Ve šlágru krajské ligy se bodová kořist dělila, tučnější porci pro sebe urvali Českobudějovičtí

15.11.2014 22:19, autor: Pavel Šácha

Sobotní šlágr krajské ligy mezi táborským B-mužstvem a David servisem se protáhl až do samostatných nájezdů, které určily za vítěze hostující tým. Domácí soubor může litovat řady neproměněných příležitostí z první třetiny, a především toho, že v poslední dvacetiminutovce ztratil dvoubrankový náskok. Navzdory ztrátě dvou bodů ovšem Táborští ani tentokrát nepřišli úplně zkrátka a s náskokem tří bodů nadále kralují soutěži.

Ve šlágru krajské ligy se bodová kořist dělila, tučnější porci pro sebe urvali Českobudějovičtí

HC Tábor B - HC David servis ČB

2:3sn (1:0, 1:0, 0:2)

Sobota, 15.11.2014 17:00 - Muži B

 

Branky a nahrávky: 3. Heršálek (Trieb, Hubáček), 40. Hubáček - 42. Tupý, 53. Vomela (Cikán).

  Vyloučení: 0:0   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0  

HC TÁBOR B: Šelepa – Trieb, Samec, Škulina, Hošek, Adamec, Ošmyk, Pospíšil, Karpíšek – Heršálek, Rižák, Hubáček, Drda, Prštický, Žižka, Kratochvíl, Hájek, Heřmánek, Jankovský.

První třetina se ocitla pod výraznou nadvládou táborského mužstva. Nejenže se už ve 3. minutě dostalo do vedení zásluhou Heršálka, ale i v dalších minutách byl hostující gólman Vojta v neustálé permanenci. Domácí hráči ovšem svedli marný boj s koncovkou a k jejich obrovské škodě zůstal v platnosti „pouze“ jednobrankový náskok.

 Prostřední dějství otevřela střela českobudějovického obránce Vomely do konstrukce Šelepovy klece. Rušných momentů před brankou David servisu ubylo, ale ani na druhé straně se toho příliš neudálo. Pak ale přišel moment, který vyvolal hodně diskuzí. Táborský bek Ošmyk se ocitl sám před Vojtou a po vydařeném blafáku nasměroval puk do odkryté branky. Do cesty se mu ovšem postavila hokejka českobudějovického hráče a rozhodčí rozpažil na znamení, že kotouč nepřešel brankovou čáru, ačkoliv diváci na tribuně slavili podle nich regulérní gól. Navýšení skóre se nakonec fandové táborského týmu přesto dočkali, a to jen necelou minutu před druhou sirénou. Hubáček nasměroval vlastní odraženou střelu z nulového úhlu směrem na branku a tento kousek se mu vyplatil – 2:0.

 Závěrečná dvacetiminutovka začala pro domácí hokejisty přesně tak, jak nechtěli. Už po necelých dvou minutách vystřelil od modré hostující Tupý a jeho pokus zapadl k levé tyči – 2:1. Hráči David servisu po kontaktním gólu viditelně ožili, naopak Táborští už ze svého pohybu přece jen slevili. Z tohoto obrazu hry se nakonec zrodil vyrovnávající zásah hostů; nahození obránce Vomely se Šelepovi ztratilo v klubku hráčů a zastavila ho až síť – 2:2.

 Ve zbytku zápasu už ani jeden ze soupeřů se stavem zápasu nezahýbal a na řadu přišly samostatné nájezdy, po kterých se zakutálel druhý bod do šatny českobudějovické družiny. Postaral se o to obránce Vomela, zatímco jeho spoluhráči Chaloupka se Pulčíkem ani táborští exekutoři Hájek, Heřmánek a Žižka neuspěli.         

 Václav Svatoš, trenér HC Tábor B: „Zápas rozhodly především neproměněné gólové příležitosti na naší straně. V první třetině jsme soupeře poměrně výrazně přehráli a vytvořili jsme si dost šancí na to, abychom vedli podstatně větším rozdílem. Pak už se hra postupně vyrovnávala a byla to taková přetahovaná. Utkání dost výrazně ovlivnil náš neuznaný gól, kdy viděl puk za brankovou čarou celý stadion, ale bohužel ne rozhodčí. Pak jsme sice dali druhý gól v závěru druhé třetiny, ale hosté bohužel dost brzy ve třetí části snížili, a tím se dostali do hry. Nakonec se jim podařilo vyrovnat a nájezdy, to už je o štěstí. Každopádně si kluci zaslouží pochvalu, zápas odmakali a odehráli ho dobře.“

 Už v pondělí nastoupí hokejisté táborského „béčka“ k dalšímu těžkému střetnutí, tentokrát na ledě píseckého rivala.

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality