Vybojované tři body na ledě pražské Kobry!

21.10.2012 12:11, autor: Jiří Jelínek

Dvě třetiny se odehrávala na zimním stadionu na pražském Braníku hokejová bitva, až ve třetí třetině získali jasnou převahu Táborští a zaslouženě zvítězili. AKTUALIZOVÁNO!

HC Kobra Praha - HC Tábor

3:5 (1:1, 2:1, 0:3)

Sobota, 20.10.2012 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 12. Paris (Verbík R., Pohl), 22. Kocman (Ton, Jakeš), 28. Slanina (Pohl, Novák) - 13. Nedorost (Heršálek), 24. Havran, 45. Mrkvička (Heršálek), 48. Hlaveš (Šulčík), 53. Mrkvička (Nedorost, Ošmyk)

Rozhodčí: Hornáček - Slavil, Hrubec   Vyloučení: 11:6 navíc 5+KO Pohl (PH), Liška (TA) - HRU, 20min Novák (PH) - NESP   Využití: 2:3   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:5   Střely: 26:44   Diváci: 60

HC KOBRA PRAHA: Krch (53. Malík) - Ton, Bláha, Švaříček, Čtveráček, Verbík J., Verbík R., Fejt, Kocman, Jakeš (A), Strnad, Pohl, Novák, Slanina, Žáček (C), Paris, Bárta (A), Suchan, Koubek

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Heršálek (A), Ošmyk (A), Havran, Liška, Hlaveš, Hošek - Nedorost, Mrkvička, Kellner - Šulčík, Matušík (C), Seidl - Pechánek R., Hájek, Perník - Heřmánek

Reportáž

Již prvních pět minut zápasu předznamenalo jeho celkový průběh, hra se totiž odehrávala spíše ve střední pásmu, popřípadě v rozích kluziště, a některé souboje spíše vypadaly jako zápas řeckořímský, než lední hokej. První slušnou šanci zápasu měli v 6. minutě zápasu hráči Kobry, kotouč se snažili propasírovat z úhlu skrz Klestilovu výstroj, leč marně. O minutu později měli hosté možnost přesilové hry, ve které se v dobré pozici objevil Mrkvička, když domácí špatně vyhazovali, ale trefil pouze betony brankáře Krcha, ani následné dorážky k brance nevedly. Ve 12. minutě předvedla velký důraz za táborskou brankou Kobra Praha, čímž vybojovala kotouč a po přihrávce přes brankoviště již měl Paris snadnou pozici – 1:0. Ani ne za minutu již bylo srovnáno. Z obraného pásma vyvážel puk Heršálek, který od červené čáry vyslal tvrdou ránu na domácího brankáře, ten kotouč pouze vyrazil a Nedorost si již poradil mazácky – 1:1. Ve zbytku třetiny se opět spíše bojovalo, jedinou šanci měli ještě domácí, když v poslední minutě třetiny trefil přihrávku zpoza branky mimo jeden z pražských hráčů. V poslední vteřině první třetiny ještě dostal trest táborský Mrkvička za sekání.

Hosté tak začínali druhou třetinu v oslabení, ve kterém také inkasovali branku. Po nedůrazu táborských hráčů na brankovišti se prosadil domácí Kocman – 2:1. Domácí se z vedení radovali opět pouze minutu. I Tábor totiž dostal možnost přesilové hry, ve které od modré čáry nahodil Havran, který trefil do rukávu Ondřeje Lišku, od nějž se odrazil puk do branky, gól však byl připsán Martinu Havranovi – 2:2. O několik minut později měli domácí další možnost přesilové hry, kterou opět využili. Tomáši Klestilovi totiž vypadlo nahození od mantinelu přesně před prázdnou branku, kde již Slanina neměl problém zasunout kotouč do prázdné branky – 3:2. Do konce druhé třetiny se již téměř vůbec nehrálo ve standardním počtu hráčů na ledě. Kohouti měli možnost 30 vteřin přesilové hry 5 na 3, ani ta však neskončila gólem a skóre se tak již neměnilo.

Do třetí třetiny nastoupili táborští hráči velmi dobře, když se již od jejího počátku drželi v útočném pásmu. To vyústilo v další přesilovou hru Tábora, ve se nejdříve udála bitka mezi Ondřejem Liškou a Janem Pohlem. Hostující hráč uštědřil domácímu několik ran pěstí do obličeje a dokonce mu přetáhl dres přes hlavu. Tento moment se stal v průběhu utkání velice důležitým, protože výhra v šarvátce Táborské nakopla k vyšší aktivitě, která vedla k další vyrovnávací trefě. V pokračující početní výhodě vystřelil od modré čáry znovu Heršálek, domácí brankář opět neudržel puk a Vojtěch Mrkvička tak zakončil do poloodkryté branky – 3:3. Po návratu hráče Pražanů na led se opět vylučovalo na straně domácích, početní převahu sice hosté nevyužili, ale po jejím skončení pokračovali v tlaku, který vyústil ve vedoucí gól. Zpoza branky přihrál Roman Šulčík na modrou čáru Hlavešovi, který ranou o tyčku nedal brankáři šanci – 3:4. Táborští hráči byli evidentně při chuti a mocně tlačili domácí v útočném pásmu, domácí si nedokázali poradit jinak než za cenu faulů. Po jednom z tvrdých zákroků následovala přesilová hra, ve které přihrál zpoza branky Nedorost přesně na hůl Mrkvičkovi, který z voleje propálil Krcha – 3:5. Ještě v téže minutě měli možnost přesilové hry domácí, v oslabení navíc zlomil obránce Ošmyk hůl a tak Kohouti bránili téměř ve třech, ale dokázali ustát i tento neduh osudu. Již při plném počtu hráčů na ledě měl dobrou šanci Hájek, když se z úhlu snažil překonat vystřídavšího Malíka, bohužel neúspěšně. Poslední tři minuty se opět nehrály ve standardním počtu hráčů na ledě, ale branka již nepadla.

Kohouti si tak z hlavního města odvážejí cenné tři body. Nutno říci, že táborským hráčům vytvořili fanoušci domácí prostředí, a to hlavně ve třetí třetině.

Ohlasy z táborské kabiny:

Hlavní trenér Tomáš Matušík

Vlastně dvě třetiny to byl ze strany Kobry samý hák, samé sekání, ale rozhodčí to přehlížel. Až ve třetí třetině jim to začal všechno pískat a najednou jsme se dostali do hry úplně v pohodě, ale ze začátku to bylo úplně šílené, to se vůbec nedalo hrát. Tak je to tu bohužel vždycky. Oni jsou velcí a silní, navíc je tu malé hřiště, takže s jejich důrazem jsme měli problémy. Chtěli jsme to stáhnout na dvě pětky, ale kluci řekli, že to nechtějí, protože by to nevydrželi. Ten zápas byl totiž samý souboj. Některé zákroky domácích mi přišli hodně zákeřné, hlavně hráče číslo šest (Jiří Jakeš pozn. redakce), nicméně jsme hlavně rádi, že jsme tady vyhráli.

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality