Ve středu naposledy s Pískem! Králové se v Táboře rozloučí s nepovedenou sezonou

25.02.2020 13:18, autor: Pavel Šácha

Už jen tři zápasy odehrají druholigoví kohouti před zapečetěním základní části soutěže. Hned ten první by však měl v žilách táborských hokejových fanoušků rozproudit pořádně bojovnou krev: už ve středu přijede k Jordánu odvěký rival z Písku. S jistotou poslední sousedské derby v této sezoně začne na táborském ledě v 18 hodin.

Ve středu naposledy s Pískem! Králové se v Táboře rozloučí s nepovedenou sezonou


Vizitka soupeře

V loňském ročníku písečtí hokejisté radostně rozrazili brány play-off, zatímco přechozími úspěchy namlsaný táborský tým živořil u dna tabulky. V aktuální sezoně se všechno vrátilo
do obvyklejších a pro hosty smutně položených kolejí. Soubor trenérů Karla Herra a Václava Šrámka od úvodních kol provázely velké starosti včetně dlouhodobých zranění opor, a tak se stalo, že je už dlouho před koncem dlouhodobé fáze soutěže smířený s předposlední příčkou
a brzkým koncem sezony.

Ze svého stínu nevystoupili Králové od Otavy ani v závěru soutěže, ba naopak. Na jejich konto přibylo devět porážek v řadě při souhrnném skóre 18:45. Zatím poslední, ale nikterak drtivé prohry zinkasovali Písečtí v uplynulém týdnu, a to před zraky hrstky domácích diváků. Ve středu se drželi statečně proti vedoucímu Kolínu (2:5) a v sobotu se až v poslední části hry sklonili před českobudějovickým David servisem (4:7).

V obou těchto zápasech se ukázala nesporná, byť tak trochu osamocená síla první formace Jihočechů. Právě její členové vládnou týmové produktivitě v pořadí Lukáš Bednařík (15 gólů + 31 přihrávek), Daniel Arnošt (20+15) a z Tábora příchozí David Matějka (13+21). Hned za tímto triem figuruje jednoznačně nejpevnější pilíř písecké defenzívy Vladimír Hanus (9+19).
 Do výčtu těch hráčů soupisky IHC, kteří navzdory mizerné sezoně na druholigové scéně obstáli, patří bezesporu také mladý gólman Richard Kříž, jenž sbírá v brankovišti velice cenné zkušenosti.

Dosavadní vzájemná bilance

Naprosto odlišné rozpoložení v táborech obou rivalů se pochopitelně promítlo i do výsledků pěti sezónních derby. Všechna se ocitla v režii táborské party. Na domácím ledě zvítězila 5:1 a 7:4, z Písku si přivezla devět bodů za výhry 6:0, 9:2 a 7:4.

Z táborské šatny

Dosavadní neochvějná nadvláda Tábora nad souboji se sousední královskou družinou ovšem rozhodně není zárukou úspěchu při jejich středečním posledním setkání. Hráči Písku přijedou
k Jordánu zapečetit nevydařený ročník a jistě si budou chtít zpříjemnit pozdější rozlučku dobrým výsledkem. Svůj poslední sezónní duel přesto odehrají bez jakéhokoliv nervového vypětí. Naproti tomu Táborští mají stále proč sbírat body. Ve hře je přímý postup do semifinále skupiny, potažmo co nejvýhodnější pozice pro očekávané vyřazovací boje. V neposlední řadě by jen neradi slevili z kvalitních výsledků i výkonů z posledních domácích vystoupení, kdy přehráli silné týmy Kolína
a Kobry Praha.

Sobotní bojovný duel v Klatovech si v kádru kohoutů nevybral žádnou zdravotní daň a jejich trenéři by tak měli mít ve středu k dispozici všechny strůjce cenné výhry 4:3. V přípravě s týmem je navíc rekonvalescent Jan Trummer a v tomto týdnu se vrátil do tréninku i obránce David Skočovský.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality