Jednoznačná partie. Mostečtí Lvi byli pro táborské lovce snadnou kořistí

28.01.2023 17:58, autor: Pavel Šácha

Sobotní nadstavbový duel s Mostem dopadl pro táborské hokejisty na výbornou. Už od začátku sevřeli soupeře ze severu Čech v pevných kleštích a rozevřeli je až po sedmé vstřelené brance, aniž by sami utržili od Lvů byť jen jediný škrábanec. Konečný výsledek má pro hosty ze severu ještě lichotivou podobu, protože na jejich branku směřovalo šedesát devět střeleckých pokusů. Sami naopak domácího gólmana Davida Gábu do 32. minuty ani jednou neohrozili, a nakonec ho donutili k pouhým šestnácti zákrokům.

Jednoznačná partie. Mostečtí Lvi byli pro táborské lovce snadnou kořistí


25:0! Přesně takový byl poměr střel v úvodním dějství sobotního duelu. Domácí celek se od úvodních vteřin zápasu chopil Aktivity a na uklidňující první gól čekal pouhých jednadvacet sekund. Po vyhrané buly Matušíka střílel od modré Hajič a Seidlova teč vychýlila kotouč mimo dosah brankáře Hosnedla – 1:0. V následujících více než devatenácti minutách zůstal led v táborském obranném pásmu téměř netknutý, zato před mosteckou brankou bylo trvale rušno. Z výrazné převahy a řady šancí už kohouti pohříchu vytěžili jen jediný gól, o který se po velké chybě v soupeřově defenzívě postaral nekompromisní ranou z kruhu Šulek2:0. Nulu na kontě zákroků táborského gólmana mohli hosté z Mostu vymazat v přesilové hře na konci třetiny, paradoxně největší šanci ale nezužitkoval domácí kapitán  Seidl, který se řítil sám na Hosnedla.

Prostřední perioda plynule navázala na tu předchozí a zraky diváků byly v drtivé většině času upřeny do útočného pásma táborské družiny. Naprosto pozoruhodným údajem je, že na kontě domácího gólmana Gáby přistála první čárka za zásah až ve 32. minutě, ba
co víc, při prvním vážnějším závaru před jeho brankou jich během několika sekund naskočilo hned pět. Možná ještě pozoruhodnější je, že táborské mužstvo vytěžilo z pokračujícího tlaku, bezpočtu zdařilých kombinací a dvaadvaceti střel na branku jediný gól, a navíc až pětatřicet sekund před sirénou, kdy využilo přesilovou hru díky parádní akci po ose Hajič – Matušík a zakončující Duchan3:0. Stínem druhé části hry se stalo zranění Dančišina po tvrdém Charouskově hitu. Táborský útočník nakonec opustil led po svých za pomoci spoluhráčů, otřesen ale odjel
na vyšetření do nemocnice.

V poslední části hry Táborští pokračovali v ofenzivních manévrech a velice brzy definitivně rozrazili dveře k vysoké výhře. Už po minutě a půl hry vyvinula výrazný tlak na Hosnedla třetí táborská formace a na jeho konci stálo velmi pohotové, a především přesné zakončení Kohúta, jenž se tak radoval z první branky v táborském dresu – 4:0. Další proměny se dočkalo skóre jednoznačného duelu na konci 47. minuty – dvojí Bahenského zakončení ještě stihl mostecký gólman pokrýt, na dorážku důsledného
Zíba
už ale neměl šanci zareagovat – 5:0. Na začátku 52. minuty
se provinil nedovoleným zákrokem hostující obránce Urbánek a domácí pětici stačilo pouhých šest vteřin na to, aby početní výhodu přetavila v šestý gól – nikým nepokrytý Milfait se do střely parádně položil a Hosnedl neměl nárok – 6:0. Početní převaha nasměrovala táborské hokejisty i k sedmé, a tentokrát už poslední trefě. Do přihrávky Kohúta přes šíři pásma se na levém kruhu z první opřel Prášek a brankáři Hosnedlovi, který si za svůj výkon a dvaašedesát pokrytých střel soupeře zaslouží obdiv, naposledy pokazil osobní statistiky – 7:0. V samém závěru si musel svou druhou sezonní nulu zasloužit i domácí gólman Gába; jeho tým strávil poslední minutu v oslabení, které se na dvacet sedm sekund proměnilo dokonce ve dvojnásobné, Lvi se však alespoň čestného úspěchu nedočkali.

ALEŠ KRÁTOŠKA, trenér A-týmu HC Tábor:

„Zápas jsme měli od začátku do konce pod kontrolou. Na jedné straně jsme hodně šancí neproměnili, ale konečný výsledek s nulou je samozřejmě příjemný. Kluci hráli trpělivě a bylo jen otázkou času, kdy nám to tam napadá. Těší mě, že se nám zlepšila práce kolem branky soupeře; některé naše góly padly právě z dorážek a důrazu před gólmanem; je to věc, kterou po hráčích chceme, a v dnešním utkání se objevila, což je pozitivní. Poděkování patří hráčům i fanouškům, kteří znovu přišli ve velkém počtu. Myslím si, že jsme nakonec všichni byli spokojení.“                        

.

 
28.01.2023
 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality