JUNIOŘI: Táborský tým podstoupí v pátek s Plzní B první bitvu o účast v baráži

15.03.2022 23:42, autor: Pavel Šácha

Stejně jako druholigové A-mužstvo, tak i juniorský výběr HC Tábor překonal všechny dosavadní strasti a vydobyl si právo založit základní tábor pod nejvyššími sezonními vrcholy. Na jeden z nich se pokusí vystoupit už na konci tohoto týdne. Ve dvojutkání s Třemošnou, která těží z oficiálního statutu plzeňského B-týmu, si to rozdá o postup do baráže o druhou nejvyšší soutěž v republice. První utkání se hraje na táborském ledě už v pátek od 17.15 hodin, k odvetě na západ Čech se mladí kohouti vypraví o dva dny později.

JUNIOŘI: Táborský tým podstoupí v pátek s Plzní B první bitvu o účast v baráži


Táborskou partu dovedla až do této vrcholné fáze sezony suverénní jízda základní skupinou regionální ligy. Následně vstoupila do nadstavbových bojů a v jejich úvodu to s ní nevypadalo růžově. Bojovníci od Jordánu ale v pravý čas zabrali a triumfální jízdou dopěli k zaslouženému triumfu.
 „Je to samozřejmě velký úspěch. Do sezony jsme šli prakticky s dvanácti hráči a během ní jsme mužstvo poměrně výrazně doplňovali. Už teď jsme na tým pyšní, jak se s tím vším postupně dokázal vypořádat. Chtěli bychom samozřejmě dosáhnout na ten úspěch nejvyšší, ale to bude strašně těžké. V této fázi sezony už rozhodují maličkosti. Kluci k tomu musí přistoupit se vší vážností a uvidíme, kam nás to nakonec dovede,“ konstatoval trenér táborské juniorky Štěpán Kadilák.

Nyní je čeká dvojí bitva s plzeňskou juniorskou rezervou. Minisérie se hraje na dva zápasy, přičemž v případě rovnosti bodů rozhoduje celkový brankový poměr. Pokud by i ten vygeneroval rovnovážný stav, přijdou po skončení druhého duelu v Třemošné na řadu samostatné nájezdy. Vítěz dvojzápasu získá právo vyzvat na souboj ohrožený tým z ligy juniorů a v sérii na dvě vítězná utkání se s ním porvat o účast v této soutěži.

Táborští mladíci nechají o víkendu na domácím ledě i v hájemství západočeského soupeře všechny své síly. Už v pátek od 17.15 hodin budou potřebovat co nejvýraznější podporu i od vás, táborských hokejových fanoušků!                   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Oliver Šatný v dresu Motoru

    St 11.09. |

    Ve čtvrtečním přípravném utkání mezi Motorem České Budějovice a Škodou Plzeň bude plnit roli dvojky domácího extraligového týmu táborský brankář Oliver Šatný. Zápas se hraje od 17.30 hodin na zimním stadionu v Soběslavi, kde mladý gólman vyrůstal.  

  • Nové cesty bývalých kohoutů

    Út 10.09. |

    V minulých týdnech byly odtajněny osudy několika hráčů, kteří v minulém druholigovém ročníku oblékali dres HC Tábor. Třiatřicetiletý obránce Miloslav Jáchym si ve středu odbyl premiéru v barvách BK Havlíčkův Brod. O tři roky starší univerzální bojovník Petr Zíb vsadil na trenérskou dráhu v nynějším bydlišti v Praze a na Kobře povede žákovské výběry 7. a 5. třídy. Své obrovské hráčské zkušenosti se chystá promítnout do trenérské branže Rudolf Huna. Čtyřiačtyřicetiletý veleúspěšný slovenský internacionál zvažoval i pokračování hráčské kariéry, přednedávnem ho však v jeho domovině představil jako nového hlavního kouče třetiligový Dolný Kubín. Přejeme jim hodně úspěchů na všech frontách!

  • Hokej.cz o druhé ledové ploše v Táboře

    Po 19.08. |

    Výstavbě druhé ledové plochy v Táboře, která by mohla začít už v říjnu, se věnoval i web Hokej.cz. V článku shrnul základní informace týkající se tohoto tématu.   

    Více...
  • A-tým je znovu pohromadě

    Po 29.07. |

    Druholigoví hokejisté Tábora se v pondělí sešli k první tréninkové jednotce po třítýdenním prázdninovém odpočinku. První tři dny tohoto týdne se ještě budou připravovat na suchu, ve čtvrtek 1. srpna je čeká první trénink na ledě, a to v azylu milevského zimního stadionu. Tamtéž se vydají i v pátek, od pondělí 5. srpna budou brázdit kluziště soběslavského zimního stadionu. 

  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
Starší aktuality