V Táboře se nadělovalo všem, i Milevsku

20.12.2012 19:29, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - HC Milevsko 2010

10:1 (5:0, 1:0, 4:1)

Středa, 19.12.2012 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 1. Nedorost (Mrkvička), 5. Hájek (Trieb), 11. Hájek (Kolomý, Matušík), 14. Kellner (Mrkvička), 20. Heršálek (Matušík, Černý), 30. Kellner (Šulčík), 47. Matušík (Kolomý, Škulina), 50. Hájek (Matušík), 50. Heršálek (Heřmánek), 59. Šulčík - 56. Somerauer (Nikodém)

Rozhodčí: Pokorný - Měkýš, Pospíšil   Vyloučení: 4:6 navíc 10 min NESP Matušík (TA), Urbanec (MI)   Využití: 3:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 9:0, 9:1, 10:1   Diváci: 1835

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Trieb, Heršálek (A), Hlaveš, Černý, Škulina - Nedorost, Mrkvička, Kellner - Hájek, Matušík (C), Kolomý - Šulčík, Pechánek R., Heřmánek - 21. Kratochvíl, 41. Pechánek T.

HC MILEVSKO 2010: Knap (11. Pipek) - Srdínko, Hlinka, Čunát, Jirků, Cifreund - Urbanec, Sumerauer, Kořánek - Król, Paule, Hamerle - Fořt, Nikodém, Volf - Matějka

Souhrn

Včerejší utkání zahájil významný ceremoniál, cenu fair-play si totiž přebíral domácí David Nedorost. A právě tento muž otevřel skóre utkání již v první minutě. Po přihrávce z rohu kluziště byl před Knapem sám a nedal mu šanci – 1:0. Led po této brance zasypalo velké množství plyšáků. I další velkou šanci měli domácí, Matušík našel před odkrytou brankou Hájka, ten však nedokázal zakončit. O několik chvil později se však domácí střelec dočkal. V přesilové hře střílel od modré čáry Trieb a Hájek šikovně tečoval – 2:0. Domácí v utkání jasně dominovali a vytvářeli si velké množství šancí a nezměnila to ani přesilová hra Milevska. Ihned po oslabení totiž šel puk po trase Matušík, Kolomý, Hájek a poslední jmenovaný jej protlačil mezi brankářovými betony – 3:0. Tím vyhnal Knapa z branky a nahradil jej Václav Pipek. Ani ten však dlouho bez inkasované branky nevydržel. Mrkvička zavezl kotouč do útočné třetiny, předal jej Kellnerovi a ten se z puntíku pro vhazování trefil neomylně do horního rohu branky – 4:0. Milevsko mělo další šanci vrátit se do zápasu v přesilové hře, ale opět předvedlo naprostý zmar. A tak těsně před sirénou udeřili domácí. Matušík najel s pukem do třetiny, nechal jej za sebou a Luboš Heršálek se trefil pěkně pod vyrážečku Václava Pipka – 5:0.

Úvod druhé třetiny příliš vzruchu nenabídl. Zajímavější byla jistě první přestávka, ve které byla pro děti z DD Radenín a stacionáře Klíček připravena střelecká soutěž, za kterou byli účastníci oceněni. První vzruch ve druhé třetině přišel až ve 26. minutě, domácí totiž chybovali v rozehrávce a sám před Klestilem byl Somerauer. Domácí brankář si na něj však dobře počkal. To bylo opět na delší dobu vše. Až v polovině zápasu překvapil brankáře hostí Kellner vyjetím z rohu a domácí se radovali pošesté – 6:0. Kohouty jakoby branka znovu nastartovala a přimáčkli Milevsko ke své brance. Další branka ale v druhé třetině nepadla. Neuspěl totiž osamocený milevský Paule, ani táborský Šulčík.

I druhá přestávka přinesla zajímavý program. Domácí totiž nadělili chlapci na invalidním vozíčku skůtr! Tato situace domácí hokejisty opět vybičovala ke skvělému výkonu a Milevsko nebylo šetřeno. První přesilová hra v úvodu třetí třetiny se ještě neujala, ale druhá již ano. Krásnou kombinaci domácích zakončil do prázdné branky Jakub Matušík – 7:0. To byl stý gól táborského celku v letošní sezoně. Během dalších dvou minut se Kohouti trefili ještě dvakrát a výrazně se tak přiblížili vysněné „desítce“. Nejprve v přesilovce dorazil Hájek svou vlastní střelu a zkompletoval tak hattrick – 8:0. A poté si přihrál Heršálek o zadní mantinel a uklidil puk mezi Pipkovy betony – 9:0. Stadion se pak otřásal v základech při skandování „deset“, „deset“. I hokejisté se o desátou branku snažili. Vítr z plachet jim však vzalo oslabení. V něm Táborští sice tlačili soupeře u branky, ale nakonec ujel Somerauer a střelou k tyči pokazil domácímu brankáři čisté konto – 9:1. Ale i kýžená desátá branka nakonec přišla. Zpoza branky vyjel Šulčík a na několikátý pokus protlačil puk přes beton až do branky – 10:1.

Domácí byli v utkání jasně lepším týmem a svému rivalovi nedovolili téměř nic. Dobrým výkonem tak korunovali sváteční večer na táborském zimním stadionu.

Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

V dnešním utkání mělo Milevsko asi velké štěstí, že se házeli plyšáci. Protože jsme se v první třetině vůbec nemohli dostat do tempa a stejně jsme ji vyhráli 5:0. Jedinými černými kaňkami na dnešním zápase jsou pokažená nula Tomáše Klestila a zranění Vojty Mrkvičky. Podle prvních zpráv z vyšetření v kabině by mohlo jít o přetržený postranní vaz v koleni, snad se to nepotvrdí. Dneska jsme moc rádi, že jsme pomohli dětem, které to moc potřebují. Vybrali jsme poměrně dost peněz i mezi kluky. Je čas Vánoc a měli bychom dělat lidem radost. Martin Havran by se měl dát přes vánoce dohromady. Má silně natažené vazy v rameni a to je časovaná bomba. Může se zranit prakticky kdykoliv, po sezoně musí na operaci. Radek Seidl již 26. Prosince začne trénovat. Michal Kakos má vyndané dráty z ramene a po novém roce začne trénovat. Honza Kanov již trénuje, po novém roce by měl začít hrát a Jarda Ošmyk jde po novém roce na vyndání drátů z ramene. Tomáš Černý by měl zůstat i do jarní části sezony, moc o něj stojíme. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality