Žhavá hokejová depeše z Jablonce nad Nisou: Vlci zůstali hladoví, cenné body putují na jih

18.10.2014 00:04, autor: Pavel Šácha

Druholigoví reprezentanti táborského HC si to namířili k sedmému sezónnímu střetnutí do doupěte nenasytných jabloneckých Vlků. Dohled nad utkáním převzal také klubový web HC Tábor.

Žhavá hokejová depeše z Jablonce nad Nisou: Vlci zůstali hladoví, cenné body putují na jih

HC Vlci Jablonec n/N. - HC Tábor

1:3 (0:0, 1:2, 0:1)

Sobota, 18.10.2014 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 27. Nevyhoštěný (Demel, Stehno) - 28. Seidl (Kellner, Mrkvička), 36. Mařík (Boháč, Kanov), 41. Matušík z trestného střílení.

Rozhodčí: Veinfurter - Potůček, Tasch.   Vyloučení: 5:8 Semrád (Tábor) 5+OK - úder do oblasti hlavy a krku   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:1   Průběžné skóre: 1:0, 1:3   Střely: 21:22   Diváci: 200

HC VLCI JABLONEC N/N.: Jelínek - Petrmichl, M. Tondr, Čechura, Pavlů, Zeman, Abraham, Pulec, Šulc, Homolka, L. Tondr, Nevyhoštěný, Demel, Stehno, Mulač, Brokeš, Frk, Peřina, Vašek.

HC TÁBOR: Klestil - Černý, Havran, Kanov, Semrád, Heršálek, Kříž - Kellner, Mrkvička, Seidl - Maříik,Matušík, Boháč - Krätzer, Zayml, Barbora.

Táborské hráče přivítala na rozbruslení mlha nad ledem, která zcela nevymizela ani v průběhu jednotlivých třetin. Pro duel u Nisy mohli trenéři využít služeb českobudějovických obránců Lukáše Kříže a Martina Semráda, do útoku se po jednozápasové pauze vracejí Martin Mařík a Jakub Krätzer.

1.třetina

Průběh úvodní části hry otevřela přesilovka hostujícího týmu, tu však nevyužil. Vzápětí přišla tři vyloučení táborských obránců v řadě za sebou. Více než minutu se Jihočeši bránili dokonce ve třech, ale předevšim díky brankáři Klestilovi zůstalo skóre beze změny. Jablonečtí se ale dostali na koně, a protože se jim hosté nedokázali vyrovnat v pohybu ani v důrazu, dostavil se poměrně výrazný domácí tlak. V brance Tábora stál ovšem skvělý Klestil, který zlikvidoval i ty nejvyloženější šance Vlků včetně dvou samostatných nájezdů. Táborské mužstvo si schovalo své první gólové příležitosti až na 18. minutu, ale manévry jeho první útočné formace přečkal domácí gólman Jelínek bez úhony. Trenéři hostujícího celku ovšem rozhodně nemohli být s výkonem svých svěřenců v prvním dějství spokojeni.

2.třetina

Prostřední perioda byla na důležité okamžiky podstatně bohatší. Tým od Nisy ji zahájil náporem, ale hosté se brzy dostali do hry a ve slibných pozicích se postupně ocitli Barbora a Mařík. Ve 27. minutě přesto udeřilo na druhé straně - elitní formace Vlků rozebrala třetí táborskou řadu a zcela osamocený Nevyhoštěný si mohl bezmocného Klestila vychutnat - 1:0. Táborští hokejisté ovšem dokázali najít bleskovou odpověď. V polovině 28. minuty vyřešili dobře situaci dva na jednoho Kellner se Seidlem a druhý jmenovaný vyrovnal střelou mezi betony na 1:1. S příchodem druhé poloviny utkání se hosté od Jordánu pevně chopili zápasových otěží a dostali soupeře pod obrovský tlak. Ve slibných šancích se postupně objevili Mrkvička, Mařík, Krätzer i Semrád, leč prozatím se stavem zápasu nezahýbali. Zasloužené odměny se dočkali Kohouti až ve 36. minutě, kdy při signalizovaném domácím faulu vymetl horní roh Jelínkovy svatyně Mařík - 1:2. V závěru třetiny se mohuthý nápor táborských hráčů rozplynul, protože se museli už podruhé v zápase bránit dvojnásobné početní převaze. Její podstatnou část přežili ještě ve druhé třetině bez pohromy

3.třetina

Zřejmě klíčový moment utkání se narodil už po osmadvaceti vteřinách hry ve třetí části. Ještě v oslabení svého týmu se dostal za záda jabloneckých obránců Barbora, ti sáhli po záchranné brzdě, a rozhodčí bez okolků nařídil trestné střílení. Faulovaný hráč ale utrpěl v této situaci zdravotní újmu, a tak se role exekutora chopil kapitán Matušík (na snímku); následoval povedený blafák a gólman Jelínek jen bezmocně rozhodil rukama - 1:3. Radostný okamžik měl hosty z jihu definitivně uklidnit, přesto dostal zápas ještě jednu zajímavou zápletku. V 53. minutě vyfasoval Semrád poměrně nešťastně trest pět minut a do konce utkání, a Jabloneckým se otevřela slibná šance k obratu. Hosté ovšem přistoupili k oslabení fantasticky a jedinou vyloženou šanci soupeře parádně zlikvidoval Klestil. V posledních minutách ještě putoval za katr Matušík,  brzy poté se ovšem poměr sil na ledě vyrovnal a zápas se dohrál bez vzrušivých momentů. Táborské mužstvo si tak odvezlo z obávané destinace nesmírně cenné tři body a přeťal vítěznou šňůru severočeského týmu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality