Žhavá hokejová depeše ze Sokolova: Táborští neměli s uhájením své neporazitelnosti výraznější potíže

07.10.2015 00:21, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté ve středu nastoupili dlouhou cestu k utkání sedmého kola druholigové skupiny Západ. Jejím cílem se stal známý stadion Baníku Sokolov.

Žhavá hokejová depeše ze Sokolova: Táborští neměli s uhájením své neporazitelnosti výraznější potíže

HC Baník Sokolov - HC Tábor

1:7 (0:1, 0:2, 1:4)

Středa, 7.10.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 54. Vrána (Krejsa) - 9. Kellner (Mrkvička), 23. Vaniš (Boháč, Severa), 40. Seidl (Matušík, Kříž), 43. Severa (Heršálek), 47. Severa (Boháč, Vaniš), 54. Seidl (Havran, Vaniš), 54. Mrkvička (Březina).

Rozhodčí: Sýkora - Hrubec, Marek.   Vyloučení: 7:8   Využití: 0:2   Góly v oslabení: 1:1   Průběžné skóre: 0:7, 1:7   Střely: 30:42  

HC BANÍK SOKOLOV: Fečo (Hruška) - Říha, J. Truhlář, Michálek, Priškin, Binias - Kuběna, Račanský, Tvrdek, Vrána, Beránek, Zikmund, Krejsa, Kašpar, Jirušek, V. Truhlář.

HC TÁBOR: Novák (Petřík) - Semrád, Havran, Kříž, Kanov, Heršálek, Dvořák - Kellner, Mrkvička, Blažek - Březina, Matušík, Seidl - Severa, Boháč, Vaniš - od 41. navíc Dudák.

Oproti předchozímu střetnutí se Žďárem nahradil čerstvě zraněného Ladislava Hlaveše host Lukáš Kříž, za nemocného Stanislava Polodnu pak zaskočil v první formaci David Blažek.

I.třetina  

Táborské mužstvo si hned v úvodních minutách vynutilo tlak a už po sedmdesáti sedmi vteřinách se ocitlo v početní převaze, ale žádnou ze svých slibných šancí neproměnilo. O chvíli později si zahráli přesilovku také domácí, ovšem jediná opravdu nebezpečná střela ztroskotala na brankáři Novákovi. Oslabení tlak hostů z jihu Čech mírně oslabilo, přesto byli i v dalším průběhu první třetiny velmi aktivní a nebezpeční. V 9. minutě se za to odměnili vedoucí brankou - po chybě sokolovských zadáků našel Mrkvičkův pas od pravého mantinelu hůl Kellnera, a ten už si se zakončením z bezprostřední blízkosti věděl rady - 0:1. Kohouti prokazovali i nadále své hokejové kvality, což ovšem neznamená, že by je hráči domácího Baníku neuměli potrápit. Největší příležitost k dorovnání skóre měli ve 13. minutě, Kašparovi ovšem pokazil nadvakrát radost bleskurychlý Novákův beton. Na táborské straně se v závěru úvodní části ocitli ve stoprocentních šancích Heršálek a po něm i Matušík, ovšem osamocený gólman Fečo vytáhl zejména proti dorážce druhého jmenovaného parádní zákrok lapačkou.

II.třetina

Ve druhé části zápasu táborský celek slevil na pohybu i disciplíně, přesto ji dokázal orámovat dvěma góly, a rázně se tak přiblížil vytouženému vítězství. Na jeho straně bohužel přibyla vyloučení, a tak se stalo, že hostující Novák byl nakonec zaměstnanějším z obou brankářů. Ale zpět ke gólovým okamžikům... Už ve 23. minutě výborně zapracovala v útočném pásmu třetí táborská formace; Boháč našel přesně Vaniše, který vzápětí překonal Feča nepříliš tvrdou, leč přesnou střelou mezi betony - 0:2. Pouhých devatenáct vteřin před druhou sirénou se narodil třetí radostný okamžik jihočeské družiny. Dvojice Matušík - Seidl se při vlastním oslabení dostala do přečíslení a druhý jmenovaný přetavil ideálně načasovanou přihrávku svého spoluhráče ve tříbrankový náskok -.0:3.

III.třetina

V závěrečné dvacetiminutovce nepřipustili hokejisté Tábora ani ty nejmenší komplikace v cestě za vítězstvím a zcela ji opanovali. Svou nadvládu nakonec dokázali vyjádřit čtyřmi brankami. Ve 43. minutě zatáhl puk do třetiny Heršálek a jeho dílo dokonal velmi pohotovou střelou z první Severa - 0:4. Tento radostný okamžik si mladý táborský forvard zopakoval jen o necelé čtyři minuty později, tentokrát po spolupráci se svými útočnými parťáky Vanišem a Boháčem - 0:5. Přívalu útočných akcí a šancí táborského souboru čelili domácí hned několikrát v řadě nedovolenými zákroky, a před hosty se otevřela mimo jiné i dlouhá přesilová hra pěti proti třem. A právě v ní uštědřili svým hostitelům zbylé dva gólové údery. V úvodu 54. minuty se po střelách Havrana a Vaniše zblízka prosadil Seidl a ještě v téže minutě zužitkoval Březinovu přihrávku u tyče hlídkující Mrkvička - 0:7. Bezprostředně poté dostalo utkání z pohledu hostujícího týmu jedinou pihu na kráse. Po zaváhání na obranné modré se tváří v tvář Novákovi ocitl Vrána a střelou do pravého horního rohu ukradl výtečně chytajícímu táborskému brankáři čisté konto - 1:7. Na konci zápasu už nebyli hráči od Jordánu na hru tolik koncentrovaní; dvakrát poskakoval puk těsně před brankovou čárou a mimo Novákův dosah, pokaždé ho však dokázali odpálit do bezpečí.

 Táborské mužstvo si tak odvezlo z ledu svého loňského barážového protivníka hladké vítězství a nyní už směřuje svou pozornost k sobotnímu šlágru osmého kola, v němž hostí od 18 hodin vedoucí Kolín       

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality