Žhavá hokejová depeše od Sázavy: Bravo! Táborští vydřeli druhé vítězství, v neděli mohou sérii ukončit

13.03.2015 03:13, autor: Pavel Šácha

Druholigoví táborští hokejisté se vypravili na rozžhavený žďárský led, kde našlo své druhé pokračování čtvrtfinále play-off druhé ligy.

Žhavá hokejová depeše od Sázavy: Bravo! Táborští vydřeli druhé vítězství, v neděli mohou sérii ukončit

Žďár nad Sázavou - HC Tábor

1:4 (0:1, 0:1, 1:2)

Pátek, 13.3.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 57. Padělek (Kaňka) - 6. Březina (Boháč, Heršálek), 27. Seidl (Kellner, Havran), 59. Mařík z trestného střílení, 60. Matušík (Havran).

Rozhodčí: Pokorný - Klouda, Musil.   Vyloučení: 3:6   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:2, 1:2, 1:4   Střely: 42:23   Diváci: 1211

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU: Sláma - Staněk, Beneš, Pleva, Pilný, Smejkal, Kolda - Kaňka, Krupka, Štěpánek - Plachý, Kunstmüller, Padělek - Vítek, Gregar, Bureš.

HC TÁBOR: Klestil - Havran, Liška, Černý, Hlaveš, Heršálek, Dvořák - Kellner, Krätzer, Seidl - Kolomý, Matušík, Mařík - Březina, Boháč, Blažek.

 

Táborský trenérský triumvirát poskládal pro první odvetný duel tuto sestavu: Klestil (Panec) - Liška, Havran, Černý, Hlaveš, Heršálek, Dvořák - Kellner, Krätzer, Seidl - Kolomý, Matušík, Mařík - Březina, Boháč, Blažek - Zayml, Šimák

I. třetina 

Už před zahajovacím hvizdem panovala na stadionu bouřlivá atmosféra, o kterou se z velké míry starala početná skupina táborských fandů. Úvod střetnutí patřil Jihočechům. Na konci 2. minuty se ocitl před odkrytou brankou Plamenů Kolomý, ale už do ní nestihl usměrnit puk. Uragán táborského nadšení se na Bouchalkách rozfoukal na začátku 6. minuty, když se ocitla ve výpadu dva na jednoho dvojice Březina - Boháč a prvně jmenovaný procedil puk za Slámova záda - 1:0. Od té chvíle se hrál mimořádně živelný a rychlý hokej  Domácí mužstvo znovu ukázalo, jak ohromně silné umí být v početní výhodě, ale pokaždé ztroskotalo na hostující defenzivě včele s brankářem Klestilem. V 11. minutě mohlo uhodit ve žďárském obranném pásmu, to když se Kellner řítil sám na Slámu, ale ten jeho blafák vystihl. Téměř vzápětí rozvířila vzduch před Klestilovou klecí domácí trojice Padělek, Kunstmüller a Plachý, ale z obrovského závaru Žďárští nic nevytěžila. Hodně nebezpeční dokázali být domácí hokejisté i v závěrečných minutách první části, ale Klestil nekapituloval. Čtrnáct vteřin před koncem byli blizoučko druhému gólu Kohouti, ale také samostatný únik Maříka skvěle zneškodnil Sláma. V platnosti tak zůstalo jednobrankové vedení Tábora, který předvedl v úvodní dvacetiminutovce velmi kvalitní výkon.

II. třetina

Dění v prostředním dějství otevřela šance domácího Plachého z 1. minuty, ale Klestil byl hned od začátku soustředěný. Tento okamžik jakoby však předznamenal průběh celé třetiny. Hosté od Jordánu se v ní ocitli pod trvalým a místy až drtivým tlakem, a v jejich obranném pásmu bylo pořádně rušno. Před táborskou svatyní se střídaly velké šance s obrovskými závary, ovšem táborský gólman se chopil role nepřemožitelného čaroděje, a především jeho zásluhou zůstal tlak Plamenů zcela impotentní. Obraz hry v úvodních minutách druhé periody dokonce donutil střídačku Jihočechů k tomu, aby si vzala oddechový čas. Bezprostředně po něm zavládlo v domácí hokejové obci zděšení. Ve 26. minutě se jako blesk z čistého nebe narodil rychlý protiútok táborského týmu ; Havran našel dlouhou přihrávkou ve středním pásmu Kellnera, ten pohotově posunul puk za záda domácích obránců, kam si nabruslil Seidl a v pádu stihl svůj únik i přesně zakončit - 0:2. Tento okamžik odhodlání žďárského celku nadlouho neoslabil. Táborské hráče nadále svíral v defenzivě a Klestil musel ze svého arzenálu vytasit další snůšku výtečných zákroků. V závěrečných šesti minutách se hosté několikrát dostali do slibných brejků, a tak se i brankář Moravanů Sláma několikrát zapotil, aby udržel naděje svého týmu při životě.

 III. třetina

Očekávání dramatické závěrečné dvacetiminutovky se naplnilo jen částečně. Žďárské mužstvo bylo sice nadále aktivnější, ale opravdu vyložených šancí na jeho straně rapidně ubylo. Neznamená to sice, že by brankář Klestil neměl práci, ale se všemi střeleckými pokusy Plamenů si dokázal poradit. S přibývajícím časem se oba soupeři prostřídaly v několika vyložených šancích (na domácí straně Padělek, Krupka, u hostů Kolomý), na změnu skóre si ovšem musely jejich fanouškovské tábory počkat až do 57. minuty. V jejím úvodu pozvedl prapor domácího souboru Padělek - 1:2, který tváří v tvář Klestilovi neomylně vymetl horní růžek po Kaňkově ideální přihrávce. V tu chvíli se dostali příznivci Plamenů do varu v očekávání vyiovnávající trefy. Stal se ovšem pravý opak - v čase 58:46 unikl podél mantinelu Mařík, byl faulován a rozhodčí bez okolků nařídil trestné střílení. Táborský forvard se při jeh oexekuci rozhodl pro střelu mezi Slámovy betony a byla to správná volba - 1:3. Žďárská družina ani po této nepříjemnosti zbraně nesložila. Pětapadesát vteřin před koncem zavelel jejich kouč Sobotka ke hře bez brankáře, ta jí ovšem kýžený efekt nepřinesla. Naopak Havranem vyhozený puk z táborského obranného pásma nezachytil ani jeden z obránců, a tak se ho zmocnil hostující kapitán Matušík a pohodlně ho dovezl ho do opuštěné domácí klece - 1:4. Žďárský stadion na Bouchalkách v ten okamžik pohltila monumentální modro-bílá radost a oslavy vítězství pak pokračovaly i před halou.

Za vítězstvím táborského týmu nestojí tentokrát ryzí hokejové krása, ale obrovská dřina a mimořádná obětavost. Základní ingrediencí vítězného koktejlu se stal famozní výkon brankáře Tomáše Klestila.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality