Výtečně! Táborští hokejisté dobyli dvěma gólovými údery klatovskou pevnost

18.11.2017 23:29, autor: Pavel Šácha

Nad klatovským zimním stadionem zavlála po sobotním střetnutí druhé ligy modro-bílá zástava. Táborští dobyvatelé zvládli i třetí vzájemný souboj s houževnatým západočeským protivníkem; čerstvý tříbodový zisk je o to cennější, že se narodil právě na soupeřově ledě.

Výtečně! Táborští hokejisté dobyli dvěma gólovými údery klatovskou pevnost

HC Klatovy - HC Tábor

0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Sobota, 18.11.2017 17:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: - 36. Blažek (Matušík, T. Černý), 57. Blažek (Heřman, Matušík).

Rozhodčí: Hornáček - Samuel, J. Mertl.   Vyloučení: 2:5   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 31:32   Diváci: 350

HC KLATOVY: Sochůrek (Plánička) - Houfek, Walter, Polívka, Marcel, Mrázek, Leština - Uhlík, Topinka, Pacanda, Vracovský, Tulačka, Kokoška, Vlček, Němec, Bouček.

HC TÁBOR: D. Novák (M. Novák) - T. Černý, Havran, Pípal, K. Černý, Dvořák, Košař (41. Seidl), Duben - Blažek, Matušík, Heřman - Seidl (41. Škrdleta), Rousek, Urbanec - Pechánek, Kadilák, Březina.


.

Táborské mužstvo vstoupilo do obávaného duelu velmi svědomitě i aktivně a v úvodních deseti minutách se hrálo veskrze podle jeho not. Potřebná gólová odměna se ale nedostavila, přestože se po ní hosté několikrát mocně natahovali. V 5. minutě přestál domácí tým bez úhony mocný závar před Sochůrkovou klecí i následnou nebezpečnou, leč neefektivní přesilovku Kohoutů.  O pár minut později čelil mladý klatovský gólman úspěšně dalším manévrům táborské první formace. Západočeši se osmělili až s příchodem druhé poloviny úvodního dějství, a brankář Novák měl rázem o těžkou práci postaráno. Blýskl se především v úvodu 12. minuty, kdy zaúřadoval svou kouzelnou lapačkou proti tutovce Uhlíka. Nejvýraznější příležitost první třetiny se dostavila v čase 14:54 a měl ji domácí Kokoška. Jeho předchozí únik totiž hasil Seidl jen za pomoci faulu a sudí Hornáček bez váhání nařídil trestné střílení, při kterém však klatovský forvard Novákovu klec těsně minul.

Úvod prostřední periody byl přívětivější pro domácí hokejisty. Už po necelých dvou minutách usedl na trestnou lavici hostující K. Černý a před táborskou brankou bylo hodně rušno, ale ryzí gólovou šanci si hráči v červených dresech nevytvořili. Za prohýřenou přesilovku mohl soupeře jen o chvíli později potrestat Seidl, ale na Sochůrka si nepřišel. V následujících minutách působili Klatovští aktivnějším dojmem, jenže Novák se rozchytal do znamenité pohody. S příchodem druhé poloviny zápasu se optická převaha domácí družiny rozplynula jako mlha nad šumavskými hvozdy a taktovku uchopili do svých rukou Jihočeši. Už ve 30. minutě se řítil sám na Sochůrka Urbanec, ale minul horní roh jeho svatyně. O tři minuty později se ocitl tváří v tvář klatovskému brankáři Matušík, ani jeho bekhendové zakončení se však neujalo. První zápis do gólových statistik se tak narodil až v úvodu 36. minuty, kdy doplachtila Matušíkova přihrávka od mantinelu na hůl volného Blažka, a ten neomylně zavěsil puk pod horní tyč domácí branky – 0:1. V samém závěru se na druhé straně prodral do podobné pozice Pacanda, ale měl vychýlenou mušku.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky se opakovala historie. Téměř v totožném čase jako v předchozím dějství putoval za katr táborský obránce K. Černý, a také tentokrát tam ke své úlevě pobyl celé dvě minuty. Domácí hráči se i díky brzké přesilovce nadechli ke zvýšené aktivitě a vynutili si další dvě přesilové hry, ale důsledná táborská defenzíva v čele s vojevůdcem Novákem jim toho příliš nedovolila. Od 50. minuty převzal táborský soubor znovu kontrolu nad utkáním, ale gólová pojistka navzdory slibným šancím Seidla a Urbance nepřicházela. Definitivní rozhodnutí padlo až v čase 56:39. Na bleskový průzkum útočného pásma se vydala trojice Matušík – Heřman – Blažek, posledně jmenovaný si lehkým manévrem pečlivě připravil palebnou pozici a Sochůrek se po jeho střele natahoval marně – 0:2. Na poslední minutu sáhli domácí trenéři Vostřák a Kučera ke hře bez brankáře, ale nakonec mohli být rádi, že Urbanec nevyslal kotouč do opuštěné klece o pár desetin vteřiny dříve. Vítězství Kohoutů nabylo i tak platnosti a zpříjemnilo zpáteční cestu nejen samotným hráčům, ale také jejich věrným příznivcům, kteří na zápas vážili cestu.

Slovo trenéra

Arpád Györi, asistent trenéra HC Tábor: „V Klatovech se hrál oboustranně dost rozháraný zápas a nebylo to od nás úplně optimální. Měli jsme sice více ze hry a vytvořili jsme si i výraznější šance než soupeř, na druhé straně jsme ale zbytečnými ztrátami kotouče pouštěli i domácí do nebezpečných příležitostí. Důležité bylo i to, že soupeř neproměnil za stavu 0:0 trestné střílení. Každopádně jsme rádi, že jsme tradičně těžký zápas v Klatovech zvládli. Těšit nás může i nula na kontě inkasovaných gólů, na které má hlavní podíl brankář David Novák.“                    

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality