí přišla v 16. minutě. Nahození z rohu kluziště tečoval Benýšek mimo branku. Jako blesk z čistého nebe pak přišla třetí branka domácích. Odražený puk od zadního mantinelu trefil domácího hráče ležícího na ledě před táborskou klecí do hokejky a odrazil se do branky – 3:0. V posledních dvou minutách měl Tábor výhodu přesilové hry, ale i přes snahu vstřelit alespoň čestnou branku, neuspěl. 

Ohlasy z táborské kabiny

Asistent trenéra Radek Jindra

"První třetina byla z naší strany hodně špatná, všude jsme byli o dva kroky pozadu a hodně nás podržel Tomáš Klestil. Ve druhé jsme se začali dostávat trochu do hry, ale srazily nás dva slepené góly, jeden dokonce ve vlastní přesilovce. I ve třetí třetině tam byly nějaké šance, bohužel jsme měli i trochu smůlu v koncovce. Nicméně domácí zvítězili zaslouženě, těch brankových příležitostí měli daleko víc. Na nás už trošku doléhá únava, jsme jedni z mála v Evropě, kde se ještě hraje. Kluci mají za sebou už více než padesát zápasů, to je na hráče, kteří ještě pracují něco neuvěřitelného. Mají můj obdiv."

 

 

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality