Žhavá hokejová depeše z Jablonce nad Nisou: Domácí Vlci zůstali hladoví, cenné body zamířily na jih Čech

17.10.2015 00:51, autor: Pavel Šácha

Program devátého pokračování druhé hokejové ligy postavil před táborské mužstvo hodně těžký úkol: uspět navzdory výraznému oslabení na ledě sedmého týmu tabulky z Jablonce nad Nisou.

Žhavá hokejová depeše z Jablonce nad Nisou: Domácí Vlci zůstali hladoví, cenné body zamířily na jih Čech

HC Vlci Jablonec n/N. - HC Tábor

2:3 (0:1, 0:0, 2:2)

Sobota, 17.10.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 58. Tondr (Šulc), 60. Šulc (Pavlů, Petrmichl) - 11. Kellner (Semrád, Mrkvička), 42. Zayml (Vaniš, Heršálek), 53. Polodna (Kellner).

Rozhodčí: Horinek - Doležal, Střelka.   Vyloučení: 9:13 navíc Mulač (Jablonec) a Březina (Tábor) neproměnili trestná střílení   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:3, 2:3   Střely: 29:35   Diváci: 200

HC VLCI JABLONEC N/N.: Stejskal (Bouška) - Petrmichl, Pilař, Čechura, Pavlů, Zeman, Abraham, Pulec - Šulc, Bříška, Tondr, Nevyhoštěný, Demel, Peřina, Mulač, Brokeš, Homolka, Žďárský, Šír, Hric.

HC TÁBOR: David Novák (Michal Novák) - Semrád, Tesař, Havran, Černý, Heršálek, Dvořák - Kellner, Krätzer, Polodna - Březina, Mrkvička, Seidl - Blažek, Boháč (21. Zayml), Vaniš.

Táborští trenéři se při skládání zápasové sestavy proměnili téměř v kouzelníky. Do branky nemohli ani tentokrát počítat s Tomášem Klestilem. Potřetí v řadě tak stanul mezi tyčemi David Novák, jemuž tentokrát kryje záda jeho mladší jmenovec Michal Novák (Adam Petřík hájí branku B-týmu v Českých Budějovicích). V obranných řadách nepustily zravotní problémy do hry trio Ladislav Hlaveš, Jan Kanov a Michal Klíma. Kohouti tentokrát nemohli využít ani služeb Lukáše Kříže z českobudějovického Motoru, a tak si svůj druhý zápas za muže (první mistrovský)odškrtl teprve šestnáctiletý dorostenec Jan Tesař, jenž s týmem dlouhodobě trénuje. Citelná ztráta postihla také ofenzívu - neodvolatelné pracovní povinnosti vyřadily ze hry kapitána a nejproduktivnějšího hráče mužstva Jakuba Matušíka. Do hry se naopak po jednozápasové absenci vrátil Radek Seidl a od druhé části už zasáhl do hry i rekonvalescent Patrik Zayml.  

I. třetina

  Průběh první třetiny jasně dokumentoval, jak těžký zápas na táborské mužstvo u Nisy čeká. Utkání otevřela velká příležitost domácího Hlouška, ale David Novák byl pozorný, V dalších minutách úvodního dějství bylo na maličkém jabloneckém hřišti velice rušno před oběma brankami. Pohříchu jediný gólový moment se narodil v čase 10:46 a postarali se o něj Jihočeši při své početní převaze pěti proti třem. Nabídkou obránce Semráda od modré čáry nepohrdl Kellner a jeho přesná teč zajistila Kohoutům vedení. O pár minut později si zahráli ve dvojnásobné početní převaze také domácí Vlci a rovněž se jim podařilo dopravit puk do soupeřovy branky, kuriózní gól hlavou ovšem nemohli rozhodčí uznat. Především v několika přesilových hrách se pak narodily i další možnosti ke skórování, ovšem brankáři Stejskal a Novák své týmy podrželi.

II. třetina

Na jabloneckém stadionu se hrála podivuhodná druhá třetina. Její převážnou část byli nuceni táborští hokejisté strávit v oslabení. V jednom případě dokonce nařídil sudí Horinek trestné střílení za zákrok, který ani faulem nebyl, natož aby se ho hostující hráč dopustil zezadu. Výtečně chytající brankář Novák si ovšem s exekucí Mulače poradil a uhájil pro hosty těsné vedení. V závěru prostřední části si konečně zahrál přesilovku také táborský tým, ale právě v ní se paradoxně urodila další tutovka Severočechů. Domácí kanonýr Tondr se ocitl za zády obránců a postupoval sám na Nováka, ten však jeho blafák skvěle přečetl. Táborští hráči tak ve dvacetiminutové bitvě proti trvalé (a nejen početní) přesile zdárně uhájili jednogólový náskok.

III. třetina

Do poslední třetiny měl hostující celek fantastický nástup. Už po necelé minutě a půl hry našel Vaniš před jabloneckou brankou volného Zaymla, a ten vyzrál na Stejskala povedeným blafákem - 0:2. V dalších minutách se Táborští postupně ujali vlády nad utkáním, a přestože v něm neměli vyloženě výraznou převahu, kormidlovali svou loď k tříbodovému zisku. V 53. minutě navíc dokázali udeřit potřetí - Kellner s Polodnou postupovali na jediného domácího obránce a druhý jmenovaný přetavil přihrávku svého spoluhráče v krásnou gólovou trefu - 0:3. V tu chvíli už nemělo být o vítězství hostů pochyb, přesto se ale zápas nakonec dočkal dramatické zápletky. V čase 57:41 se po prohrané buly a zaváhání hostů dostal k puku Tondr a potvrdil roli nejlepšího jabloneckého střelce; brankář Novák tak přišel o čisté konto, které by si za svůj výkon zasloužil. A nezůstalo jen u toho... V samém závěru vykázal rozhodčí Horinek na trestnou lavici Dvořáka a domácí tým vylepšil svou početní převahu odvoláním brankáře. Devatenáct vteřin před koncem dostal zhruba dvě stovky diváků do varu Šulc, jenž procedil puk za Novákova záda a snížil na rozdíl jediné branky. Víc už toho ovšen hosté domácímu souboru nepovolili a k Jorádnu se přestěhovalo zasloužené vítězství 3:2.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality