Ve svátečně laděném sobotním střetnutí vyzvou táborští hráči Valašské Meziříčí

14.12.2018 23:31, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejoví fandové půjdou na druholigový hokej v tomto kalendářním roce naposledy. Soupeřem domácího týmu budou od 18 hodin Bobři z Valašského Meziříčí. A jak už bylo několikrát avizováno, podle tradice z posledních sedmi let ponese také letošní předvánoční utkání charitativní punc.

Ve svátečně laděném sobotním střetnutí vyzvou táborští hráči Valašské Meziříčí


Vizitka soupeře

Hosté z Valašska vyrukovali do letošní sezony velmi směle a po několika úvodních zápasech obývali horní příčky tabulky. Postupem času se ovšem na východě probudili ambiciózní favorité ze Šumperka a Hodonína a tabulka se vzácně vyrovnala. Aktuálně sídlí svěřenci kouče Jiřího Weintritta na 5. příčce, tedy za hranicí účasti v play-off, ovšem druhý Hodonín dělí od předposledního Nového Jičína pouhých šest bodů a celky na třetím až pátém místě včetně Valašského Meziříčí jsou namačkáni v rozmezí jediného bodu.

Velkou kvalitu vykazuje současná soupiska Bobrů na brankářském postu. Role jedničky se ujal devětadvacetiletý Jiří Slovák, který se vrátil do Valmezu po několika letech strávených v Přerově a Novém Jičíně. Záda mu kryje velezkušený exvsetínský gólman Lukáš Plšek a čtyři starty už si mezi Valachy připsal také Michal Šurý, jenž měl lví podíl na postupu Vsetína do Chance ligy a v současné době je hráčem Přerova.

V zadních řadách v současnosti trápí celek z Valašského Meziříčí nepříjemná marodka. Na ledě doposud čněl nade všemi další hráč ze vsetínské líhně Michal Žák, který stihl posbírat 5 branek a 16 asistencí. V kanadském bodování tak směle stíhá nejproduktivnější členy bobří družiny. Těmi jsou ostřílený pětatřicetiletý forvard Petr Dvořák, jenž zároveň v klubu působí jako manažer (8+17) a jeho spoluhráči z elitní formace Rostislav Vaněk (8+13) a Petr Seidler (9+8).

Pro mužstvo z Valašska je sobotní cesta do Tábora už třetí výpravou na jih Čech. Z těch předchozích se jeho hráči vrátili s prázdnou, když na ně vyzrál David servis (8:6) i Písek (4:2).

Z táborské šatny

Tým od Jordánu si ve středu nedobrovolně vybral zápasové volno, když zakončil svou pouť do Moravských Budějovic už před Jihlavou. Jeho členové tak už o den později nasměrovali svou pozornost k sobotnímu souboji, do kterého vyrukují v originální edici vánočních dresů.

Obléknout by ho měl i nový muž v defenzivních řadách táborského týmu. Dvaadvacetiletý Luboš Adam toho má za sebou dost a dost. Do Tábora přichází z prvoligové Poruby, které před dvěma lety výrazně pomohl vybojovat postup do Chance ligy, a odkud si letos několikrát odskočil vypomoci Orlové. V letech 2014 – 2016 patřil tento odchovanec Slavie Praha ke členům reprezentačních výběrů do 19 a 20 let. Ve druhé lize postupně hájil barvy Sokolova, Šumperku, Poruby a Orlové, vyšší soutěž okusil ve Slavii, a letos také v Porubě. V hokejovém životopisu má Luboš Adam zapsané i zajímavé mládežnické štace ve švédském Färjestadu a v Karlových Varech, jejichž juniorka tehdy hrála mezinárodní MHL.

 Z rozsáhlé marodky táborského souboru se po nemoci stihl vrátit do sestavy pouze útočník Kryštof Hrala. Mimo hru naopak zůstává enkláva dlouhodobě zraněných hráčů. Někteří členové kádru se během víkendu objeví i v barvách B-týmu, který čekají hned dva venkovní zápasy s Radomyšlí (v Písku v sobotu od 14 hodin) a ve Strakonicích (v neděli od 17 hodin).

Blíže o charitativní akci

http://hctabor.com/clanky/taborsky-hokej-bude-i-letos-pred-vanoci-pomahat-blizi-se-osme-charitativni-utkani/?liveMode=1

http://hctabor.com/clanky/pozor-zapojte-se-do-aukce-a-ziskejte-dres-z-originalni-vanocni-edice-hc-tabor/?liveMode=1

   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality