Žhavá hokejová depeše z Vysočiny: Tři body ukořistili bojovníci z družiny Ivana Padělka

29.11.2014 11:19, autor: Pavel Šácha

Program patnáctého kola druhé ligy postavil před táborské hokejisty mimořádně pikantní položku: zápas v hájemství sousedních Ledních Medvědů z Pelhřimova.

Žhavá hokejová depeše z Vysočiny: Tři body ukořistili bojovníci z družiny Ivana Padělka

L. Medvědi Pelhřimov - HC Tábor

5:3 (1:1, 1:1, 3:1)

Sobota, 29.11.2014 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 18. Votápek (Kopic), 39. Jelínek (Hadrava), 52. Hadrava (Hadrava, Kubát), 57. Hadrava (Hadrava), 60. Mečiar - 6. Krätzer (Suchánek), 33. Mařík (Boháč), 47. Suchánek (Krätzer, Matušík).

Rozhodčí: Pokorný - Měkáš, Otáhal.   Vyloučení: 5:7 navíc Matušík 10 minut OT   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Diváci: 680

L. MEDVĚDI PELHŘIMOV: Čekal – Jelínek, Kubát, Mečiar, Zadražil, D. Kasalý - Votápek, Kopic, Tolkner - Marek Hadrava, F. Kasalý, Martin Hadrava - Plachý, Bezděk, Třetina.

HC TÁBOR: Klestil (21. Panec) - Semrád, Hlaveš, Suchánek, Kanov, Heršálek, Dvořák, Liška - Kellner, Mrkvička, Seidl - Krätzer, Matušík, Mařík - Kolomý (11. Zayml), Boháč, Blažek - Barbora.

Na led svého nejbližšího soupeře odcestovalo táborské mužstvo s osmi obránci a jedenácti útočníky. Mezi "svými" se po delší době objevil také obránce Motoru České Budějovice Jakub Suchánek, jemuž o den dříve vypršel disciplinární trest. Do mužstva se po delší zdravotní pauze vrátil kapitán Jakub Matušík.

1.třetina

Od první minuty bylo zřejmé, v jak fantastické atmosféře se utkání odehraje. Také na ledě byla k vidění velice rušná a živelná třetina. O první zápis do gólových statistik se postarali v 6. minutě hosté od Jordánu. Ve své první přesilovce se dostal k odražené střele Suchánka kanonýr Krätzer a brankáře Čekala si doslova vychutnal - 0:1. To byl bohužel pro Jihočechy poslední radostný okamžik prvního dějství. Domácí hráči vedení z lavičky extáborským Ivanem Padělkem totiž ani po inkasované brance nepolevili ve svém obrovském usilí (v tomto směru Kohouty v první třetině předčili), ve zbytku třetiny si vytvořili více šancí a hosté mohou děkovat jen famózním zákrokům Klestila, že až do 18. minuty neinkasovali. Pak ale Pelhřimovští využili propadu v táborské defenzívě a Votápek zaslouženě vyrovnal na 1:1. Táborskou družinu ovšem v první třetině postihly i další nepříjemnosti. Už v 11. minutě odstoupil za hry útočník Kolomý. Do hostující brance se navíc od druhé části nemohl postavit Tomáš Klestil a jeho místo musel zaujmout Michael Panec.

2.třetina

Mimořádně bojovný hokej pokračoval i v prostřední periodě. První vyloženou šanci měl sice táborský kapitán Matušík a mířil v ní nad horní tyč, jinak ale byli více při chuti nadšeně bojující Lední Medvědi. V polovině 33. minuty přesto zahřmělo před domácí klecí. Do třetiny vnikl Boháč, objel Čekalovu branku a naservíroval puk Maříkovi, jehož dělovku zastavila až branková síťka - 1:2. Od tohoto okamžiku se hrála ve všech směrech vyrovnaná partie. Bohužel pro táborské mužstvo se ovšem v čase 38:44 srovnalo i skóre. V přesilové hře domácího týmu (rozhodčí pískl Táborským příliš mnoho hráčů na ledě) nahodil puk do skrumáže před Pancovou brankou Jelínek a táborský gólman puk neviděl - 2:2.

3.třetina

Závěrečná dvacetiminutovka navázala na scénář z předchozích dvou třetin, bohužel pro hosty s jiným koncem. Podobně jako v předchozích částech se Táborští dostali do vedení, a to ve 47. minutě, kdy dopravil odražený puk do odkryté domácí klece Suchánek - 2:3. V tu chvíli se zdálo, že pelhřimovský entuziasmus přece jen opadne. O pět minut později se však narodila podobná situace před táborskou brankou, a také Marek Hadrava měl při svém zakončení dostatek pohodlí - 3:3. V době, kdy chyběly do konce zápasu necelé čtyři minuty se poprvé skóre překlopilo na stranu hráčů z Vysočiny. Postaral se o to druhý z bratrů Hadravových Martin, jenž z vyložené pozice prostřelil Pance mezi betony - 4:3. V čase 58:42 si vzali trenéři Tábora oddechový čas, po kterém zůstal gólman Panec na střídačce a do boje šlo na straně hostů šest hráčů. V power play měl na hokejce vyrovnání Krätzer, ale Čekalův beton se vymrštil včas. O pár vteřin později navíc nasměroval Mečiar své vyhození přes celé hřiště do opuštěné branky a definitivně uhasil táborské naděje na bodový zisk - 5:3. V tu chvíli to bylo snad poprvé, kdy domácí příznivci přehlušili fantastické táborské fanoušky. Ti si zaslouží za svou podporu v celém průběhu střetnutí absolutorium, bohužel však odjeli domů zklamaní.

Z táborské šatny

Tomáš Matušík, trenér HC Tábor: "Zápas se mi samozřejmě hrozně těžko hodnotí. Upozorňovali jsme mužstvo na to, že domácí mají hlavně v útoku výborné hráče a budou hrát s obrovským nasazením. To se nakonec potvrdilo. Domácí nás přebojovali a přehráli svým nadšením a je spravedlivé, jak nakonec zápas dopadl. Domácímu týmu a Ivanovi Padělkovi můžu jenom pogratulovat k vítězství."

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality