Žhavá hokejová depeše ze Sokolova: Táborští neměli s uhájením své neporazitelnosti výraznější potíže

07.10.2015 00:21, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté ve středu nastoupili dlouhou cestu k utkání sedmého kola druholigové skupiny Západ. Jejím cílem se stal známý stadion Baníku Sokolov.

Žhavá hokejová depeše ze Sokolova: Táborští neměli s uhájením své neporazitelnosti výraznější potíže

HC Baník Sokolov - HC Tábor

1:7 (0:1, 0:2, 1:4)

Středa, 7.10.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 54. Vrána (Krejsa) - 9. Kellner (Mrkvička), 23. Vaniš (Boháč, Severa), 40. Seidl (Matušík, Kříž), 43. Severa (Heršálek), 47. Severa (Boháč, Vaniš), 54. Seidl (Havran, Vaniš), 54. Mrkvička (Březina).

Rozhodčí: Sýkora - Hrubec, Marek.   Vyloučení: 7:8   Využití: 0:2   Góly v oslabení: 1:1   Průběžné skóre: 0:7, 1:7   Střely: 30:42  

HC BANÍK SOKOLOV: Fečo (Hruška) - Říha, J. Truhlář, Michálek, Priškin, Binias - Kuběna, Račanský, Tvrdek, Vrána, Beránek, Zikmund, Krejsa, Kašpar, Jirušek, V. Truhlář.

HC TÁBOR: Novák (Petřík) - Semrád, Havran, Kříž, Kanov, Heršálek, Dvořák - Kellner, Mrkvička, Blažek - Březina, Matušík, Seidl - Severa, Boháč, Vaniš - od 41. navíc Dudák.

Oproti předchozímu střetnutí se Žďárem nahradil čerstvě zraněného Ladislava Hlaveše host Lukáš Kříž, za nemocného Stanislava Polodnu pak zaskočil v první formaci David Blažek.

I.třetina  

Táborské mužstvo si hned v úvodních minutách vynutilo tlak a už po sedmdesáti sedmi vteřinách se ocitlo v početní převaze, ale žádnou ze svých slibných šancí neproměnilo. O chvíli později si zahráli přesilovku také domácí, ovšem jediná opravdu nebezpečná střela ztroskotala na brankáři Novákovi. Oslabení tlak hostů z jihu Čech mírně oslabilo, přesto byli i v dalším průběhu první třetiny velmi aktivní a nebezpeční. V 9. minutě se za to odměnili vedoucí brankou - po chybě sokolovských zadáků našel Mrkvičkův pas od pravého mantinelu hůl Kellnera, a ten už si se zakončením z bezprostřední blízkosti věděl rady - 0:1. Kohouti prokazovali i nadále své hokejové kvality, což ovšem neznamená, že by je hráči domácího Baníku neuměli potrápit. Největší příležitost k dorovnání skóre měli ve 13. minutě, Kašparovi ovšem pokazil nadvakrát radost bleskurychlý Novákův beton. Na táborské straně se v závěru úvodní části ocitli ve stoprocentních šancích Heršálek a po něm i Matušík, ovšem osamocený gólman Fečo vytáhl zejména proti dorážce druhého jmenovaného parádní zákrok lapačkou.

II.třetina

Ve druhé části zápasu táborský celek slevil na pohybu i disciplíně, přesto ji dokázal orámovat dvěma góly, a rázně se tak přiblížil vytouženému vítězství. Na jeho straně bohužel přibyla vyloučení, a tak se stalo, že hostující Novák byl nakonec zaměstnanějším z obou brankářů. Ale zpět ke gólovým okamžikům... Už ve 23. minutě výborně zapracovala v útočném pásmu třetí táborská formace; Boháč našel přesně Vaniše, který vzápětí překonal Feča nepříliš tvrdou, leč přesnou střelou mezi betony - 0:2. Pouhých devatenáct vteřin před druhou sirénou se narodil třetí radostný okamžik jihočeské družiny. Dvojice Matušík - Seidl se při vlastním oslabení dostala do přečíslení a druhý jmenovaný přetavil ideálně načasovanou přihrávku svého spoluhráče ve tříbrankový náskok -.0:3.

III.třetina

V závěrečné dvacetiminutovce nepřipustili hokejisté Tábora ani ty nejmenší komplikace v cestě za vítězstvím a zcela ji opanovali. Svou nadvládu nakonec dokázali vyjádřit čtyřmi brankami. Ve 43. minutě zatáhl puk do třetiny Heršálek a jeho dílo dokonal velmi pohotovou střelou z první Severa - 0:4. Tento radostný okamžik si mladý táborský forvard zopakoval jen o necelé čtyři minuty později, tentokrát po spolupráci se svými útočnými parťáky Vanišem a Boháčem - 0:5. Přívalu útočných akcí a šancí táborského souboru čelili domácí hned několikrát v řadě nedovolenými zákroky, a před hosty se otevřela mimo jiné i dlouhá přesilová hra pěti proti třem. A právě v ní uštědřili svým hostitelům zbylé dva gólové údery. V úvodu 54. minuty se po střelách Havrana a Vaniše zblízka prosadil Seidl a ještě v téže minutě zužitkoval Březinovu přihrávku u tyče hlídkující Mrkvička - 0:7. Bezprostředně poté dostalo utkání z pohledu hostujícího týmu jedinou pihu na kráse. Po zaváhání na obranné modré se tváří v tvář Novákovi ocitl Vrána a střelou do pravého horního rohu ukradl výtečně chytajícímu táborskému brankáři čisté konto - 1:7. Na konci zápasu už nebyli hráči od Jordánu na hru tolik koncentrovaní; dvakrát poskakoval puk těsně před brankovou čárou a mimo Novákův dosah, pokaždé ho však dokázali odpálit do bezpečí.

 Táborské mužstvo si tak odvezlo z ledu svého loňského barážového protivníka hladké vítězství a nyní už směřuje svou pozornost k sobotnímu šlágru osmého kola, v němž hostí od 18 hodin vedoucí Kolín       

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality