Zdeněk Šťastný, Josef Urbanec a David Novák se ohlížejí za povedeným derby

18.09.2017 00:00, autor: Pavel Šácha

Táborský tým má za sebou výsledkově nadmíru povedené derby na píseckém ledě. Hladké vítězství v poměru 6:0 rádi okomentovali někteří členové modro-bílé hokejové party.


O trenérský pohled na průběh utkání se tentokrát postaral asistent Zdeněk Šťastný: „Jeli jsme k derby s pokorou a očekávali jsme těžké utkání, protože Písek odehrál výborný zápas s Moravskými Budějovicemi, který dotáhl až k nájezdům. V prvních minutách se to potvrzovalo, domácí byli hodně houževnatí a dobře bruslili. Naše zkušenost to ale dokázala eliminovat, dostali jsme se do vedení, a pak už jsme měli zápas pod kontrolou. Musím vyzdvihnout výborný výkon Davida Nováka v brance. Podržel nás hlavně v úvodu druhé a třetí třetiny, kdy jsme k tomu přistoupili laxněji, než bychom měli. Teď už se budeme připravovat na sobotní zápas s Havlíčkovým Brodem, který je před námi o skóre. Těšíme se na diváky a věříme, že nám tak jako vždycky proti tomuto silnému soupeři pomohou.“

Jedním z nejspokojenějších mužů v táborské šatně byl po utkání bezesporu David Novák, jehož zápasové statistiky ozdobila nula na kontě vstřelených gólů: „Kluci přede mnou odehráli dobrý zápas. Soupeře do žádných větších šancí nepouštěli a moc těžké práce jsem neměl. Co prošlo, to jsem pochytal, a jsem za to rád. Ta nula tentokrát nebyla nijak vydřená, ale určitě mne těší a dodá mi sebevědomí, protože v přípravě jsem se sebou moc spokojený nebyl. Trošku mne zklamala atmosféra. Derby v Písku měla vždycky šťávu, ale teď to bylo skoro jako v divadle.“ 

Velmi specifický zápas hrál útočník Josef Urbanec. Autor druhého gólu Kohoutů strávil v Písku několik předchozích sezon a k Jordánu se přesunul až na konci letošní letní přípravy. A domácí příznivci mu to v průběhu derby také náležitě připomínali. „Bučení a pokřiky lidí z hlediště jsem se snažil nevnímat, ale člověk to samozřejmě zaregistruje. Všechno se ale odvíjelo v rámci toho, co jsem očekával, a asi to k tomu i patří. Jednou vás někdo plácá po ramenou, pak odejdete a nadávají vám… Já sám jsem měl ze zápasu smíšené pocity. Až to bude druhé nebo třetí vzájemné utkání, už to asi zase budu vnímat jinak, ale třeba po tom mém gólu to bylo takové zvláštní. Na druhé straně jsem ale chtěl moc vyhrát. V Písku je hodně mladý tým, a to ještě byli někteří zkušenější hráči mimo hru. Navíc jsem věděl, jak to v Písku je. Vždycky, když se řeklo Tábor, tak už se vlastně prohrávalo. To se potvrdilo i tentokrát. Ten výsledek je pro soupeře možná trochu krutý, ale zápas jsme opravdu kontrolovali.“

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality