ZPOVĚDNICE v šatně A-týmu: O obráncích, návratu Vojtěcha Mrkvičky i cílech do sezony

01.09.2016 14:26, autor: Pavel Šácha

Do šatny druholigového A-mužstva dorazila z kohoutí Zpovědnice první várka dotazů. Níže přinášíme odpovědi dotazovaných členů „áčka“ HC Tábor.

ZPOVĚDNICE v šatně A-týmu:  O obráncích, návratu Vojtěcha Mrkvičky i cílech do sezony


Zároveň se omlouváme za příliš dlouhou prodlevu mezi položením dotazu a odpověďmi. V příštích týdnech uděláme všechno pro to, aby byly Vaše otázky zodpovězeny v podstatně kratší době.  

bobika – dotaz na Tomáše Matušíka:
Ahoj Tome, myslíš, že tým nepotřebuje posílit na pozicích beků? Zatím nevidím žádnou posilu, Havry je marod a mladí hráči zřejmě nebudou tak vyzrálí, aby mohli hrát 2.ligu. Snad Ondra Liška by mohl na to mít, ale vlastně vloni celou základní část nehrál...Neuvažujete s asistenty ještě o spolehlivém obránci? Díky.
 „Ahoj Luďku. Určitě si myslím jako ty, že bychom potřebovali posílit na pozici obránců, protože nám dva důležití obránci skončili. Jednali jsme o příchodu jednoho zkušeného beka s extraligovými zkušenostmi, ale to s bohužel nepodařilo. Na základě spolupráce s Motorem určitě dostaneme na zápas jednoho, možná i dva beky. Co se týče Martina Havrana, máš pravdu, část přípravy byl zraněný, což je samozřejmě nepříjemné. Momentálně už je ale v pořádku a v plné tréninkové zátěži, a vůbec nemám obavu, že by při svých nesporných zkušenostech a kvalitách neměl hrát na té svojí obvyklé vysoké úrovni i letos. No a co se týče mladých obránců, zařazovali jsme je v přípravě dost, a myslím že to pro ně bude mít nesporný přínos. Jsou to všechno prima pracovití, slušní kluci a budeme se jim snažit dát příležitost i v sezoně. Čau a měj se fajn. Tomáš.“

kopřík – dotaz na Vojtěch Mrkvičku:
 Dobrý den, Vojto, jak to u Vás vypadá se zdravím a kdy doufáte, že byste mohl naskočit do ostrého zápasu?
„Dobrý den. Od začátku přípravy na ledě trénuju s mužstvem prakticky bez úlev, což mne samozřejmě těší. Zatím je to bez výraznějších problémů a byl bych samozřejmě rád, kdyby to tak i zůstalo. Nevím, jestli stihnu začátek sezony, ale doufám, že se zapojím co nejdříve. Platí ale to, že musí být všechno naprosto stoprocentní.“

Yelyman: dotaz na HC Tábor:
 Dobrý den, mám k HCT prostřednictvím Vás něco málo dotazů: Které konkrétní místo v základní části bude značit úspěch mužstva a které místo bude již neúspěch? K nadstavbě: Jaký je cíl letošní sezony? V případě baráže o 1.ligu (v posledních letech standart), bude se hrát o co? O účast nebo o skutečný postup? Ptám se tak připitoměle, protože nejenom mne toto zajímá a v minulých sezonách toto nikdy nebylo ze strany HCT prezentováno. Jenom bylo vždy k cílům ventilováno klišé .... pokusíme se, možná, za určitých okolností, co nejlépe ....... ale nic konkrétního, na rozdíl od jiných mužstev. PS: A co říkáte na Vajgar, že se nepřihlásil do soutěže, co říkáte Písku, že nemá hráče, že se to tam rozpadlo? Závěrem děkuji za pregnantní odpovědi, HCT zdar.
 Odpovídá Miroslav Volena, manažer týmu HC Tábor a člen správní rady: „Za úspěch budeme považovat umístění do třetího místa po základní části, což by nám do play-off zaručilo výhodu  domácího prostředí. Co se týče vašeho dotazu na baráž: proč si myslíte, že je to standard? Není legrace se do kvalifikace každý rok probojovat a držet se na tak vysoké úrovni. Je přece jasné, že pokud se tam tým dostane, chce vyhrát a být úspěšný. Nám se to bohužel zatím nepodařilo, ale dělali jsme pro to všechno. Tím byl zodpovězený i náš cíl do sezony. Když říkáme, že se chceme v sezoně dostat co nejdál, tak by každý měl vědět, co si pod tím představujeme. Pokud jste byl na zápase ve Frýdku-Místku, mohl jste vidět, že jsme tam byli víc než půl zápasu lepším týmem, což nám po zápase potvrdili i domácí. Ta porážka 1:4 nás z tohoto pohledu hrozně moc mrzela, protože jsme v tom utkání coby amatéři domácí profesionály přehráli. Na vaše další dvě otázky nemohu odpovědět, protože já takové zprávy prostě nemám. Navíc pracuju pro HC Tábor, a ne pro Jindřichův Hradec nebo Písek. Pokud budete mít zájem, můžete požádat o můj telefon a rád se s vámi sejdu.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality